• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2020

15:43

SAOPŠTENJE! JSD Partizan: Podrška za vanrednu Skupštinu vaterpolo kluba!

Ostali sportovi

SAOPŠTENJE! JSD Partizan: Podrška za vanrednu Skupštinu vaterpolo kluba!

Podeli vest

Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partiyan saopštio je danas da pruža punu podršku sazivanju i održavanju Vanredne skupštine vaterpolo kluba sa ciljem prevazilaženja teške situacije u najtrofejnijoj sekciji crno-bele porodice

- Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan sa pažnjom i brigom prati dešavanja u svojoj najtrofejnijoj udruženoj sekciji. Otkako je otpočela evidentna kriza upravljanja i poslovanja u Vaterpolo klubu Partizan, naše sportsko udruženje je nastojalo da postupa isključivo legalistički, držeći da su odluke nadležnih organa jedino pravno relevantne za davanje ocene o nečijem radu - navodi se u saopštenju JSD Partizan dostavljenom medijima.

Dalje se konstatuje da su se stekli svi uslovi da se vanredna skupština održi.

- Kako je, u međuvremenu, rešenje Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, koje je poništilo odluke skupštine VKP od 2. decembra 2019. godine, postalo pravosnažno, to UO JSDP konstatuje da su se stekli uslovi za održavanje Vanredne skupštine VKP zakazane za 13. jul 2020. godine.

- Više od legaliteta zakazane Vanredne skupštine predstavlja, kako čini nam se, njen nedvosmisleni legitimitet. Njeno zakazivanje plod je poštovanja apela više bivših legendarnih igrača VKP koji ne žele da nemo posmatraju urušavanje institucionalnih okvira na kojima počiva naša najtrofejnija sekcija, koji su svesni zabrinutosti roditelja čija deca treniraju u neuslovnim okolnostima kako bi ime vaterpolo Partizana opstalo u teškom vremenu a koji žele da na jednoj legalnoj skupštini, i to na osnovu odluka gradskog Sekretarijata za sport i omladinu potvrđenih od strane nadležnog republičkog ministarstva, u demokratskoj, sportskoj i legalno uspostavljenoj atsmosferi odluče o putu kojim će dalje nastaviti Vaterpolo klub Partizan.

Kako se navodi, "niko nema pravo da osporava odluke nadležnih organa".

- Zakon je, znamo, opor ali je zakon. Sledstveno gore navedenom, Upravni odbor Jugoslovenskog sportskog društva Partizan pruža punu podršku sazivanju i održavanju Vanredne skupštine Vaterpolo kluba Partizan, aktivnom i snažnom institucionalnom angažovanju Partizanovih vaterpolo legendi i odlukama koje će otkloniti krizu rukovođenja i rada u ovom našem najvrednijim trofejima ovenčanom klubu.Podsećamo, najzad, da je briga o svim udruženim sekcijama statutarna obaveza JSDP kao i eventualno uvođenje privremenih mera u klub koji druže vreme ne odgovara svojim statutarnim obavezama u radu i rukovođenju - zakljčuje s eu saopštenj JSD Partizan.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija