• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.01.2020

17:44

IZGUBILI SMO TRKU SA NORMALNIM USLOVIMA! Vuković upozorava na loše stanje u srpskom rukometu i evo šta zamera Peruničiću!

Ostali sportovi

IZGUBILI SMO TRKU SA NORMALNIM USLOVIMA! Vuković upozorava na loše stanje u srpskom rukometu i evo šta zamera Peruničiću!

Podeli vest

Nekada proslavljeni rukometaš i bivši selektor Srbije Veselin Vuković, pod čijim vođstvom je naša reprezentacija osvojila srebrnu medalju pre osam godina, upozorio je na loše stanje u ovom sportu nakon sva tri poraza "orlova" na kontinentalnom šampionatu

Srbija je poražena od Belorusije, Crne Gore i Hrvatske i eliminisana je sa Evropskom prvenstva, a poslednji selektor za čijeg mandata smo osvojili medalju dao je svoje viđenje cele priče.

Naravno da pratim prvenstvo. Radim kao trener u Metaloplastici i morate biti u toku šta igrači rade, jer smo i mi u klubu imali kandidate za reprezentaciju. Ja sam bio deo toga i podrška timu uvek postoji, uz taj osećaj patriotizma. Znam kako je momcima posle ovakvog rezultata. Ciljevi su bili drugi krug. To se nije ostvarilo i sad je najlakše udariti po svima. Ima mnogo faktora koji su uticali na ovako loš rezultat - rekao je Vuković na početku razgovora za Telegraf.

Kako je naveo, kod nas se mnogo kritički gleda na igru državnog tima i da je i sam to osetio kao selektor.

Mislim da kod nas ima previše pljuvanja i ne smatram da je to u redu. I sam i sam bio pljuvan. Izbegavam sve što može da ode u tom pravcu, a želim da kritikujem dobronamerno i ozbiljno.  Znam da svako ko radi svoj posao želi da ga uradi najbolje iako nisu svi jednako sposobni za tako nešto, a nisu svi zaslužni da budu tu gde jesu - rekao je Vuković dodajući da se nije osetila neodgovornost u igri što zahteva duboku analizu Saveza.

Aktuelni trener Metaloplastike je zatim ukazao na probleme koji već duže vreme postoje u Savezu.

Nisam deo toga već punih 6, 7 godina. Znam da je situacija u Savezu loša, znam da se dešava da i one osnovne stvari više nisu na nivou na kojem treba da budu. Izgubili smo trku sa tim najnormalnijim uslovima. Rukomet je jedini sport koji nema svoj trenažni centar i mogućnost da okupi reprezentativce. Mislim i da se dešavalo da kasne putni troškovi za igrače - rekao je Vuković dodajući:

- To su stvari koje su dovele da se igrači ne odazivaju. Nisam stigao da o tome razgovaram sa selektorom Peruničićem, ali znam da se žalio na otkaze javno. Tu je srž problema. Zašto ne igraju najbolji? Koji su razlozi? U dubini svih situacija i tih odnosa je srž problema. Ti ljudi imaju ozbiljne ugovore. Ne možeš baš uvek igrati na kartu patriotizma - rekao je on.

Kako je naveo, za vreme njegovog mandata nije bio nijedan otkaz, do je sada to postalo ustaljena praksa.

Čujem da jeste. Mnogo igača je, što javno, što tajno iz nekog razloga odbilo da igra. Da li su privatni razlozi, povrede u koje ne želim da sumnjam... Znate, igrao sam u jednoj Barseloni gde ti, posle tridesete godine, trener jasno kaže, ili i graš za Barselonu ili igraš za reprezentaciju. Klubovi uvek dobro prihvate kad izbegnete nacionalni tim. Većina igrača ulazi sa podozrenjem jer znaju šta se dešava. Igrački kvalitet i ono što možeš da daš reprezentaciji, je jedini kriterijum. Nikada nisam imao menadžere oko igrača i "svoje" igrače. Svi igrači koji dođu na pripreme su bili moji - rekao je on.

On je zatim rekao šta najviše zamera Predragu Peruničiću.

Mislim da smo sada tu malo promašili. Nemamo bog zna kakve individualce, a igrali smo individualno. To je moja zamerka selektoru Peruničiću u ovom trenutku. Kada imaš jednog Peru Nenadića, možda je lakše da igraš takav rukomet. Ali, mi nismo imali Peru Nenadića. Nije se izvukla suštna iz sastava koji imaš. Ali, da ne ulazimo dalje, koga sad to zanima? - rekao je on.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija