• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2021

08:33

RASPAD SISTEMA, ISPLIVAO PRLJAV VEŠ! Bila sam uz igračice da ih selektor ne bi vređao!

Ostali sportovi

RASPAD SISTEMA, ISPLIVAO PRLJAV VEŠ! Bila sam uz igračice da ih selektor ne bi vređao!

Podeli vest

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Olimpijske igre.

Imale su devojke šansu da se plasiraju na Olimpijske igre prvi put posle od 1988. godine, ali porazi od Rusije (29:24), potom i od Mađarske (31:23) ugasili su naše nade.

Nakon kraja, kao i obično, isplivao je prljav veš.  Dragana Cvijić je udarila po Savezu i selektoru Ljubomiru Obradoviću.

Nova predsednica Saveza Milena Delić u intervjuu za "Sportski žurnal" istakla je da je bila upoznata sa svim problemima na relaciji igračice-trener, ali da nije znala da je ipak toliko strašno. 

Igračice su govorile da je atmosfera očajna i da mesecima ne postoji komunikacija sa trenerom, a predsednica RSS ističe da to za nju nije bilo iznenađenje zbog karaktera Obradovića. Na pitanje da li bi ostavila Obradovića na mestu selektora da možete da vratite vreme, Milena je bila jasan:

Foto: ap photo

Igračice Srbije ljute na selektora

- Ne bih. Smenila bih ga sigurno bez razmišljanja. Svesno sam bila sa njima na pripremama, mislila sam da mogu da pomognem, da ga trgnem, ali nije bilo šanse. Nisam želela da više vređa igračice i da viče na njih, pa sam rešila da budem uz ekipu i dok sam ja bila tamo, istina, to nije radio -  rekla je Delićeva i istakla da rukometašicama treba selektor poput Tonija Đerone.

- Nakon što sam došla na mesto predsednika Saveza odmah sam se čula sa tri igračice. Rekle su mi da postoji nezadovoljstvo i da nema komunikacije između selektora i rukometašica. Ali, u tom trenutku nije dolazilo u obzir da igračice menjaju selektora. Imala sam u vidu činjenicu da su skoro četiri godine sa njim i da su baš sa njim izborile kvalifikacije za OI. Logično je bilo da se taj ciklus završi Igrama. Činjenica je da smo svi očekivali mnogo više, verovala sam u njih, pogotovo što sam se na pripremama uverila da je dobra atmosfera među reprezentativkama. Ali, uverila sam se i da zaista postoji sukob dva shvatanja rukometa - stare jugoslovenske škole koju je forsirao selektor i modernog načina treniranja i priprema. Trener nije odstupao od svog načina rada i došlo je do nezadovoljstva - rekla je Delićeva za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 3 godine

Jedino pravo rešenje je da momentalno odu svi i igračice i trener i predsednica rss

zivota

pre 3 godine

Nije problem ne odlazak na OI vec igra, pristup igri i umecu savremenog rukometa,odgovornosti Grbu Srbije koju predstavljaju i zato treba sve smeniti i kazniti.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija