• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.07.2021

12:23

Šok na startu! UŽASNO JE POČELO! Vaterpolisti Srbije "potopljeni" od Španije na startu OI!

tanjug/ap photo

Ostali sportovi

Šok na startu! UŽASNO JE POČELO! Vaterpolisti Srbije "potopljeni" od Španije na startu OI!

Podeli vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Španije na startu Olimpijskih igara rezultatom 12:13 (3:3, 3:5, 3:2, 3:3 )

Neće Srbiji biti lako da odbrani zlato sa Olimpijskih igara u Riju, pokazali su im to Španci već u prvom kolu takmičenja u Tokiju. Španci nam baš ne leže, ovo nam je bio peti poraz u nizu od "furije". Bili su bolji na Svetskom prvenstvu, Evropskom prvenstvu, Evropa kupu, Svetskoj ligi, a sada i na Olimpijskim igrama. Nije dobro!

Morali su naši da jure Špance, dva puta su se vraćali posle "-2", ali nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Poveli su Španci prvi, ali je Duško Pijetlović odmah u narednom napadu pogodio za egal - 1:1. Opet smo morali da jurimo rivale, odbranilo smo jedan napad, a onda je Mitrović zakucao za 2:2.

Nikako naši nisu uspevali da preokrenu, pa je Sava Ranđelović morao da se pobrine za novi egela, pa je rezultatom 3:3 završena prva četvrtina. Španija je u ovom delu igre imala tri puta igrača više, postigla dva gola.

U nastavku su Španci opet realizovali igrača više, a Bustos je pogodio za 4:3. Nakon što je Jakšić je propustio veliku šansu, Mandić je svoje pozicije ubacuje golmana u mrežu za 4:4.

Foto: reuters

 

Konačno, Lazić postiže gol na debiju na Olimoijskim igrama i donsoi Srbiji preokret - 5:4. Brzo su Španci izjednačili, ali kapiten Filipović vraća vođstvo "delfinima" - 6:5. Šteta, 
Sanauha u narednom napadu uspeva da izjednači na 6:6, a onda i donese prednost svim timu - 7:6. Da sve bude gore , primilo smo gol u poslednjem sekundi četvrtine, pa Španci su otišli na predah sa 6:8.

Vratila se Srbija sa odmora rešena što pre da postavi stvari na mesto. Napravili su naši seriju od 2:0 i izborili egal - 2:2. Duško Pijetlović u prvoj akciji Srbije smanjuje na jedan gol razlike, a onda posle nekoliko neuspelih napada sa obe strane, konačno Lazić, drugi put danas,trese mrežu za 8:8, Laopez nije imao rešenje.

Foto: tanjug/ap photo

 

Bili smo u šansi da preokrenemo, ali smo došli na "-2". Neverovatni Perone vraća prednost Špancima, a povećava je na dva gola Granados.  U međuvremenu je Ranđelović isključen i treći put, pa neće više ulaziti u igru. Igraju su sjajno Španci danas, ali smo preko Jakšića smanjili minus pred poslednju četvrtinu - 9:10.

Strahinja Rašović donosi izjednačenje 10:10 na startu poslednje deonice, ali smo opet odmah kapitulirali i Španci su opet imali vođstvo - 11:10. Nastavili su da kažnjavaju svaku našu grešku i drugim golom u nizu na 3.58 do kraja stiču preko Munariza dva gola prednosti - 12:10.

Foto: reuters

 

Vraća nas Jakšić u igru na 2.30 do kraja meča, smanjujue na 12:11. Ali, sve je džabe! Taman kada se čini da smo blizu sevne novi gol Španaca, koji vraćaju dva gola na 1.40 do kraja - 13:11. 

Potom je nadu u preokret vratio Filipović (13:12). Mitrović je potom briljirao na golu  na 0,37, ali delfinima je propao poslednji napad, odbranili su se Španci i izborili pobedu u prvom kolu na Olimpijskim igrama.

OLIMPIJSKE IGRE ZA VATERPOLISTE

 1.kolo 

Nedelja

Grupa B

Australija – Crna Gora 10:15

Srbija – Španija 12:13

Hrvatska - Kazahstan 12.50

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bane

pre 2 godine

Nije šok, već istina koja već traje neko vreme. Videćemo dalje, ali nemamo šansi. Raspala se hemija, ne znam čijom zaslugom. Voleo bih da nije tako!

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59