• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2021

11:16

PRED SRPKINJAMA KLECAJU KOLENA! Devojke razmontirale Italiju! Sad idemo po medalju! /FOTO/

Reuters

Ostali sportovi

PRED SRPKINJAMA KLECAJU KOLENA! Devojke razmontirale Italiju! Sad idemo po medalju! /FOTO/

Podeli vest

Najbolje odbojkašice Srbije su u polufinalu Olimpijskih igara, pošto su u tri seta deklasirale Italiju 25:21, 25:14, 25:21

U borbi za finale Srpkinje će igrati protiv Amerike koja je savladala u polufinalu Dominikansku Republiku sa 3:0.

Srbija je ostvarila i sedmu uzastopnu pobedu protiv Italije i boriće se za medalju u Tokiju. Kakav su samo meč naše devojke odigrale. Ako budu nastavile u istom ritmu nema te selekcije koja može da ih zaustavi u borbi za zlatnu medalju. Tijana Bošković je opet izdominirala sa 24 poena i opet bila je ključni faktor naše ekipe.

Foto: Reuters

 

 

Velika borba viđena je od startu meča, igralo se dugi poen za poen, a onda je Srbija predvođena Tijanom Bogdanović  povela sa 15:12. Međutim, Italijane su uzvratile serijom 5:0 i preokrenule rezultata na 17:15. 

Ali, nisu se naše devojke predavale, Tijana Bošković je briljira, borile su se do poslednjeg atoma snage, preokrenule rezultat i povele 24:20, a onda realizovale drugu set loptu i dobile prvi set sa 25:21.

Foto: Reuters

 

Onda je usledila rapsodija Srpkinja u drugom setu, plasale su po terenu, ubijale u pojam nesrećne i nemoćne Italijanke. 

Dok su Italijanke razmišljale o gubitku prvog seta Tijana Bošković je  odvela Srbiju na 8:2, nije pomogao rivalkama ni tajm-aut. Gazile su naše nemilosrdno, Tijana ih je mučila kako je htela, pa je posle 15:9 u drugom setu bilo jasno ko ide u polufinale.

Ništa im nije pomagalo, ni tajm-aut, ni promene, rešenje za savršene Srpkinje nisu imale. Otišle su devojke na 21:11 i prvi set dobile posle 20 minuta sa ubedljivih 25:14.

Foto: Reuters

 


Treći set su Italijanske bolje otvorile i povele sa 13:9. Bilo je problema u našoj igri. Ali, onda je Tijana Bošković pokrenula Srbiju, koja je napravila seriju 6:0 i preokrenula na 15:13. 

Pokušale su Italijanke na sve načine da se vrate u set, ali prokockale su šansu koju su imale. 

Srpkinje su nastavile da drže lekciju i na kraju ubedljivo slavile sa 3:0 za plasman u polufinale Olimpijskih igara.

SRBIJA - ITALIJA 25:21, 25:14, 25:21


SRBIJA: Buša 4, Popović 6, Mirković, Mihajlović, Ognjenović 4, Bjelica, Aleksić, Rašić 10, Popović, Bošković 24, Milenković 6, Blagojević.

ITALIJA: Sorokaite, Malinov 1, De Đenaro, Foli 2, Oro 1, Boseti 6, Čirikela 1, Danezi 6, Far 2, Pietrini 7, Sila, Egonu 16.

 

Foto: Reuters

 

 

UŽIVO

Treći set

Italijanke su na kolenima posle gubitka sva seta, sada našim devojkama preostje samo da dotuku grogiranog rivala. 

Naravno, krenula je Tijana Bošković 16 poenom za 2:1.  Serija Italijanski za preokret, ali Mini Popović odmah vraća egal - 3:3. 

Foto: Reuters

 

Greška Tijane na servisu, pa pecanje i Italijanske imao dva poena prednosti - 4:6. Vode i dalje Italijanske, Terzić sada traži tajm-aut, naše devojke su u minusu četiri poena - 9:5.

Sjajna Milena Rašić, pa napad Italijanki koje vode 10:7. Ali, ne daju im naše devojke da naprave osetniju prednost, drže priključak.

Foto: Reuters

 

Srbija prvi put u meču ima problem sa igrom, ali ima još vremena za popravni u trećem setu. Sada dva sjajna bloka i naše devojke prilaze na 13:11.

Strašan blok TIjane, Italijani traće video čelendž, ali ne vredi. Srbija prilazi na 13:12, vraća Tijana Bošković Srbiju totalno u set.

Auuu kakva serija Srbija od 6:0. Vodile su Italijanske 13:9, a sada je 15:13 za naše devojke. Italijan mora da posegne za tajm-autom.

Nastavljaju Srpkinje seriju i idu na 17:14, još malo, polufinale je blizu.  Sada sjajan servis Bojane Milenković za 19:15. Sve stižu naše devojke, drže lekciju Italinkama - 20:16. Prišle su na tri poena Italjankem ali džabe idemo 24:19 i imamo prvi set loptu.

Kraj, pobeda Srbije sa 25:21, 25:14, 25:21, idemo u polufinale.

Foto: Reuters

 

Drugi set

Srbija posle 46 minuta igre vodi sa 2:0 u meču!

Maja Ognjenović donosi Srbiji 2:0 na staru drugog seta, a onda lopta ide u aut - 3:0! Kakva serija Srpkinja, Tijana Bošković vodi naš tim na 5:1. Italijanke se još nisu oporavile posle gubitka prvog seta.

Nakon 7:2 za Srbiju, Italjani traže tajm-aut.Uz malo sreće prave mini seriju za 8:4, pa nekoliko vezanih akcija Italijanki koje se vraćaju u set - 9:7.

Milena Rašić završava dobru akciju za 10:7, pa greše protivnice, opet imamo četiri poena prednosti - 11:7.

Foto: Reuters

 

Sjajno "kuvanje" Buše - 12:8. Uzvraćaju Italijanke, ali i greše, a i ne staju naše devojke koje vode 14:9 posle betonskog bloka Tijane Bošković, koja do sada ima 14 poena.

Au šta rade Srpkinje, servis, napad odbrana sve funkcioniše. Maja, pa Tijana...a Srbija ide na 17:9.  Serija naših devojaka od 5:0. 

Italijanke su se potpuno raspale, ne pomažu ni promene, ni tajm-aut.  Srbija održava 10 poena razlike - 21:11. Odavno je ovaj set završen bilo je samo pitanje kojim rezultatatom, na kraju 25:14 za 21 minuta igre.

Foto: Reuters

 

Prvi set 

Otvarila je Srbija meč sa dva vezana poena, pa onda naše devojke dolaze do prednosti od 3:1. Otišla je potom jedna lopta u aut, ali greše i Italijanke, pa naše devojke čuvaju prednost - 5:3.

Foto: Reuters

 

Odličnim blokom su Italijanke došle do izjednačenja, potom i do preokreta 9:7 posle nekoliko grešaka naših, ali sjajnim blokom Popovićeva nas vraća iz minusa - 9:9.

Ali, Tijana Bošković je nezaustavljiva vraća prednost Srbiji 13:11. Potom dolazimo do 15:12, ali Italijankse uzvraćaju sa četiri vezana poena i preokreću na 16:15.

Foto: Reuters

 

Milena Rašić je zaustavlla Seriju Italijanki od 5:0 - 16:17. Ne da Tijana Italijankama da zadrže prednost od dva poena, a onda egal - 18:18.

Aut Italijanski i Srbija vodi 20:19, s posle novog egala Tijana vodi Srbiju na 22:20, pa Italijani traže tajm-aut.

Serija Srbije se nastavlja. Odlična je bila na bloku Milena Rašić, sada imamo četiri set lopte. Prvu ne koristimo ali Rašićeva je smečovala za 25:21. 

Foto: Reuters

 

09.30 - Naša selekcija ima šest vezanih pobeda protiv Italije, kada se računaju prijateljski mečevi, Liga nacija i Evropsko prvenstvo.

09.05 - Pratite uz Informer.rs meč između odbojkašica Srbije i Italije u četvrtfinale Olimpijskih igara.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija