• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2021

11:57

INFORMER EKSKLUZIVNO SAZNAJE! Sonja Vasić i Filip Filipović nosiće zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara!

Starsportphoto

Ostali sportovi

INFORMER EKSKLUZIVNO SAZNAJE! Sonja Vasić i Filip Filipović nosiće zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara!

Podeli vest

Proslavljeni srpski vaterpolista Filip Filipović i najbolja košarkašica Evrope Sonja Vasić nosiće zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju

Kako Informer ekskluzivno saznaje, na sednica Izvršnog odbora Olimpijskig komiteta Srbije doneta je odluka da velika čast da nose zastavu svoje države na najvećoj svetskoj sportskoj smti pripadne Filipu Filipoviću i Sonji Vasić.

Foto: Starsportphoto

Sonja Vasić

Foto: Starsportphoto

Filip Filipović

Sonja Vasić se uprava vratila sa zlatnom sa Evropskog prvenstva, dok je Filip Filipović osvojio sve što je mogao u karijeri, uključujuči i zlato na poslednjim Olimpijskim igrama,a do danas je  odigrao 367 utakmica za Srbiju i postigao 643 gola.

Olimpijske igre se održavaju od 23. jula do 8. avgusta.

Predsednica Sportske komisije OKS Milica Mandić obavestila je članove IO o predlogu za nosioce zastave Republike Srbije na ceremoniji otvaranja OI u Tokiju. Nakon što je Međunarodni olimpijski komitet dao mogućnost nacionalnim olimpijskim komitetima da na Igrama u Tokiju državnu zastavu po prvi put nose muški i ženski sportista, izglasana su dva predstavnika koja će nositi zastavu Republike Srbije na svečanoj ceremoniji otvaranja Igara u Tokiju.

Članovi IO prihvatili su predlog Sportske komisije OKS da nosioci zastave Republike Srbije na ceremoniji otvaranja budu vaterpolista Filip Filipović, aktuelni olimpijski prvak sa reprezentacijom Srbije, kao i Sonja Vasić, osvajačica bronzane medalje u Riju 2016. godine i Evropske titule sa ženskom košarkaškom reprezentacijom na nedavno završenom prvenstvu, na kojem je izabrana i za najkorisniiju igračicu.

Nakon što je predsednik Maljković obavestio prisutne članove da dosadašnji Šef misije OKS Damir Štajner neće biti u mogućnosti da svoju funkciju obavlja na 32. letnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, predloženo je da Šef misije Olimpijskog tima Srbije na nastupajućim OI bude Nataša Janković, menadžer za promociju olimpijskih vrednosti Olimpijskog komiteta Srbije, što je usvojeno glasovima članova IO.

Foto: oks

Nataša Janković

Nataša Janković je od 2011. godine deo Olimpijskog komiteta Srbije i rukovodi projektima olimpijske edukacije i promocije olimpijskih vrednosti. U dosadašnjim Misijama u Londonu 2012. i Riju 2016. godine, kao i na na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Tbilisiju 2015. godine, imala je aktivnu ulogu. Dobitnica je trofeja Međunarodnog olimpijskog komiteta sa temom „Olimpizam u akciji“ 2018. godine.

Bogato iskustvo u međunarodnim organizacijama i članstvo u komisiji Evropskih olimpijskih komiteta za kulturu i olimpijsko nasleđe takođe su preporuke značajne za obavljanje zahtevne funkcije Šefa misije.

Nataša Janković je nakon izbora za novog Šefa misije preuzela reč i upoznala članove IO sa tokom priprema Misije OKS za Igre u Tokiju i podelila važne informacije pred nastupajuće takmičenje.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je obavestio članove Izvršnog odbora da je u ovom momentu ukupno 83 sportista izborilo plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Maljković je takođe čestitao generalnom sekretaru OKS Đorđu Višackom koji je reizabran za člana Izvršnog odbora Evropskih olimpijskih komiteta na Generalnoj skupštini ovog najvišeg evropskog olimpijskog tela koja se održavala u Atini.

Foto: Starsportphoto

 

Članovi Izvršnog odbora usvojili su promene u okviru liste kategorisanih sportista u individualnim i timskim sportskim granama u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Tokio 2020 i Razvojni program.

Takođe, usvojene je su i promene lista kategorisanih sportista u okviru novoformiranog programa „Olimpijske nade – Pariz 2024“ koji ima za cilj praćenje i finansiranje sportskih programa talentovanih sportista – kandidata za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija