• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.04.2021

13:42 >> 13:53

ZVANIČNO! Rukometašice dobile novog SELEKTORA!

Ostali sportovi

ZVANIČNO! Rukometašice dobile novog SELEKTORA!

Podeli vest

Rukometni savez srbije danas je zvanično predstavio novog selektora ženske reprezentacije

Brigu ženskom nacionalnom timu u budućnosti će voditi slovenački stručnjak Uroš Bregar, kao što je juče i najavljeno. 

Foto: printscreen

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneo je odluku o imenovanju Uroša Bregara za novog selektora ženske reprezentacije Srbije. Imenovani su i ostali članovi stručnog štaba, odnosno, treneri reprezentativnih selekcija.

Pomoćni trener biće Dragan Markov, a sa golmanima će raditi Branka Jovanović. 

Novi selektor reprezentacije Srbije, Uroš Bregar, dobio je poverenje UO da u narednom periodu radi sa najboljim srpskim rukometašicama:

- Bio sam počastvovan pozivom Rukometnog saveza Srbije. Posle toliko godina bila je teška odluka okončati mandat u selekciji Slovenije. Slovenačka reprezentacija dugo nije bila na velikoj sceni. Poslednje EP je odigrala 2010, a na Svetskom prvenstvu se nije pojavila 12 godina. Napravili smo kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima i jedan veliki iskorak u poslednjih pet godina. Mislim da je došlo vreme za promenu, za neku novu energiju, koja je potrebna i meni, i igračicama. Prevagnuli su razlozi da prihvatim ponudu Srbije. Verujem da posvećeni, u zajedničkom radu stručnog štaba i igračica, možemo da napravimo neki veliki rezultat – kaže Bregar koji dobro poznaje srpske rukometašice, a od naredne sezone će sarađivati sa njih pet u ljubljanskom Krimu (pored Jovane Risović koja je deo tima, u Ljubljanu dolaze Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Katarina Krpež Šlezak i Sanja Radosavljević).

Foto: ap photo

- Jako poštujem celokupan srpski sport i sve što ste napravili kao sportska nacija. U rukometu uvek ima igrača i igračica, uvek iskoči neko nov. Siguran sam da sa ozbiljnim radom, a verujem da je tako bilo i do sada, možemo da dignemo reprezentaciju na još jedan viši nivo. Što se tiče reprezentativki koje dolaze u Krim, tražili smo devojke koje imaju karakter i već neku povezanost sa Krimom u prošlosti. Andrea, Cvija i Katarina se vraćaju u klub gde su već igrale. Pratim Sanju već duže vreme, sviđa mi se kao igrač i drago mi je da ćemo sarađivati. Jovana Risović ima TOP sezonu i zadovoljan sam što će ostati u Krimu i naredne sezone.

Mečevi sa Slovačkom u baražu za Svetsko prvenstvo 2021 igraju se u Šalji (17.4) I Beogradu (21.4).

- Imaćemo par dana za trening pred prvu utakmicu. Krećemo sa analizom protivnika. Razgovarao sam sa više-manje svim igračicama i drago mi je da vidim energiju, želju i motiv da igraju za nacionalni tim.  Znam da je ekipa malo starija, ali igračice ne delim na mlađe i starije. Podmlađivanje će doći prirodnim procesom. Želim na početku da pozovem sve, jer igračice delim, pre svega, na kvalitetne i manje kvalitetne. Stvari u rukometu se menjaju, karijere su sve duže, tako da se igrači od 30 godina više i ne smatraju starim. Najvažnije je da postoji želja da se igra za reprezentaciju – jasan je Bregar.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija