• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.08.2021

09:49 >> 10:39

BRAVO MAJSTORE! Sebić doneo BRONZU Srbiji!

reuters

Ostali sportovi

BRAVO MAJSTORE! Sebić doneo BRONZU Srbiji!

Podeli vest

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić doneo je Srbiji drugu medalju u Tokiju u streljaštvu! Bronza i uspeh karijere za srpskog strelca!

Sjajni srpski reprezentativac Milenko Sebić je u disciplini MK puška u trostavu zauzeo četvrto mesto u kvalifikacijama rezultatom od 1.180 krugova.

Najbolji u kvalifikacijama bio je Rus Sergej Kamenski sa 1.183, koliko je imao i Kinez Čanghong Žang, dok je Norvežanin Jon-Herman Heg stao na 1.181.

Foto: printscreen

 

U finalu pored njih su još Hrvat Marin Maričić (1.178), Sergej Kuliš (1.178), još jedan Hrvat Petar Gorsa (1.176) i Belorus Juri Šerbatčevič (1.176). Milutin Stefanović završio je kao 23. u kvalifikacijama rezultatom 1.164.

A onda je usledila  borba za medalju! I to kakva! 

Sebić je sjajno počeo prvu seriju, bio drugi, pa spao na treću poziciju, da bi se tokom takmičenja spustio čak i na šestu!

Prvi hitac mu je bio hiruški precizan, pogodio je centar mete, ali Milenko nije zadržao visok standard prilikom naredna dva pucnja. Bio je na petoj poziciji, i daleko od borbe za medalju.

Nije delovalo da će biti drame i da može Sebić da razmišljanja da može do medalje. Naš strelac je drugu seriju u ležećem stavu završio na šestoj poziciji. Međutim, sve je počelo da se menja kada su strelci počeli da pucaju u stajaćem položaju. Ukrajinac je promašio metu, što je Sebića katapultiralo na četvrtu poziciju. Taj detalj doneo je mnogo samopouzdanja Milenku Sebiću.

A onda sjajan finiš Milenka Sebića. Imao je u poslednjoj seriji oko sokolovo! Dok su ostali kiksirali, Sebić je bio konstantan. Mirno je gađao desetke. Na kraju je sa rezultatom od 448.2 kruga zauzeo treće mesto u trostavu.

Prvo mesto pripalo je sjajnom Kinezu Čangongu (466.0), a srebrom se okitio Rus Kamenski (464,2)!

 

UŽIVO:

Sebić je izborio mesto među osam najboljih u Tokiju i borbu za medalju koja je na programu od 9:50... Momak rođen u Trsteniku ima 36 godina i sjajne rezultate u poslednje vreme.

Posle prve serije Sebić je bio na drugoj poziciji sa 51,9!

Posle druge serije, Srbin je bio  treći - 102, 8! Šerbačević iz Belorusije je prvi!

Foto: Public

 

Posle treće serije, naš reprezentativac je bio peti, kao i Hego 153,1! Nakon toga je usledio ležeći stav!

Do sada srpsko streljaštvo ima 13 medalja sa OI... Neprikosnovena je naravno Jasna Šekarić...

Posle prve serije u ležećem stavu, Sebić je ostao na petom mestu  204,7. Ostale su još dve u ovom stavu, a onda moraju poslednja dva takmičara da napute borilište...

U drugoj seriji Sebić je bio bolji nego u prvoj, ali su i drugi, pa je spao na šesto mesto! Imao je Sebić 257, 2...

Ostao je Sebić na šestoj poziciji i nakon treće serije...308, 9!

Usledile su dve serije sa po pet dijabola! Odmah nakon toga 7 i 8 napuštaju takmičenje...

Nakon prvog pokušaja Sebić se popeo na četvrto mesto! 

Kakva šteta, loša dva pucnja! Ali je uspeo da dospe na treće mesto!

Kuliš i Šerbačević su napustili takmičenje kao dva poslednjeplasirana!

Sjajan pogodak sebića! 10,5!

Hrvat Maričić je napustio takmičenje!

Na pustio je i Goša takmičenje! 

Sebić je i dalje treći! Sjajno puca Sebić i to je BRONZA za Srbina1 

1. Žang  Čangongu (466.0),

2. Kamenski (464,2)

3. Sebić  (448,2)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija