• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2020

11:42

DŽOINT I ALKOHOL ZA POČETAK DANA! Roni šokirao svet, pravio sra*a, morao da traži pomoć!

Ostali sportovi

DŽOINT I ALKOHOL ZA POČETAK DANA! Roni šokirao svet, pravio sra*a, morao da traži pomoć!

Podeli vest

Legendarni snuker igrač Roni O'Saliven kaže da je tokom karijere imao velikih problema sa porocima i da mu je odlazak u ustanovu za odvikavanje bio jedan od životnih poteza

Početkom devedesetih godina, kad je počeo da se probija ka vrhu snuker sveta, startovali su i problemi sa alkoholom i drogom za tadašnjeg tinejdžera.

- Previše sam se zabavljao. Kad sam osvojio šampionat Velike Britanije 1993. godine, pomislio sam da je to - to, da sam ostvario sve. Imao sam novca, lepu kuću, automobil, a bio sam i singl, tako da sam radio sve što sam poželeo. Prestao sam da mislim o snukeru, samo sam išao okolo i pravio sra*a -  prisetio se petostruki svetski prvak u Eurosport podkastu.

ŠMRKAO SAM KO*AIN, JA SAM ALKOHOLIČAR, TO SRA*E ME JE UBILO! Legendarni Šugar Rej otvorio dušu!

 

Stanje Britanca se pogoršavalo.

- Dan mi je počinjao alkoholom i džointom. Jednostavno, to mi je bilo potrebno da bih funkcionisao. Naravno da sam bio svestan da to nije dobro, ali mi je bilo teško da prekinem. Zato sam rešio da potražim pomoć. Pozvao sam ustanovu za odvikavanje, rekao im koji je moj problem i ubrzo sam otišao tamo. Bio je to, verovatno, najbolji potez ikad.

Odvikavanje nije teklo onako kako je Roni zamišljao.

- Bio sam uplašen. Mislio sam da nisam navučen, da nisam alkoholičar i da je samo potrebno da naučim da se kontrolišem. Ipak, kad su mi rekli da je neophodna potpuna asistencija, bio sam ubeđen da neću uspeti. Srećom, nisam bio u pravu. U potpunosti sam se 'očistio'. Kad to kažem, mislim na to da sam pio po jednu čašu na šest meseci, za rođendan ili Novu godinu. U međuvremenu, nisam pokušavao - poručio je O'Saliven, jedan od najboljih snuker igrača svih vremena, pošto je osvojio rekordnih 19 trofeja iz najviše kategorije (Svetski šampionat pet puta, Masters sedam, Prvenstvo Velike Britanije sedam).

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija