• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.03.2021

16:23

SRPKINJE SPREMNE ZA ĐER! Istorijska prilika za odlazak na Olimpijske igre!

Ostali sportovi

SRPKINJE SPREMNE ZA ĐER! Istorijska prilika za odlazak na Olimpijske igre!

Podeli vest

Rukometašice Srbije će se od 19. do 21. marta u Đeru boriti za olimpijsku vizu sa Mađarskom, Rusijom i Kazahstanom

Srpska reprezentativka Jovana Risović pred početak turnira složila se sa Draganom Cvijić da je ovo turnir karijere za mnoge od naših rukometašica. 

- Većina igračica ima velike uloge u klubovima, to baš raduje pred ovo okupljanje. Super je što dobro igramo u poslednje vreme, jer u Đeru imamo priliku života, šansu karijere. Kad pogledamo protivnike, dovoljno je reći da je Rusija aktuelni olimpijski šampion. Mađarska ima ogroman pritisak saveza i države sa izbori plasman, zbog daljeg ulaganja u rukomet. Svesne smo značaja svega ovoga, kvalitet imamo, ako budemo disale kao jedna, mislim da će rezultat doći. Samo da mi budemo zdrave i verujem da možemo do vize - rekla je Risović u intervjuu za sajt 24sedam.rs.

Foto: Starsportphoto

Borbu za Tokio izabranice Ljubomira Obradovića počinju duelom sa Ruskinjama, nakon čega sledi duel sa domaćinom, a turnir zatvaraju sa susretom sa Kazahstanom.

- Između prve dve utakmice je razlika manja od 24 sata, a taj drugi susret sa domaćinom bi mogao da bude odlučujući. Malo je nezgodan i težak taj raspored, ali ne mora ništa da znači. Ja smatram da možemo i Rusiju, koja je velesila, da savladamo. Igrale smo neke prijateljske utakmice, znamo kako funkcionišu. Vratio im se trener Trefilov, sada je u ulozi konsultanta, on im mnogo znači. Naša želja se ne dovodi u pitanje. Veliki broj igračica čeka ove Olimpijske igre, da bi posle završile karijeru, tako da će dati sve da do plasmana dođemo - zaključila je Risović.

Foto: Starsportphoto©

Jovana Risović brani boje Krima, a tokom februara je protiv CSKA-a iz Moskve skupila je 26 odbrana od 45 šuteva na gol.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17