• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.07.2021

12:13

BASKETAŠI DONELI BRONZU U SRBIJU! Medalja je uspeh, ali zaslužili smo finale! Nadamo se Parizu!

tanjug

Ostali sportovi

BASKETAŠI DONELI BRONZU U SRBIJU! Medalja je uspeh, ali zaslužili smo finale! Nadamo se Parizu!

Podeli vest

Srbija dočekuje svoju četvrtu medalju sa Olimpijskih igara u Tokiju

 

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" danas su stigli bronzani basketaši u sastavu Dušan Domović Bulut, Aleksandar Ratkov, Mihajlo Vasić i Dejan Majstorović.

Momci su do bronzanog odličja u Tokiju stigli nakon trijumfa nad Belgijom u meču za treće mesto. Prethodno su u polufinalu poraženi od sportista Ruskog olimpijskog komiteta, a da žal bude veća, imali su stoodstotan učinak u grupnoj fazi takmičenja.

Foto: Tanjug

 

Osvajačima bronzane medalje pripašće po 50.000 evra, kako je rečeno u Vladi Srbije.

Na aerodromu su ih dočekali porodica i prijatelji, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, generalni sekretar Zlatko Bolić, potpredsednik KSS za mušku košarku Nenad Krstić, pomoćnik ministra za omladinu i sport Darko Udovicić i mediji.

- Mislim da smo odigrali dobro 90 odsto turnira. Kada smo ušli u ritam išlo je sve kako treba, sve do polufinala. To je bila jedna od najgorih utakmica koje smo odigrali u karijeri. Posle smo se skupili i pokazali karakter - rekao je Mihailo Vasić.

Foto: reuters

 

Aleksandar Ratkov se nada ulešću na Olimpijskim igrama u Parizu za tri godine.

- Utisci su odlični. Mislim da smo napravili veliku stvar. Finale koje nismo igrali, a toliko smo želeli, uticalo je na celokupnu sliku. Sada ostaje da odemo korak dalje, nadam se u Parizu - dodao je Aleksandar Ratkov.

Selektor Goran Vojkić je takodje rekao da je medalja veliki uspeh.

- Medalja kao medalja je veliku uspeh. Ali, ostaje velika žal. Zaslužili smo da igramo bar finale. Jedna loša utakmica nas je delila od toga - rekao je selektor basketaša.

 

Novinari su selektora pitali da li je Dušan Domović Bulut završio reprezentativnu karijeru.

- Činjenica je da je zatvorio ciklus. Učestvovao je od prvog takmičenja. Videćemo, zavisi. Ima 35 godina, u oktobru će napuniti 36. Mislim da neće odustati od baskta, ali videćemo u kakvoj će biti formi za predstojeća takmičenja -  rekao je Vojkić o Bulutu, koji se nije vratio sa timom u Beograd, pošto je otišao u SAD.

Foto: Tanjug

 

Basketaši Srbije su ostvarili sve pobede u grupnoj fazi, ali su potom iznenadjujuće poraženi od Rusije u polufinalu. Posle toga su smogli snage i pobedili Belgiju u meču za treće mesto.

Prvu olimpijsku medalju u basketu za Srbiju osvojili su Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Aleksandar Ratkov.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sladjan

pre 2 godine

Čemu li se radujte bruke jedne......Kosovo osvojilo 2zlata,a mi kao velesila 1zlato!!!???nežna se ko nas više obrijao,ne računajući Milicu!!!!???

PANTELIJA

pre 2 godine

Па јесте "заслужили сте", али треба се изборити за злато, а ви сте прсли као... и најбољи "рекет света" данас, забрљао је све што је радио последњих десте година! Испромашивао се, играо одсутно, боље да је седео у Олимпијском селу и рекао да је имао КОРОН-у. Више би га поштовали. Испаде да су сви у праву што су се одвојили од нас, кад смо ми обични губитници. Сваку добијену "утакмицу" изгубимо на крају. Честитам косоварима, словенцима и рватима на ми нимум два злата!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija