• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2021

07:52 >> 11:54

/VIDEO/ 34. BEOGRADSKI MARATON! Stojka i Jovanović pobednici, Olivera Jevtić i Milan Mitrović najbolji u polumaratonu! /FOTO/

TARA RADOVANOVIC/ nr FOTO TANJUG/

Ostali sportovi

/VIDEO/ 34. BEOGRADSKI MARATON! Stojka i Jovanović pobednici, Olivera Jevtić i Milan Mitrović najbolji u polumaratonu! /FOTO/

Podeli vest

Beogradski maraton, 34. po redu, održava se danas

Učestvovalo je oko 5.000 prijavljenih takmičara, 1.000 maratonaca i 4.000 polumaratonaca, proteknu u najboljem redu.

Rumun Silviu Stojka i srpska atletičarka Nevena Jovanović pobednici su 34. Beogradskog maratona. Stojka je 42.195 metara pretrčao u vremenu 2.34, 43, ispred srpskog atletičara Marka Rankovića (2.37,15) i Grka Nikolaosa Santisa (2.48,52).

Jovanović je trku završila u vremenu 3.12, 27. Drugo mesto pripalo je Danijeli Cvetković (3.33,45), a treće Jovana Čanak (3.39,56).

Foto: tanjug

 

U polumaratonskoj trci pobedili su Olivera Jevtić i Milan Mitrović. Jevtićeva je kroz cilj 34. izdanja trke prošla u vremenu - 1.17,36.

Drugo mesto osvojila je Katalin Kovač iz Mađarske (1.18,58), a treće još jedna srpska atletičarka Biljana Cvijanović (1.24,31).

Foto: tanjug

 

Mitrović je trku na 21 kilometar završio u vremenu- 1.09,36, ispred Kenijca Stenlija Kiprutija (1.11,49) i Alima Imamovića iz Bosne i Hercegovine (1.12,39).

Foto: tanjug

 


Ovogodišnji Beogradski maraton odžao se pod sloganom „Bez barijera", a prvi put u istoriji neće biti trke zadovoljstva, umesto koje će, shodno sloganu, biti održana šetnja zadovoljstva za osobe sa invaliditetom.

UŽIVO

 

- Nevena Jovanović je pobednika Beogradskog maratona!

Foto: Tanjug

Nevena Jovanović

- Pobednik Beogradskog maratona je Silviujs Stoika, a ostvario je vreme od 2.35. Drugi je kroz cilj prošao Marko Ranković za vremenom 2.37. Treći je Nikolaus Janis iz Grčke!

Foto: tanjug

 

 

- Olivera Jevtić dominantno dolazi do pobede!

- Pobednik polumaratona je Milan Mitrović - vreme 1.09.37! 

Foto: tanjug

 

- Znak za start trke zajedno su dali predsednica počasnog odbora ministarka Darija Kisić Tepavčević, gradonačelnik Zoran Radojičić i član Kriznog štaba epidemilog Predrag Kon, u društvu direktora maratona Dejana Nikolića.
 

Foto: TARA RADOVANOVIC/ nr FOTO TANJUG/

 

- Počo je 34. Beogradski maraton!

Foto: Tanjug

 

- Rekorde u maratonu drže Jafet Kosegi (2:10:54) i Kristina Pomaku (2:29:44), dok su u polumaratonu najbrži bili Olivera Jevtić (1:11:41) i Vili Kariku Mvangi (1:02:51).

- Šta je zatvoreno u Beogradu zbog maratona, pogledajte ovde.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17