• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2021

13:31

GRBIĆ PRESREĆAN, ALI PORUČUJE! Ne zadovoljavam se jednim uspehom! NISAM STAO NI POSLE OLIMPIJSKOG ZLATA!

Ostali sportovi

GRBIĆ PRESREĆAN, ALI PORUČUJE! Ne zadovoljavam se jednim uspehom! NISAM STAO NI POSLE OLIMPIJSKOG ZLATA!

Podeli vest

Nikola Grbić je dokazao da nije bio samo fenomenalan igrač, već da je i sjajan trener

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje u odbojci, Nikola Grbić uspeo je svoj šampionski mentalitet da presadi u igrače poljske Zakse.

Tim koji je iz drugog plana zasenio odbojkaške gigante pod dirigentskom palicom sjajnog Srbina uspeo je da osvoji Ligu šampiona!

- Još se nisu slegli utisci u potpunosti. Zaista sam veoma ponosan na ove momke, ekipu i sve što smo uspeli da napravimo sa budžetom koji je četvrti u Poljskoj, a da ne govorim u poređenju sa ekipama koje smo uspeli da pobedimo na putu do titule evropskog šampiona. Uspeli smo da napravimo koheziju u timu, da kreiramo pravu atmosferu na osnovu međusobne podrške i poverenja. Verovali smo u isti cilj, ne samo igrači i ja, već i stručni štab, medicinsko osoblje. Svi smo se potpuno dali, verovali i uspeli da zaokružimo sezonu na najbolji mogući način-rekao je Grbić u intervjuu za Mozzart sport.

Foto: printscreen

 

Zaksa je počela takmičenje kao autsajder, a sa svakim novim korakom potvrđivala je visoke ambicije i kvalitet neophodan za zapažen rezultat!

- Prvi put sam zaista poverovao u to da možemo da napravimo nešto veliko kada smo pobedili Ćivitanovu u gostima. Nakon trijumfa 3:1 shvatio sam da možemo da se nosimo sa najjačim ekipama. Nisam mogao da znam da li će to biti dovoljno da osvojimo trofej, ali mi je bilo dovoljno da shvatim da smo u rangu sa najboljima i da smo sebi pokazali da možemo da se nosimo sa timovima kakav je Lube koji je bio objektivno najveći favorit za osvajanje takmičenja! Već sam prolazio kroz ovakve situacije tokom igračke karijere i trudio sam se da momcima prenesem sa čime će se sve suočiti i šta će im prolaziti kroz glavu. Pokušao sam da im objasnim da ne treba da razmišljaju previše o nebitnim stvarima, već da se fokusiraju na ono što će im zaista biti od koristi. Savetovao sam ih da zanemare bespotrebne misli koje je sasvim normalno da se pojave u ovakvim važnim momentima. Video sam blagu nervozu kod nekolicine što je apsolutno normalno i razumljivo, ali se sve poklopilo i u krajnjem meču ceo tim je bio apsolutno miran i onakav kakav sam se nadao da će biti. Video sam kad smo krenuli da je sve kako treba, bilo je 6:3 za rivala i kada smo ih stigli sredinom seta shvatio sam da stvari idu u pravom smeru. Zaista sam ponosan na igrače što su u tako teškom momentu i zahtevnoj utakmici bili u stanju da odigraju najbolju odbojku i to protiv veoma kvalitetnog protivnika koji je sasvim zasluženo izborio mesto u finalu.

Foto: Peđa Milosavljević

 

Finale je donelo srpski duel u kojem je trener poljskog tima izašao kao pobednik u odnosu na reprezentativce i igrače Trenta Marka Podraščanina i Srećka Lisinca!

- Sreo sam ih u hotelu, razmenili smo iskustva iz prethodnih utakmica. Momci su vrhunske osobe i igrači, prvi su došli da čestitaju posle susreta i po ko zna koji put su potvrdili koliko su veliki ljudi.

Prethodno osvojeni Kup i Superkup Poljske, a za epitet savršene nedostajao je samo trofej u prvenstvu.

Foto: Starsportphoto

 

- Nedostaje nam samo titula šampiona Poljske, nismo imali sreće, povredio nam se libero na početku plej-ofa i igrali smo tri naredne utakmice bez njega što je uticalo da ne budemo baš najbolji u finalu i da ono što smo pružili ne bude dovoljno da osvojimo trofej. Više sam nego ubeđen da bismo u kompletnom sastavu osvojili i taj trofej i onda bi to bio potpuni uspeh.

Trijumf u Veroni  motivisao je Grbića pred nove trenerske izazove.

- Telefon nije prestajao da zvoni. Nisam uspevao da svima uzvratim poruke i zahvalim se na čestitkama. Pregršt ljudi mi je čestitalo i istaklo da im je drago zbog mog uspeha da mi je sve to dodatno popravilo raspoloženje. Prijalo mi je, pogotovo nakon poslednjeg perioda trenerskog posla gde mi baš i nisu cvetale ruže. Zaista je ovaj uspeh bacio u senku sve što mi se dešavalo. Smatram da smo ga svi zaslužili i zaista su me obradovale čestitke sa svih krajeva sveta, iz Italije, Rusije, Japana, Srbije, regiona! Ambicije su mi da nastavim sa uspesima. Kao i kada sam bio igrač ne zadovoljavam se jednim dostignućem. Kada smo postali olimpijski šampioni nisam smatrao da sam time završio posao. Za mene je osvojeni trofej velika odgovornost i naravno da će svaki tim u kojem budem trener očekivati da potvrdim prethodne uspehe i da će želeti trofeje. Svi će očekivati rezultate i shvatam odgovornost. Moj poriv je uvek bio da se borim i da nižem uspehe -rekao je Nikola Grbić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija