• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug

08.07.2021

12:05

UZBUNA PRED OLIMPIJSKE IGRE! Vanredno stanje u Tokiju zbog koronavirusa!

reuters

Ostali sportovi

UZBUNA PRED OLIMPIJSKE IGRE! Vanredno stanje u Tokiju zbog koronavirusa!

Podeli vest

Japan razmatra zabranu prisustva svih gledalaca na Olimpijskim igrama, tvrdi nekoliko izvora za agenciju Rojters, u uslovima kada zvaničnici razmišljaju o proširenju ograničenja povezanih sa korona virusom, kako bi zauzdali infekciju nešto više od dve nedelje pre početka Igara

Pojava novog delta soja i sva dešavanja koja prate koronavirus su naterale i vlasti u Japanu da reaguju  dve nedelje uoči početka Olimpijskih igara!

Premijer Jošihide Suga je potvrdio da će u Tokiju biti uvedeno vanredno stanje od 22. jula, dan pred zvanične ceremonije otvaranja Igara.

- Usled pojave novih sojeva i širenja infekcije ne želimo da se to proširi na sve zemlje učesnice i zbog toga moramo da reagujemo. Zbog cele situacije ćemo proglasiti vanredno stanje u Tokiju -  rekao je Suga.

Još uvek nije saopšteno kakve će mere važiti i kakvi će protokoli biti na snazi, ali se očekuje da i to bude poznato u najkraćem roku. U Tokio je stigao i prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.

Glavni grad Tokio, domaćin Igara, prijavio je u sredu 920 novih dnevnih slučajeva, najviše od 13. maja.

- Politički gledano, sada je neizbežno da ne bude gledalaca - rekao je izvor iz vladajuće japanske stranke za Rojters.

Medicinski stručnjaci su nedeljama govorili da bi takmičenja bez gledalaca na Olimpijskim igrama bio najmanje rizična opcija, usred široke zabrinutosti javnosti zbog rizika da će Igre podstaći novi talas zaraza.

Foto: reuters

 



Organizatori su već zabranili prisustvo gledaocima iz inostranstva, dok su za domaće gledaoce postavili ograničenje popunjenosti od 50 odsto kapaciteta, odnosno do 10.000 ljudi.

Japan nije doživeo tako eksplozivnu epidemiju kovida-19 kao neke druge zemlje, ali je imao više od 800.000 slučajeva zaraženih i 14.800 smrtnih slučajeva.

Foto: reuters

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija