• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2021

12:27

ĐERONA POVUKAO PRAVE POTEZE! Čeka se debi PEŠMALBEKA

Ostali sportovi

ĐERONA POVUKAO PRAVE POTEZE! Čeka se debi PEŠMALBEKA

Podeli vest

Dragan Pešmalbek jedva čeka kada će ponovo dobiti srpsko državljanstvo

Dolazak Tonija Đerone na mesto selektora rukometne reprezentacije Srbije, promenio je mnogo, a sve ide u dobrom smeru.

Orlovi su već obezbedili učešće na Evropskom prvenstvu, a veliki uspeh, ostvarili su na mečevima protiv Francuske - pobeda i nerešen rezultat.

Španac je u tim vratio Petra Nenadića, a ekipu je pojačao Urošem Borzašom (Tuluz) i Draganom Pešmalbekom (Nant).

Pivotmen Nanta jedva čeka kada će ponovo da dobije državljanstvo.

- Izabrao sam Srbiju i osećam se zaista dobro, manje je straha. Saigrači u Nantu su razumeli da je to bolje za mene i odo prvog trenutka su me podržali. Imam nivo za veliku reprezentaciju, ali u Francuskoj nije bilo mesta za mene. Selektor Gijom Žil me je nedavno uvrstio na spisak igrača na koje računa za preostala dva meča kvalifikacija, ali prelimio sam i doneo odluku da je Srbija moja budućnost. Žilova želja je bila da budem u timu protiv Grčke, međutim, u tom slučaju u naredne tri godine ne bih mogao da promenim reprezentacij. Selektor Francuske nije računao na mene za predstojeće Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo 2022. i dileme nije bilo. Srećan sam što sam izabrao Srbiju - ističe Pešmalbek za Sport Klub.

Foto: rss.org.rs

Orlovi 29. aprila završavaju kvalifikacije protiv ekipe Grčke, tako da ćemo debi Pešmalbeka sačekati još malo.

- Selektor Đerona i sportski direktor Ratko Nikolić u kratkom periodu uradili su veliki posao, doneli su nešto novo Srbiji i radujem se što ću biti deo ambicioznog projekta. Što se mene tiče sutra bih mogao da dođem i obučem dres zemlje koju mnogo volim, međutim, nemam pasoš Srbije. Do 18. godine imao sam dvojno državljanstvo, ali kada sam postao punoletan morao sam da se odlučim i logično izabrao sam Francusku. Vremena se menjaju, verujem na bolje i za srpsku reprezentaciju i za mene lično. Sada sve zavisi od toga kada ću dobiti neophodne papire. Ne brinem, verujem da bih u junu mogao da debitujem.

Pešmalbekovi saigrači u Nantu bili su Milan Milić, nekadašnji igrač Metaloplastike i legenda makedonskog rukometa, Kiril Lazarov.

- Sjajni ljudi i igrači. Super je za mene jer mogu da vežbam srpski jezik. Nije dovoljno dobar, ali mogu sve da razumem i mogu da pričam. Samo može da bude bolje. Kada sam pre pet godina došao u Nant nisam znao srpski, samo neke reči. Sećam se, Senjamin Burić je 2016. bio ovde i kada je čuo da mi je ime Dragan mislio je da će imati novog prijatelja, ali nisam znao jezik i morao je da sačeka godinu dana da ‘progovorim’ i da pričamo na srpskom. Kako sam učio? Kupio sam knjigu, seo i polako učio. Bez ičije pomoći. Nije bilo lako, ali pomogli su mi Burić, Jerko Matulić, kasnije Kiril i Milić. Tako sam počeo. Sa majkom sada pričam samo na srpskom jer je to bolje za mene da usavršim jezik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija