• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2021

08:47

ONI SU SILA IZ SRBIJE! Basketaši u polufinalu Olimpijskih igara! MOMCI, IDEMO PO ZLATO!

tanjug/ap photo

Ostali sportovi

ONI SU SILA IZ SRBIJE! Basketaši u polufinalu Olimpijskih igara! MOMCI, IDEMO PO ZLATO!

Podeli vest

Reprezentacija Srbije u basketu neverovatno gazi sve pred sobom na Olimpijskim igrama, a do šeste pobede iz isto toliko mečeva i polufinala takmičenja došli su protiv selekcije Letonije - 22:16

U prvih pet mečeva naši basketaši su došli do pet pobeda. Niko do sada nije imao rešenje za moćne srpske baksetaše. 

Posle pobede nad Letonijom u šestom kolu oni će bez obzira na rezultat poslednjeg meča grupne faze protiv Rusije uspeti da se plasiraju direktno u polufinalne borbe. 

Letonci su bili najopasniji protivnik do sada. Drugi su na tabeli iza Srbije sa tri pobede i jednim porazom, a po prognozama su upravo oni najozbiljniji rival našeg tima u borbi za zlato. 

Još jednom su naši momci dokazali da su veliki majstori, dobili su posle drame vrlo teškog rivala, možda i najvećeg u borbi za zlato. Posle promašaj Majstorovića na startu meča, Bulut vraća dvojku za 2:1. Letonci potom brzo dolaze do 4:2, a naši su brzo napravili tri faula pre isteka tri minuta. 

Foto: tanjug/ap photo

 

U nastavku Ratkov poentira, pa Lasmanis promašuje, a onda su Letonaci poveli 5:4. Nestorović postiže poene, pa Srbija posle velike borbe dolazi do izjednačenja 7:7!

Povela je Letonija 9:7. Usledila je Majstorovićeva dvojka u jako važnom momentu za izjednačenje.  Opet je povela Srbija! Vasić je iz reketa ubacio lagani zicer za novo vođstvo srpskog tima 10:9.
Novi egal 10:10, pa Čavars donosi Letoniji 11:10. Naš tim ipak sa penala preokreće na 12:11, pa greše Letonci i naši dobijaju loptu na 5 minuta do kraja. Majstorović potom pogađa iz teške pozicije i ide Srbija na 13:11. Šteta, Čavars uzvraća za 12:13 pa ubacuju još jedan lak koš za egal - 13:13.

Foto: tanjug/ap photo

 

Na četiri minuta do kraja Majstorović sa penala vodi Srbiju na 15:13. A onda Bulut kada je najpotrenije - 16:13 za Srbiju na tri i po  minuta do kraja. Nisu ni Letonci odustajali, prišli su Letonci na 16:15.

Usledili su promašaji sa obe strane, prekida to Bulut za 17:15, pa blokada Srbije. Nakon faula Ratkov ubacuje jendo za 18:15, ali Čavars ne staje. Na sreću odmah to vraća Majstorović. Ubacuje dvojku, pa još jednu.

Kraaaaj! Pobeda Srbije 22:16. U polufinalu smo!

BASKET, OLIMPIJSKE IGRE

Ponedeljak

Srbija – Japan 21:11

Letonija – Srbija

Utorak

Srbija – Rusija 8.25

Četvrtfinala: 14.00, 15.20

Bonus video
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija