• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2020

15:47

U RADNIČKOM BESNI ZBOG KRAJA ODBOJKAŠKE SEZONE! Oštećeni smo, odluka je NEZAKONITA, TRAŽIĆEMO PRAVDU NA SUDU!

Ostali sportovi

U RADNIČKOM BESNI ZBOG KRAJA ODBOJKAŠKE SEZONE! Oštećeni smo, odluka je NEZAKONITA, TRAŽIĆEMO PRAVDU NA SUDU!

Podeli vest

Sva odbojkaška takmičenja u Srbiji su okončana, šampioni države su TENT u ženskoj, odnosno novosadska Vojvodina u muškoj konkurenciji, a Ivršni odbor, predsedništvo i direktor takmičenja odluku su doneli na elektronskoj sednici

Zbog ove odluke na upravu Odbojkaškog saveza Srbije besni su čelnici Ženskog odbojkaškog kluba Radnički sa Crvenog krsta.

Radnički se borio za mesto u Superligi, ali kako je šampionat okončan i neće biti plej-ofa, ostaće na drugoj poziciji i Prvoj ligi Srbije, dok će naredne sezone u Superligi igrati Srem, koji je bio lider Prve lige. Iz kluba poručuju da im nije jasno zašto je odluka doneta preko noći i najavljuju tužbu i borbu za pravdu.

Mi smo klub sa ozbiljnom tradicijom i rezultatima u prošlosti, imali smo ove godine izuzetne ambicije. Mnogo se radi u klubu, koji ima preko 500 devojčica, radi se planski i strateški na duge staze. Ova godina je jubilarna,100 godina od osnivanja SD Radnički i hteli smo to da proslavimo ulaskom u Superligu. Bili smo na dobrom putu, imali smo 12 pobeda i 4 poraza. Drugo mesto koje je garantovalo plej-of sa pretposlednjom ekipom iz Superlige - poručuju čelnici Radničkog.

KRAJ ZBOG KORONE! Srbija proglasila šampione u ODBOJCI!

VANREDNO STANJE SE NE ZOVE DŽABE TAKO! Proslavljeni srpski odbojkaš poslao poruku svima!

 

Ne mire sa sa odlukom i pravdu će potražiti na sudu.

- Preko noći na telefonskoj sednici čelnici Odbojkaškog saveza doneli su odluku i to u trenutku kada predsednik najavljuje normalizaciju sporta i sportskih dešavanja. Sve lige su proširene samo je Superliga ostala netaknuta, mi smo ostali oštećeni za šansu da se borimo. Ne govorimo da je ostalo 50 utakmica da se odigra, nego dva kola prvenstva i plej-of. Odluka je ishitrena, a na prvom mestu nezakonita i kao klub smo odlučili da to ne prihvatimo. Sudskim i pravnim putem ćemo se boriti za pravdu. Na osnovu konsultacija sa našim pravnim timom sigurno je da će odluka biti suspendovana, odnosno poništena.

Iz Radničkog poručuju da iz Saveza nisu bili raspoloženi za razgovor.

- Nisu bili raspoloženi za komunikaciju. Bilo je sve preko noći, nema mnogo klubova koji su mogli da budu oštećeni, oni koji su se borili za titulu, opstanak i borba za viši rang. Ali, nisu nas konsultovali, iz medija smo saznali, kasnije smo dobili mejl. Naš Odbojkaški savez  gledamo kao na našu kuću koja radi u interesu odbojke, ali čemu donošenje nezakonitih odluka. Zašto da se trči pred rudu, posebno jer je sezona bila pred kraj. Odluke su donate verovatno iz nekih čudnih ličnih interesa, da ne ulazim u detalje i povezanost čelnika saveza sa nekim klubovima... Mi smo pozvali sve oštećenje klubove da se pridruže našoj borbi protiv odluke koja je nezakonita. 

Objašnjenje iz Saveza nije zadovoljilo čelnike kluba sa Crvenog krsta.

- Rekli da je odluka Izvršnog odbora, sekretar je rekao da nije njegova, pranje ruku.... Mi smo kao kluba član Odbojkaškog saveza, nije fer da ne pozoveš na neki sastanak, na razgovor. Zavukli su se u mišiju rupu, doneli su odluku, pa sada daj bože da se niko ne buni. Oštećeni smo - jasno poručuju iz Radničkog.

Poručuju iz kluba da ne odustaju od borbe, a nadaju se da će problem biti rešen do početka naredne sezone.

- Ne odustajemo, sigurno ćemo na sudu dobiti, ali ne znam koliko će to trajati. Prihvatili bismo da su rekli da suspenduju sezonu kao da se nije igrala, što su mogli da donesu, da nema šampiona. Ali, ne možeš da menjaš pravila u toku same sezone, to je nezakonito i na to se pozivamo u našoj tužbi kada se budemo zvanično obratili. Sve devojke iz prvog tima su mlade, nema tu novca, samo ljubav prema sportu. Kako sada da im objasniš da nije važno što su pobedile 12 puta ove godine, da se vraćaju na početak. Nije sportski, ne prihvatamo tu odluku. Nadamo se da ova situacija nije konačna, ne znamo zašto su sve doneli tako brzo i preko noći. Ne govorimo o nekom instant klubu, mnogo radimo, posebno poslednje tri godine i to sa mladim kategorijama, doveli smo najbolje trenere.... Zna se na kakvom je glasu Radnički.

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija