• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

01.05.2020

17:07

VAŽNO, VAŽNO! Evo za koje sportove je KORONA BEZOPASNA i koji su NAJRIZIČNIJI!

Ostali sportovi

VAŽNO, VAŽNO! Evo za koje sportove je KORONA BEZOPASNA i koji su NAJRIZIČNIJI!

Podeli vest

Ministarstvo sporta i Olimpijski komitet Italije napravili su listu sportova po kategorijama rizika opasnosti od širenja koronavirusa

Obimna studija napavljena u saradnji sa naučnim institucijama Italije podelila je 387 sportskih disciplina u rangu od 0 do 4. Kako se navodi, sportovi koji ne donosi skoro nikakvu mogućnost širenja zaraze su jedrenje, plivanje na otvorenim vodama, golf i tenis.

 

KONAČNO, SPORTISTI U SRBIJI MOGU DA TRENIRAJU! Evo koliko ljudi može da bude na treningu i u kojim uslovima!

SVE SE MENJA ZBOG KORONE! Fudbal u Srbiji izgledaće potpuno drugačije!

 

Što se tiče tenisa, za njega su propisana i pravila, kojima se preporučuje da teniseri nose naočare i rukavice, da svaki igrač ima svoje loptice kod servisa, kao i da se izbegava da oba igrača izađu istovremeno na mrežu.

U kategorijima 0 i 1 su isključivo individualni sportovi, među kojima je atletika. 

Što se tiče kolektivnih sportova, najmanji rizik od širenja virusa vaterpolo, koji je u kategoriji dva, uz objašnjenje da se vaterpolo igra u hlorisanoj vodi, koja može da onesposobi virus.

Fudbal je smešten u kategoriju tri, dok su košarka, odbojka i rukomet u "najugroženijoj" četvrtoj kategoriji, kao i svi borilački sportovi.

REKAO JE DA NE ŽELI DA BUDE PRIMORAN! Novo mišljenje: Ako vakcina bude dobra, Nole će se sigurno vakcinisati!

OVO SU SVI ČEKALI! Đoković se OGLASIO pošto je PODIGAO SVET NA NOGE i objasnio stav o vakcini!

 

Navodi se da su u dvoranskim sportovima kontakti su češći, prostor je manji, a za odbojku je specificno što se akcije odvijaju na mreži, gde su igrači veoma blizu jedni drugima.

Za igrače u kolektivnim sportovima preporuka je da se takmičari testiraju 48 sati pre svakog meča, uz nošenje maski na klupama za rezervne igrače i dezinfekcija svih rekvizita.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija