• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.02.2021

10:49

Srpska reprezentacija stigla u Obersdorf na Svetskom prvenstvu!

Ostali sportovi

Srpska reprezentacija stigla u Obersdorf na Svetskom prvenstvu!

Podeli vest

Srpski nacionalni tim doputovao je u Obersdorf na Svetsko prvenstvo u nordijskim disciplinama. Nakon dobrih rezultata koji su ove godine ostvareni u Davosu, Ruki i Drezdenu u okviru Svetskog kupa, želja je da se i na najvećem takmičenju ove sezone zabeleže dobri plasmani

Tim u Nemačkoj čine: Anja Ilić (23) iz SK Zvezda i Maida Drndić (22) članica SK Pešter, koje će učetvovati u disciplinama sprint klasika, tim sprint i 10km distanca. Uz njih nastupićw i dve devojke rođene2005. godine - Dženana Hodžić iz SK Revuša i Andrea Marković, kao predstanik Zvezde, koje će biti deo kvalifikacija u disciplinama distanca i sprint klasik.

Foto: Skijaški savez Srbije

Mina Ilić, selektor Srbije

Kod muškaraca ćemo takođe imati četiri takmičara. To su: Miloš Milosavljević (26) član SK Zvezda, u disciplinama sprint klasika, tim sprint i 15km distanca, zatim Rejhan Šmrkovic (30) iz SK Pešter u kvalifikacijama 10km, sprint klasika i tim sprint te dvojica debitanata na velikim takmičenjima - Đorđe Paunović (16) iz SK Zvezda, 2005, kao i Miloš Đorđević (18), član , Sk Zlatibor. Obojica će učestvovati u disciplinama kvalifikacije 10km i sprint klasika.

Foto: Skijaški savez Srbije

Anja Ilić i Maida Drndić

Selektor nordijaca, Mina Ilić iznela je svoja očekivanja od ovog takmičenja.

- U Nemačku na Svetsko prvenstvo došli smo sa osam takmičara, po četiri u obe konkurencije. Drago mi je da smo podmladili reprezentaciju i da ovde imamo troje nordijaca koji su rođeni 2005. godine.

Na mladima je da uče i stiču nova iskustva a kada je rezultat u pitanju najveća očekivanja su od ženskog tim sprinta. Naš tandem Ilić- Drndić je u ovoj sezoni već zabeležio dobre rezultate u ovoj disciplini, očekujem da to ponove i u Obersdorfu - poručila je Mina Ilić.

Foto: Skijaški savez Srbije

Miloš Milosavljević i Rejhan Šmrković

Peva trka planetarnog na programu je 25. februara, to je sprint u obe kategorije. U kvalifikacijama će nastupiti svi naši takmičari koje Mina Ilić ima na raspolaganju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija