• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.06.2020

09:29

TRENER ME SILOVAO KADA SAM IMALA 12 GODINA! Zastrašujuće ispovesti plivačica, skandal drma Ameriku!

Ostali sportovi

TRENER ME SILOVAO KADA SAM IMALA 12 GODINA! Zastrašujuće ispovesti plivačica, skandal drma Ameriku!

Podeli vest

Šest bivših američkih plivačica podnelo je tužbe protiv Američkog plivačkog saveza jer ih nije zaštitio od seksualnog zlostavljanja trojice trenera osamdesetih godina prošlog veka

Debra Grodenski, Suzet Moran i Trejsi Palmero i još tri žene, koje su ostale anonimne, ovog meseca su podnele tri tužbe protiv Saveza jer ih nije zaštitio od zlostavljanja bivšeg trenera američke reprezentacije Miča Ajvija, bivšeg direktora reprezentacije Evereta Učijame i bivšeg trenera Endrjua Kinga.

One tvrde da je Savez znao šta se dešava, ali da nisu želeli da reaguju i tako spreče desetine slučajeva seksualnog zlostavljanja.

- Moje seksualno zlostavljanje je 100 odsto bilo moguće sprečiti. Verujem da bi moj život bio drastično drugačiji da je Savez rešio problem - rekla je 51-godišnja Debra Grodenski, koja godinama pati od depresije zbog svega što je preživela.

Moranova je istakla da je godinama patila od depresije i da još ima traume koje će je pratiti dok je živa. Ona je istakla da ju je King trenirao kada je imala 12 godina, a da ju je Ajvi zlostavljao. Sa 17 godina je zatrudnela, zbog čega je nekoliko meseci pre Olimpijskih igara 1984. morala da uradi abortus.

SILOVAO ME JE I TUKAO, BIO SAM DEČAK! Tajson šokantnim priznanjem zabezeknuo planetu!

OBLAČIO SE KAO ŽENA, SADA PRETI KONORU! Mekgregor? Potrebne su mi DVE RUNDE!

 

Palmerova je izjavila da ju je Učijama zlostavljao kada je imala 14 godina, a da ostali treneri u timu nisu ništa učinili, iako su znali za to.

- Trebalo mi je otprilike 15 godina da shvatim da sam žrtva seksualnog zlostavljanja. Podnosim tužbu jer želim da vidim trajnu promenu u američkom plivanju - rekla je Palmerova (46).

Američki mediji prenose da je Ajvi 1993. dobio otkaz kada su se pojavile optužbe za zlostavljanje, dok je King osuđen na 40 godina zatvora za ukupno 20 optužbi za zlostavljanje dece.

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija