• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2021

11:15

BRITANCI JOŠ NISU DONELI ODLUKU o vakcinisanju sportista pred Olimpijske igre!

Ostali sportovi

BRITANCI JOŠ NISU DONELI ODLUKU o vakcinisanju sportista pred Olimpijske igre!

Podeli vest

Britanska vlada još nije odlučila da li će prihvatiti ponudu Fazjera da ubrzano vakciniše svoje olimpijce i paraolimpijce protiv korona virusa uoči takmičenja u Tokiju koja ih očekuju ovog leta

Britanci su do sada vakcinisali samo osobe starije od 38 godina, mada će se od sledeće nedelje vakcinisati i stariji od 35 godina, dok su mlađi dobijali vakcinu samo ako imaju osnovne bolesti.

- To je osetljivo pitanje, pošto se filozofija zasniva na godinama i to se pokazalo kao prava stvar. Najveći pokazatelj je to da je starost najveći faktor, a naravno Fajzer je ponudio vakcine olimpijcima i mi smo ih pitali o tome - rekao je britanski ministar sporta Najdžel Hadlston.

Kompanija Fajzer Bajontek je početkom meseca saopštila da će donirati vakcine sportistima i zvaničnicima koji se pripremaju za Olimpijske igre u Tokiju, koje počinju 23. jula.

U Britaniji su odlučili da do 12 nedelja odlože revakcinisanje, kako bi što više ljudi dobilo prvu dozu. Prema danas objavljenim podacima, u Velikoj Britaniji je revakcinisano više od 20 miliona ljudi.

Foto: ap photo

 



Dve doze vakcine Fajzer trebalo bi da se daju u razmaku od tri do četiri nedelje.

- Vladino upravljanje vakcinacijom je bilo odlično, a zajedno sa donacijom Međunarodnog olimpijskog komiteta Fajzerovih vakcina za sportiste, nadamo se da ćemo sve sportiste uspeti da vakcinišemo pre nego što otputuju u Tokio. Važno je da se to uskoro dogodi, da uverimo naše domaćine u Tokiju da radimo sve što možemo da zaštitimo njihovo stanovništvo -  rekao je predsednik Britanske olimpijske asocijacije Hju Robertson.

Belgija, Francuska, Nemačka, Italija i Španija su medju evropskim zemljama koje su ponudile vakcine svojim olimpijskim ekipama uoči Tokija.

U Japanu se beleži porast broja zaraženih korona virusom, zbog čega je produženo vanredno stanje u devet oblasti, uključujući i Tokio. Prema brojnim anketama, oko 80 odsto stanovništva Japana protivi se održavanju Olimpijskih igara u Tokiju ovog leta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija