• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2021

13:03

HOĆEMO NOVO ZLATO! Milica Mandić pričala o Olimpijskim igrama, ciljevima i otkrila da ume često za zaplače!

Ostali sportovi

HOĆEMO NOVO ZLATO! Milica Mandić pričala o Olimpijskim igrama, ciljevima i otkrila da ume često za zaplače!

Podeli vest

Milica Mandić donela je 2012. sa Olimpijskih igrama u Londonu prvo zlato za samostalnu Srbiju

Milica se priprema za predstojeće prvenstvo Srbije i predstojeće Olimpijske igre u Tokiju. Cilj joj je, kako kaže, uvek najviši.

- Pripreme teku dobro, mada nas s vremena na vreme stiže umor, pa jedva čekam kraj nedelje jer onda imamo dan i po pauze od treninga. Narednog vikenda čeka nas državno prvenstvo, želja nam je da budemo prvaci. Na nacionalnom nivou uvek ima novih, mladih devojaka i momaka koji su talentovani i željni dokazivanja, ali generalno nas je malo koji se bavimo tekvondom. Uvek ima nekih 80-90 takmičara u 16 muških i ženskih težinskih kategorija. Mi smo ustvari fenomen kao zemlja koja ima osamdesetak seniora i dve olimpijske medalje, dva svetska zlata i toliko evropskih medalja. Nadam se da će posle Olimpijskih igara biti “bum”, da će ljudi ponovo dolaziti da se upisuju, da će biti novi nalet devojčica - kazala je za SportFem Milica Mandić.

Milica hoće novo zlato

Milica kaže da je posle njenog osvajanja zlatne olimpijske medalje reakcija bila izvanredna i u ženskoj i u muškoj konkurenciji i da se mnogo dece upisalo na tekvodno. 

Foto: oks.org.rs

 

- Velika je odgovornost i na meni, Tijani Bogdanović, treneru Joviću, ali i na mlađim generacijama. Koliko god je to pritisak, ujedno je i veliko zadovoljstvo. Osećam se lepo kada mi neko dete priđe i kaže da je zbog mene počelo da trenira i da uživa u sportu.

Koronavirus je u proteklih godinu i po dana potpuno promenio uobičajen tok života, pa samim tim i sporta. Olimpijcima je najteže palo odlaganje Igara sa 2020. na ovu godinu. Retkima je dobro došlo dodatnih 12 meseci za pripremu.

- Meni nije dobro došlo, jer sam na zalasku karijere. Ovo mi je treći olimpijski ciklus i nestpljivo sam čekala takmičenje. Postojala je bojazan da će Igre biti i otkazane, ali na sreću samo su odložene. Ta odluka i cela godina mi je malo teže pala jer sam imala i druge planove posle Igara. Čitav period življenja u neznanju i iščekivanja bio je stresan za mene, ali sve ljude iz mog okruženja. Uticalo je na verenika, porodicu… Potom je usledilo razočaranje i neka ljutnja, ali sad je sve to prošlo.

Ume da zaplač

I upravo takve situacije su one u kojima Milica ume da zaplače.

- Umem ja često da zaplačem, veoma sam emotivna osoba po prirodi. U početku sam mislila da je to minus, jer su mi suze kretale zbog svake sitnice. Sada ne gledam tako, prihvatila sam sebe na taj način.

Foto: Starsportphoto©

 

Još nije sigurna da li će karijeru okončati posle Tokija.

- Nemam konkretne planove šta i kako posle OI. Želim da tamo ispunim sopstvena očekivanja, da bude onako kako ja zamišljam, pa da se malo slegnu utisci i videćemo… Posao trenera me ne privlači, jer je veoma stresan, vidim to po našem treneru Galetu.

Spekiliše se da bi Olimpijske igre ponovo mogle da budu otkazane. Ali, Milica ne veruje da će do toga doći i preprema se za zlatnu medalju.

- Više nemam strah da li će Igre biti otkazane, jer sam sigurna da će biti održane. Mnogo je novca uloženo i sigurna sam da će sve biti vrhunski organizovano. Žao mi je što neće biti interackije sa ljudima, sa drugim sportistima, nećemo moći da pratimo i bodrimo jedni druge što je ustvari cela poenta Olimpijskih igara i olimpijskog tima Srbije. Što se tiče očekivanja, uvek su visoka očekivanja kako od mene, tako i od trenera i od Tiće Bogdanović. Mi radimo za jedan cilj. Uvek smo na visini zadatka što se tiče treninga i fizičke i mentalne pripreme i iskreno se nadam da ćemo to preneti na borilište.

Foto: Reuters

 

Milica je otkrila šta radi kad napusti strunjaču i završi trening.

- Subotom ujutru imamo trčanje i posle toga nam je popodne i nedelja slobodna. Tad samo želim da se opustim, da odem na masažu, da odmorim celo telo, napravim hladnu kupku i uživam u tom danu. Odgledam neku seriju, pojedem nešto što ne treba. Sutradan odem na kafu, prošetam gradom, uživam u lepom vremenu, vidim se sa prijateljima i apsolutno se prepustim uživanju i punjenu baterija. Kad god mogu gledam da “pobegnem” van grada ili da otputujem dalje. Jednostvano, to su male stvari koje me apsolutno čine srećnom.

Način života vrhunskog sportiste ne podrazumeva samo posvećenost treninzima, već i poseban režim dnevnih aktivnosti, ishrane…

- Kad kažem da jednom nedeljom volim da pojedem zabranjenu hranu, onda mislim pre svega na margarita. Obožavam picu, to mi je omiljeni “džank fud”.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija