• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2021

15:34 >> 14:41

SPEKTAKL U TOKIJU! NAŠI SPORTISTI SE PREDSTAVILI SVETU, Sonja i Filip SA SRPSKOM ZASTAVOM! /FOTO/

BETAPHOTO/Olimpijski komitet Srbije/DS)

Ostali sportovi

SPEKTAKL U TOKIJU! NAŠI SPORTISTI SE PREDSTAVILI SVETU, Sonja i Filip SA SRPSKOM ZASTAVOM! /FOTO/

Podeli vest

U Tokiju su u petak vanično biti otvorene Olimpijske igre nakon godinu dana odlaganja usled pandemije korona virusa i trajaće do 8. avgusta

Srbiju će predstavljati 86 sportista. Ove Olimpijske igre neće biti nalik nijednim prethodnim, jer će ljubiteljima sporta biti zabranjeno prisustvo na tribinama, pošto se pojedine oblasti u Japanu, uključujući i Tokio, nalaze pod vanrednim stanjem zbog povećanja u broju obolelih od kovida-19.

Foto: BETAPHOTO/Olimpijski komitet Srbije/DS)

 

Na ceremoniji otvaranja prisutno 950 ljudi, uključujući VIP osobe, predsednike i premijere država, kao i pojedine političare.

Foto: printscreen/rts

 

Najkorisnija košarkašica proteklog Evropskog prvenstva Sonja Vasić, kao i vaterpolista Filip Filipović nosili su zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja. 

Sportisti su defilovali uz muziku iz čuvenih japanskih video igara, tradicionalno su prvi izašli sportisti Grčke, a nakon toga krenule su da defiluju zemlje na slovo „I", jer to početno slovo na japanskom. Prvi put u istoriji u defileu je učestvovao i tim sastavljen od izbeglica.

Foto: BETAPHOTO/Olimpijski komitet Srbije/DS)

Tekst potpisa



Olimpijske igre u Tokiju trebalo je da budu održane prošlog leta, ali su odložene na godinu dana zbog pandemije korona virusa, a u Japan dolazi više od 11.300 sportista iz 200 zemalja i regiona.

Takmičenja na Olimpijskim igrama traju do 8. avgusta.

UŽIVO

 

Moldavija, Crna Gora, Mongolija, Laos, Letonija , Litvanija, Lihtenštajn, Rumunija, Runda, Lesoto, Liban, Sjedinjene Američke Države sa 613 sportista, Francuska i Japan.

 

Foto: Tanjug/AP

 

Bosna i Hercegovina ima sedam takmičara. Bocvana, Portugalija, Hong Kong, Honduras, Malta,  Ostrva Maršal,Malezija, Južni Sudan, Južna Afrika, Meksiko, Mijanmar, Mauritanija, Monako, Maldivi, Maroko.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

Niger, Novi Zeland,Nepal, Norveška, Bahrein, Habami, Papua Nova Gvineja, Haiti, Pakistan, Bermuuda, Paragvaj, Barbados, Palestina, Mađarska, Bangladeš, Fidži, Filipini, Finska, Butan, Portoriko, Brazil, Bugarska, Burkina Faso, Brunei, Burundi,Devičanska Ostrva, Vijetnam, Benin, Poljska

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Reuters

 

 

Foto: Reuters

 

Dalje izlaze na Olimpijski stadio: Sejnt Kits, Sent Vinsent i Grenandini, Somalija, Tajland, Južna Koreja,Kineski Tajpeh, Kineski Tajpeh, Tanzanija, Čan, Centralnoafrička Republika, Kina, Tunis, Čile, Tunis, Danska, Nemačka, Togo, Domninika, Trinidad i Tobago,Turkmenistan

 

SRBIJA - 86 sportista predstavlja Srbiju na 16 sportova. Zastavu nose Filip Filipović i Sonja Vasić.

Iulazak naših sportista na Olimpijski stadion pogledajte OVDE.

 

Foto: oks.org.rs

 

Sao Tome i Principe, San Marino, Zambija. Ruski olimpijski komitet - zbog doping skandala ih nema pod zastavom Rusije. Sijera Leone, Jamajka, Gruzija, Sirija, Singapur, Zimbabve, Švedska, Sudan, Španija, Surinam, Šli Lanka, Slovačka, Sejšeli

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

 

 

Foto: Tanjug/AP Photo

a

Uskoro izlazi Srbija!

 

 

Hrvatska,Sandra Perković i Josip Glasnović predvode komšije,  Kajmanska ostrva, Kenija, Obala Slonovače, Kosta Rika, lažna država Kosovo, Kolumbija, Demokratska republika Kongo, Kongo Saudijska Arabija

 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Austrija, Oman, Holandija, Gana, Zelenortska ostrva, Gvajana, Katahstan, Katar, Kanada je poslala 370 takmičara, Gabon, Kamerun, Gambija, Severna Makedonija, Gvineja. Gvineja Bisau, Kipar, Kuba, Kiribati, Kirgistan, Gvatemala, Guam, Kuvajt, Kukova ostrva

Foto: Reuters

 

 

Foto: Reuters

 

 

Foto: Reuters

 

 

Etiopija, Eritrea, afrička država koja šesti put dolazi na Igre sa 13 predstavnika, El Salvador, Australija, jedna od 5 država koje su učestvovale na svim Olimpijskim igrama. astavu nosi Kejt Kembel vlasnica 5 medalja i 4. put učestvuje na Igrama kao i Peti Mils, plejmejker San Antonio Sparsa. 

Foto: Reuters

 

Foto: Reuters

 

Andora je stigla sa četvoro sportista, Jemen, Izrael, Italija je stigla sa 372 takmičara, Irak, Iran, Indija, Indonezija, Uganda, Ukrajina sa 155 takmičara, Uzbekistan, Urugvaj, Velika Britanija, Devičanska ostrva, Ekvador, Egipat je stigao sa 133 takmičara, Estonija, Esvatini, nekadašnji Svazilend, dolazi u Tokio sa četiri takmičara.

Foto: Reuters

 

Izlazi Albanija, Jemenija sa 17 takmičara, Angola,  Antigva i Barbuda su 11. put na OI, sada je došlo šestoro takmičara.

Foto: Reuters

 

Izlaze Avganistanci, Ujedinjeni Arapski Emirati, Alžir, Argentina, tu je i Luis Skola, koji ima 41 godinu. Nema navijača ali su Argentinci napravili atmosferu. Arubu predstavlja samo jedan sportista - strelac.

Foto: Reuters

 

Foto: Tanjug/AP

 

Kolevka olimpizma prva izlazi.Grčka ekspedicija dobila je priliku prva da kroči na teren, slede i ostali.

Sledi olimpijski izbeglički tim, sledi Island, Irci su stigli sa 116 takmičara, Azerbejdžanci su poslali 44 takmičara za 14 sportova, a zastavu nose tekvondistkinja i džudista.

 

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: reuters

 

Foto: reuters

 

 

Foto: reuters

 

Usledio je minut ćutanja za sve koje smo izgubili za vreme pandemije korona virusa. 

Foto: reuters

 

Posebnu simboliku davao jue trkač na traci. Time je odata počast svima koji su trenirali u izolaciji, u svoja četiri zida, sanjajući o ovom danu.

 

Foto: reuters

 

Foto: reuters

 

 

 

Foto: reuters

 

- Japanska zastava ulazi na Olimpijski stadion u Tokiju. Zastavu Igara nose deca iz Japana.

Foto: reuters

 

- Japanski car Naruhito i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah su predstavljeni na Olimpijskom stadionu u Tokiju. 

- Vatrometom je počela ceremonija otvaranja Olimpijskih igara!

Foto: reuters

 

- Koreografija za ceremoniju otvaranja OI  pripremana je mesecima, a ono što je interesantno je da je dan pred početak Igara direktor režije Kentaro Kobajaši dobio otkaz.

Foto: reuters

 

Poruka Bogdana Bogdanovića olimpijcima!

 

 

Naše devojke su najleše u Tokiju!

Foto: oks.org.rs

 

Povećane nagrade za naše sportiste na Olimpijskim igrama! Osvajač zlatne medlaje dobiće 70.000 vera, srebrne 60.000, a bronatne 50.000 vera, otkrio je minustar Vanja Udovičić 

Vlada Srbije će nagraditi sportiste. Zlatna medalja donosi 70 hiljada evra, srebro 60 hiljada, a bronza 50 hiljada evra - otkrio je ministar sporta Vanja Udovičić na RTS.

Srpski sportisti su spreni za ceremoniju otvaranja.

Foto: oks.org.rs

 

Foto: oks.org.rs

 

12.20 - Čak 72 države i dalje nemaju nijednu osvojenu olimpijsku medalju, među kojima su Bolivija, Kambodža, Honduras, Nepal, Jemen...

12.17 - Sonja Vasić i Filip Filipović će zajedno nositi srpsku zastavu, dok nas u OI ukupno predstavlja 86 sportista u 15 različitih sportova.

Foto: Starsportphoto

Sonja Vasić i Filip Filipović

12.16 - Ukupno 206 nacija će prodefilovati Olimpijskim stadionom u Tokiju, a Srbija je 96. po redu. 

 

 

Ovako je izgledala proba otvaranja Olimpijskih igara!


 

12.11 - Srpski sportisti su iz Rija doneli čak osam medalja, a taj bi broj u Tokiju mogao da bude i veći. Pema prognozama “Asošijejted presa”, srpski sportisti bi trebalo da se vrate sa devet medalja, čini se da ipak imamo kandidata i za dvocifren broj odličja.

 

12.10 - Dobro došli! Pratite iz Informer.rs otvaranje Olimpijskih igara u Japanu.

Bonus video

 

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa iz Beograda

pre 3 godine

Jedino mi imamo dve drzave,mnogo smo jaki.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija