• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.06.2021

09:14

TUŽAN DAN ZA SRPSKI SPORT! Preminula legendarna atletičarka Vera Nikolić!

printscreen

Ostali sportovi

TUŽAN DAN ZA SRPSKI SPORT! Preminula legendarna atletičarka Vera Nikolić!

Podeli vest

Svetska i evropska rekorderka u atletici, legendarna Vera Nikolić, preminula je u 73. godini

Vera je krajem januara imala moždani udar, pucanje aneurizme i nakon toga je bila u indukovanoj komi.

Vera Nikolić je rođena 1948. godine u Grabovici, a 1966. proglašena je najboljim sportistom Jugoslavije, još četiri puta i najboljom sportistkinjom.

Foto: printscreen

Vera Nikolić

Bila je jedina srpska seniorska svetska rekorderka u atletici, nekada i dvostruka prvakinja Evrope na 800 metara. Svetski rekord na 800 metara "držala" je tri godine od 1968. do 1971.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija