• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.01.2021

08:03

LEGENDA SRPSKOG SPORTA U KOMI! Vera Nikolić u teškom stanju, imala moždani udar!

Ostali sportovi

LEGENDA SRPSKOG SPORTA U KOMI! Vera Nikolić u teškom stanju, imala moždani udar!

Podeli vest

Legendarna srpska atletičarka Vera Nikolić-Ćasić doživela je moždani udar i zbog toga se nalazi u indukovanoj komi

Jedina srpska seniorska svetska rekorderka u atletici, nekada i dvostruka prvakinja Evrope na 800 metara, doživela je pucanje aneurizme u četvrtak što je prvo dovelo i do srčanog zastoja.

Njen sin Dejan Ćasić, takođe atletičar, sada advokat, objasnio je za "Sportski žurnal" da je Veri pozlilo u Kruševcu i da je odmah prebačena u Beograd.

- Reanimirana je i operisana kod profesora Gorana Tasića na Neurohirurškoj klinici Kliničkog centra Srbije. Sprečeno je dalje krvarenje, od tada je u indukovanoj komi -  objasnio je Dejan Ćasić.

Foto: printscreen

Vera Nikolić

- Operisao ju je najbolji stručnjak za aneurizme u regionu. S obzirom da je preživela već ovo što je mnogima kobno, mada ima tri stenta od ranije, jasno je da je organizam ostao jak. Nije naviklo telo moje majke na pasivnost, ležanje, pa se u plućima pojavio tromb, ne može sama da diše. Zbog embolije je na veštačkim plućima, mehaničkoj ventilaciji. Preostane da je Bog pogleda pa da se digne -  dodao je on.

Vera Nikolić je rođena 1948. godine u Grabovici, a 1966. proglašena je najboljim sportistom Jugoslavije, još četiri puta i najboljom sportistkinjom. Svetski rekord na 800 metara "držala" je tri godine od 1968. do 1971.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija