• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.03.2021

15:06

VANJA UDOVIČIĆ POZVAO GRAĐANE SRBIJE DA SE VAKCINIŠU! Ove godine ćemo biti domaćini pet velikih sportskih događaja

Ostali sportovi

VANJA UDOVIČIĆ POZVAO GRAĐANE SRBIJE DA SE VAKCINIŠU! Ove godine ćemo biti domaćini pet velikih sportskih događaja

Podeli vest

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozvao je građane Srbije da se vakcinišu, a to im definitivno ide u prilog pošto će naša država ove godine biti domaćin mnogih velikih sportskih događaja

Čuo sam se baš pre nekoliko dana sa predstavnicima MOK-a i uveravali su nas da će da se održe Igre. Ono što je važno je da su naši sportisti uželeli takmičenja i uveren sam da će napraviti najbolji mogući rezultat - rekao je Udovičić na početku gostovanja u jednoj emisiji.

Potom je dodao da srpski olimpijci imaju najbolje uslove u ovim teškim vremenima zbog pandemije, ali i napomenuo da je Srbija čest organizator velikih događaja.

- Ništa im ne fali. Rame uz rame mogu da budu sa bilo kojim sportistom iz drugih zemalja. Želimo da im ispunimo svaki zahtevima. Pomerili smo granicu u svim oblastima, država je potpuno stala uz sport i ulaže se duplo više sredstava u odnosu na poslednjih šest godina. Više ne igramo seoske i zonske lige, već Ligu šamopiona. Tako i u organizaciji najvećih takmičenja, traže od nas i mi želimo da budemo domaćini - rekao je Udovičić.

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Vanja Udovičić

Srbija će samo u ovoj godini organizovati Evropsko prvenstvo za odbojkašice, Svetsko u boksu, Svetsko za mlađe seniore u rvanju, košarkaški kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre, kao i Olimpijadu za školarce.

-Želimo da nastavimo kontinuitet sve većeg ulaganja. Odgovorno tvrdim da se sada izdvaja duplo više nego za Rio - rekao je Udovičić.

Zatim je pozvao sve građane da se vakcinišu i istakao značaj kako svet gleda na Srbiju sada.

- Neverovatan osećaj nacionalnog ponosa se oseti kada vas zovu i traže da dođu u Srbiju da se vakcinišu. Danas smo priznati po vakcinaciji, sve ono što su država i njena Vlada omogućili. Ne prestaju da zvone telefoni sa rečima pohvala - zaključio je.

Foto: tanjug

Vanja Udovičić

Na kraju je govorio i o tome kako ne može da zamisli kako se osećaju sportisti kada igraju pred praznim tribinama.

- To više liči na određene treninge. Mislim da se draž sporta na taj način gubi, što pokazuju i sportski rezultati. Došlo je do poremećaja na globalnom nivou po sportskim rezultatima, po efektivi postignutih rezultata. Mislim na rezultate, kada pogledate fudbalske utakmice drugačiji su rezultati danas nego kada imate pritisak navijača i kontranavijača na tribinama. Tako da se gubi ta draž i žao mi je što određeni sportisti ne mogu da dožive te velike uspehe sa svojim navijačima i da dožive tu atmosferu koju nosi jedna velika utakmica ili planetarno takmičenje na kojima oni učestvuju – rekao je Udovičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija