• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. G.

15.10.2020

15:50

(FOTO) DRAGA OLIVERA, BUGARSKA VAS VOLI! Izvinjenje bugarskog ambasadora srpskoj atletičarki!

Ostali sportovi

(FOTO) DRAGA OLIVERA, BUGARSKA VAS VOLI! Izvinjenje bugarskog ambasadora srpskoj atletičarki!

Podeli vest

Bugarski ambasador u Srbiji Radko Vlajkov preneo je srpskoj atletičarki Oliveri Jevtić pozdrave i duboko izvinjenje u ime bugarskog naroda, potpredsednice Vlade Bugarske i ministarke spoljnih poslova, ministra sporta i omladine i rukovdstva grada Sofije zbog incidenta koji se nedavno dogodio na maratonu u Sofiji

Za muškarca koji je uleteo u trku i gurnuo Oliveru ambasador je rekao da će biti okrivljen za huliganstvo i nanošenje lakih povreda.

Bugarsku delegaciju ambasadora Radka Vlajkova, savetnika u ambasadi Bugarske Jordana Jordanova i predstavnika MUP-a Republike Bugarske u Srbiji zajedno sa Oliverom Jevtić i njenim trenerom Slavkom Kuzmanovićem primila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Foto: Zvezdana Gligorijević

 

Bugarski ambasador Radko Vlajkov lično se obratio srpskoj atletičarci.

- Draga Olivera, Bugarska vas voli. Bugraska je teško preživela ovaj incident koji se vama desio. Akivnosti koje je pokazala bugarska policija i tužilaštvo predstavlja odnos koji imamo prema vama. Prenosim vam posebne pozdrave u ime potpredsednice Vlade Republike Bugarske i ministarke spoljnih poslova, koja takođe voli i praktikuje trčanje, negoduje iz dna svoje duše zbog ovog što se desilo i dala vam veliku podršku. Slično je bila reakcija ministra za omladinu i sport, koji je ubeđen da ćete vi razumeti veliku ljubav koju imaju bugarski sportisti prema vama. Prenosim vam pozdrave i organizatora maratona opštine Sofije, koji vam isto tako daju podršku i koji su pomogli policiji da se razjasni slučaj. Ja sam ponosan što stojim pored najvećeg sportiste Srbije i Užica – rekao je ambasador Bugarske.

Njegova ekselencija je rekla da je u nedelju veče četiri puta gledao snimak i da nije mogao da veruje šta se dogodilo.

Foto: Zvezdana Gligorijević

 

- Počinalac je odmah tražen i pronađen, i tužalištavo je uzelo učešće. Počela je istraga i posle toga će okrivljen za hilganstvo i počenjenu laku telesnu povredu – dodao je amabasador, dok je na pitanje da li je Olivera bila cilj napadača, rekao da ne može da kaže i da će to pokazati istraga, a sam čin je nazvao čistim bezobrazlukom.

Olivera Jevtić i njen trener Slavko Kuzmanović se slažu da treba staviti tačku na ovaj slučaj i zahvalili se pozdravima.

- Zahvaljujem se svima koji su mi dali podršku. Zaista mi je puno srce. Zahvaljući ovom nesrećnom slučaju u Bugarskoj, dobila sam prave prijatelje i videla koliko imam prijatelja – rekla je Olivera i dodala da se sada dobro oseća i da se sprema ta svoje šeste Olimpijske igre i to pripreme će imati u Bugarskoj.

Foto: Zvezdana Gligorijević

 

Gradonačelnica Užica rekla je da oni osuđuju svaku vrstu nasilja, ali se zahvalila na podršci koju je Olivera dobila od bugarskog naroda i ambasadora.

- Olivera ima našu podršku i ona nas stalno obraduje svojim medaljama. Mi ćemo uvek biti uz naše sportiste – poručila je gradonačelnica Užica.

Trener Slavko Kuzmanović je za Informer rekao da je napadač došao do cilja i da se nekako u tom momentu izgubio u masi. Ipak je pronađen zahvaljući sportistima i društvenim mrežama, a policija je brzo reagovala.

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17