• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.08.2021

05:12 >> 05:15

DRAMA U FINALU! IVANA BEZ MEDALJE NA OI! Šteta! Španovićeva bila nadomak odličja, ali nije uspela! /FOTO/

tanjug/ap

Ostali sportovi

DRAMA U FINALU! IVANA BEZ MEDALJE NA OI! Šteta! Španovićeva bila nadomak odličja, ali nije uspela! /FOTO/

Podeli vest

Šteta! Ivana Španović nije uspela da se domogne medalje na na Olimpijskim igrama u Tokiju, takmičenje je završila na četvrtom mestu

Ivanin najbolji skok posle šest serija bio je 6,91, postolje joj izmaklo za samo šest centimetra. Bolje rezultate od nje imale su Malajka Mihambo koja je u poslednjoj seriji skočila 7.00 i osvojila zlatnu medalju, Anerikanka Britni Ris se domogla srebra, i bronze Nigerijka Ese Brume.

Ivana je u kvalifikacijama skočila sedam metara, ali nažalost nije ponovila taj rezultat u finalu. Da je uspela, bez sumnje bi se domogla medalje. Sve što je Ivana radila u prethodnih pet godina, stalo je u poslednju seriju. Nažalost, san o još jednoj olimpijskoj medalji nije se ostvario.  

U prvoj seriji je Ivana Španović skočila 6,71 metara, ali se preko 16 centimetara odrazila ispred daske.

Foto: tanjug/ap

 

Srpska atletičarka je popravila rezultat u drugoj seriji za 20 centimetara. Skočila je u drugoj seriji 6.91 metara. To je bilo  šest centimetara slabije od najboljeg rezultata koji je ostvarila takmičarka iz Nigerije Ese Brume i četiri od drugoplasirane Malaike Mihambo iz Nemačke.

Ni posle treće serije Ivana nije bila zadovoljna. Nije uspela da popravi rezultat, odletela je do 6,84 što je tada bilo dovoljno za četvrto mesto.

Ivana je bila sve nervoznija kako se bližio kraj finala.  U četvrtoj seriji je prestupila, a u petoj skočila 6,63. Nažalost, nije uspela u poslednjoj seriji da ponovi skok iz kvalifikacija od sedam metara, pa je završila takmičenje, njene posle Olimpijske igre, kako je najavila, na četvrtom mestu.

Foto: tanjug/ap

 

UŽIVO

 

Šesta serija

MIhambo je osvojila zlatnu medalju, Ris srebro, a Ese Brume bronzu.

Malaika Mihambo je skočila 7,00 metara u poslednjoj seriji i sada je prva. Ovaj rezultat joj je doneo zlatno odličje. Iza nje su sa istim rezultatom  6.97 ostale Britni Ris i Ese Brume.

Leti, leti Ivana! Šteta! Ivana nije uspela da ponovi skok iz kvalifikacija, u poslednjoj seriji skočila je 6.72 i četvrta je posle ovog skoka.

Ukrajinka Marina Bet-Romančuk je opet prestupila,samo je jedan ispravan skok imala, peta je.

Jasmin Sojers je prestupila u poslednjoj seriji, osma je. I Bruk Streton je prestupila, a Tara Dejvis u poslednjojs eriji skočila je 6.71, dovoljno za šestu poziciju.

Peta serija

Prestup Ese Brume! Amerikanka Britni Ris skočila je 6.95, njen drugi najbolji skok, posle 6.97 u trećoj seriji, vratila se na prvu poziciju. Brum je sada druga!

Fokusirala se Ivana na ovaj skok, opet je ostalo dosta prostora prilikom odraza, skoro 18 centimetara, i na kraju skok od 6.63. I dalje je četvrta Srpkinja. Ajmooo Ivana! Najbolje za kraj!

Sojers je prestupila , a Tara Dejvis je bila ljuta posle skoka od 6.83 u petoj seriji.Skroman skok i Streton 6.62, Marina Bek-Romančuk je opet prestupila.

 

Foto: tanjug/ap

Ivana Španović

Četvrta serija

Prava drama u finalu! Čak osam finalistkinja je u 17 centimetara. 

Prestup i Malaika Mihambo. Ese Brum skočiča je 6.88 i trenutno je prva. Britni Ris je sada druga, a u ovoj seriji je skočila 6.87.

Šteta! Prestup Ivane Španović u četvrtoj seriji,  samo 0,4 centimetra. Preostaju joj još dve serije. Nervozna je naša takmičarka kako finale ulazi u finiš. Trenutno je četvrta sa najboljm skokom od 6.91 metar.

Bolji skok Tare Dejvis koja je sada skočila 6.84, njen najbolji skok večeras, sada je šesta. Streton neće biti zadovoljna skokom od 6.24 metra.  Marina Bek-Romančuk je prestupila u četvrtoj seriji.

Treća serija

Jasmin Sojers, Tara Dejvis, Bruk Streton, Marina Bek-Romančuk, Ivana Španović, Malaika Mihambo, Eze Brume i Britni Ris nastavljaju takmičenje.

Marina Bek-Romančuk posle dva prestupa u trećoj seriji je skočila 6.88, trenitno na petoj poziciji, iza naše Ivane Španović. Australijanka Bruk Straton 6,84, a Tara Dejvis je skočila 6.81.

MIhambo je skočila slabije od Ivane 6.78. Ese Brum je prestupila u trećoj seriji ali ostaje druga sa 6.97.

U trećoj seriji Ivana Španović nije baš zadovoljna skokom od 6.84. Trenutno je dovoljno za četvrtu poziciju.

Skok Britni Ris od 6.97 i preuzima prvo mesto! Sada skače Ivana!

Foto: tanjug/ap

 

Druga serija

Irozuri je skočila 6.51, a loša je i Šantel Melon sa samo 4.73 metra. Ni Tara Dejvis nije na nivou u drugoj seriji - 6.67. Niko do kraja druge serije nije uspeo da ugrozi prve četiri takmičarke

Mihambo je sada druga sa 6.95 metara, preskočila je našu Ivanu. Ese Brume lošija nego u prvoj seriji, 6.67, u prvoj se skočila 6.97. Marina Bek-Romančuk je u ozbiljnom problemu, prestupila i je drugi put.

Ivana sjajna u drugoj seriji, bolji zalet, ali ponovo imala 7,2 cm lufta i i skok od 6.91 metar. 

Nakon skoka Tajre Gitens od 6,60 metara, Britni Ris se popravila i skočila 6,81 metar. Bruk Streton samo ide do 6,52 metra.

Foto: tanjug/ap

 

Prva serija 

Ivana je treća trenutno sa 6.71. Bolji rezultat od srpske atletičarke ostvarile su samo Brume Ese iz Nigerije (6.97) i Malaika Mahambo iz Nemačke (6.83).

Tara Dejvis uz dosta zadrške skače 6,62 metara.  Džezmin Sojers je prestupila, dok Šveđanka Sanija ode do 6.58.

Prvakinja Evrope u dvorani ove godine Marina Bek Romančuk prestupila je u prvoj seriji, kao i Abigejl Irozuru. Šantel Maloun - skroman skok od samo 6,50 metara.

Mihambo je skočila 6.83 u prvoj seriji. Eze Brum iz Nigerije je letela do 6.97, trenutno je na prvoj poziciji.

Sada skače Ivana Španović! Ivana je skočila 6.71 u prvoj seriji!

Bruk Straton je prestupila  u prvoj seriji.

Ivana skače četvrta!

Amerikanka Britni Ris ide do 6.60. 

 Tajra Gitens iz Trinidada i Tobaga prva je skakala - 6.30.

Idemo! Počelo je takmičenje! Srećno, Ivana!

03.22 - Pola sata pre početka takmičenja Ivana Španović je sjajno raspoložena, ne skida osmeh sa lica!

03.10 - U polufinalnoj trci na 1.000 metara Bojan Zdelar je zauzeo osmo mesto, sa rezultatom 1,44,05 minuta. Veslaće u B finalu.

03.00 - Nažalost, Milica Novaković nije uspela da se plasira u A finale i borbu za medalju u kajaku, disciplini 200m jednosed.

02.30 - Mesto u finale pored Ivane Španović  obezbedila je Amerikanka Tara Dejvis skokom od 6.85 metara. Malo iza Španovićeve u kvalifikacijama završila je Nemica Malaika Mihambo sa 6.98 metara, dok je Amerikanka Britni Ris preskočila 6.86 metara.

Osim njih, u velikom finalu skakaće i Šveđanka Kadi Sanija, Britanka Abigejl Irozuru, Šantel Maloun sa Britanskih Devičanskih Ostrva, Ese Brume iz Nigerije, Marina Bek Romančuk (Ukrajina), Bruk Straton (Australija), Džezmin Sojers (Velika Britanija) i Tajra Gitens (Trinidad i Tobago).

02.25 - Pratite uživo uz Informer.rs finale skoka udalj, Ivana Španović skače za medalju

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tof

pre 2 godine

Slabo je sve ovo !!!!.Nesto treba da se promeni ....Kada treba za Srbiju da se gine tada nema medalje!!!.Treba ulagati u mladje .

Deda

pre 2 godine

Kad treba da bude najbolja ona mentalno zakaze I izgubi. Prava Srpkinja.

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59