• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2021

09:56

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja organizuje prvi nacionalni naučni skup pod nazivom "Estetski sportovi između umetnosti i sporta"!

Ostali sportovi

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja organizuje prvi nacionalni naučni skup pod nazivom "Estetski sportovi između umetnosti i sporta"!

Podeli vest

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, 4. juna 2021. godine, organizuje prvi nacionalni naučni skup pod nazivom: „Estetski sportovi između umetnosti i sporta“ u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom kulture i informisanja i Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije

Centralni događaj je izložba pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije:

"Umetnost igre u olimpijskim sportovima“, čije je svečano otvaranje u petak 4. juna u 10 časova na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja. Na izložbi će biti prezentovane fotografije i zapisi sa Olimpijskih igara u Tokiju 1964. godine, kao i geneza i spoj fenomena umetničke igre i plesa. Izložba će biti posvećena pedagozima, umetnicima i trenerima koji su zaslužni za postavljanje osnova igre u olimpijskim sportovima. Nacionalni naučni skup počinje od 11 časova, a zainteresovanost i broj registrovanih učesnika su premašili očekivanja organizatora.

Idejni tvorac skupa dr Sanja Mandarić, redovni profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja prvi put na jednom mestu okupila je predavače iz oblasti umetnosti, sporta i obrazovanja, sa željom da se multidisciplinarnim pristupom ukaže na spoj umetnosti i sporta, kroz prizmu etsteskih sportova.

Foto: Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

 

Tako će među predačima biti dr Vera Obradović Ljubinković, dr Miško Šuvaković, dr i dr. um. Agota Vitkai-Kučera, Milena Reljin, Konstantin Kostjukov, Branka Pujić Jovanović i drugi. Pored Fakulteta dramskih umetnosti, Ansambla narodnih igara i pesama Srbije KOLO, Udruženja baletskih umetnika Srbije, u radu naučnog skupa učestvuju i osnovne i srednje škole, baletske i muzičke škole, kulturno umetnička društva, nacionalni granski savezi iz raznih sportova sportova (ples, umetničko sinhrnono plivanje, klizanje, skokovi u vodu, čirliding, gimnastika).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija