• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.07.2021

11:27

BRAZILKE PREJAKE ZA SPRKINJE! Terzić će imati svašta da kaže svojim izabranicama! /FOTO/

reuters

Ostali sportovi

BRAZILKE PREJAKE ZA SPRKINJE! Terzić će imati svašta da kaže svojim izabranicama! /FOTO/

Podeli vest

Najbolje odbojkašice Srbije poražene su u derbiju od Brazilki sa 3:1 (20:25, 25:16, 25:23, 25:19 )

Povele su naše devojke na samom startu prvog seta, ali su Brazilke brzo preokrenule i povele 8:4, pa 13:7.

Igrale su Brazilke kao u transu pa je bilo janso da će se Srpkinje teško vratiti, pa su prvi set izgubile sa 20:25.

Foto: reuters

 

Malo toga polazičlo je za rukom našim devojkama koje su jurile minus i u drugom setu. Opet su rivalke lako došle do velike prednosti i bez problema je sačuvale do kraja seta koji su osvojile sa  25:16.

Naše odbojkašice igrale su za opstanak u meču, Brazilke za pobedu i u trećem setu bilo je 4:4. Trudile su se naše devojke, nisu dopuštale rivalu da se ponovo odlepi, pa ubrzo rezultat bio 8:8!

I tako poen po poen, ni jedan tim nije uspeo da napravi osetnu prednost, a na semaforu je pisalo 10:10!

Foto: reuters

 

Imale su veliku psihološku prednost reprezentativke Brazila osokoljene dobijanjem prva dva seta, ali rezultat je i dalje bio izjednačen -12:12!

Ni jedna ni druga selekcija nije uspela većim delom trećeg seta da se malo "udalji" od rivala, pa je u jednom momentu bilo 16:16!

Ostalo je neizvesno sve do samog kraja! Imala je Srbija 24:22, a onda su protivnice osvojile naredni poen! Proradio je srpski inat, pa su naše devojke rešile treći set u svoju korist - 25:23! 

A onda ogromna borba u četvrtom setu! Ponovo poen za poen, pa onda serija Brazila za 14:11, pa 16:16!

Foto: Reuters

 

Uspele su protivnice da vežu četiri poena i dođu do 20:16! Uskoro je bilo 21:17 za Brazilke i bilo je jasno da je Srbija blizu poraza!

A onda krik oduševljena kada su poentirale za 23:17! Svesne su bile da su na pragu pobede protiv jedne od najjačih selekcija sveta! 

Tako je i bilo! 

Obe reprezentacije imale su maksimalan učinak od tri pobede do sada.

Srbija je na otvaranju savladala Dominikansku republiku, a potom su savladane selekcije Japana i Kenije.

Što se tiče Brazila, njihove odbojkašice su takođe bile bolje od Dominikanka i Japanka, a u trećem meču slavile su protiv Južne Koreje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija