• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.07.2021

14:43

ZLATOOOOOOOOO! Milica Mandić donela Srbiji treću medalju na Olimpijskim igrama!

printscreen/RTS

Ostali sportovi

ZLATOOOOOOOOO! Milica Mandić donela Srbiji treću medalju na Olimpijskim igrama!

Podeli vest

Milica Mandić osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju

Milica Mandić je u finalu pobedila Korejku Li Dabin sa 10:6, koja je 2019. godine bila prvakinja sveta u ovoj kategoriji.

Šampionka iz Londona 2012. godine, popela se na najviše pobedničko postolje i na Olimpijskim igrama u Tokiju. Lepši kraj nije mogla da poželi. Zlatna medalja oko vrata i odlazak u penziju.

Ovo je treća medalja za Srbiju, prvo zlato u Tokiju. Srbija je dve medalje na Olimpijskim igrama osvojila u subotu. Tijana Bogdanović izborila  bronzu prvog dana takmičenja. Takođe, Damir Mikec je osvojio srebro u streljaštvu.

Foto: printscreen/RTS

 

Odličan start imala je Milica Mandić koja je povela 5:0, udarcem u oklop dobila ja dva poena, pa tri za udarac u glavu. Do kraja rudne nije bilo promena, pa je ostalo  5:0 za Srpkinju.

Korejka nema rešenja za raspoloženu Milicu. Smanjila je Korejka na 5:1 osvojila je bod nakon našeg čelendža. Dragan Gale Jović je uručio protest, ali su arbitri posle pregledanja snimka ostali pri odluci. 

Foto: printscreen/RTS

 

Potom je dva poena osvojila Korejku ali i poen za Milicu pa je bilo 6:3 na 30 sekundi do kraja druge runde.  Do kraja 1.11 nema promena vodila je Milica 6:3.

U dramatičom finišu je usledio udarac Korejke koja smanjuje na 6:4, pa onda na 6:6. Nije se predalava Milica, za udarac rukom dobila je poena za 7:6, a na kraju  došla do velike do pobede od 10:6 i zlatne medalje.

Foto: printscreen/RTS

 

Milica Mandić je u borbi za medalju prvo savladala Fejt Ogalo iz Kenije, pa Poljakinju Aleksandru Kovalčuk, u finalu posle fenomenalnog finiša borbe naše tekvondoke bilo 7:5 protiv Francuskinje Altree Lorin! 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tomas gustafsson

pre 2 godine

БРАВО МИЛИЦЕ!!! А сада узмите па пишите о свињани курвић,барону кристијану, карићу и "мисици"(!!!) и сличним МОРОНИМА.... Што да им откидате медијски простор оваквим тривијалностима? Ех,Србијо међу шљивама...

Srbin na vezi

pre 2 godine

Улице у Србији да добију називе Милице Мандић!

zoran

pre 2 godine

Čestitka...čestitka i drugoj zlatnoj medalji Kosova..

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija