• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2021

10:40 >> 12:24

RADUJ SE SRBIJO I VATERPOLISTI IDU U POLUFINALE! Delfini PONIZILI svetskog ŠAMPIONA! /FOTO/

Reuters

Ostali sportovi

RADUJ SE SRBIJO I VATERPOLISTI IDU U POLUFINALE! Delfini PONIZILI svetskog ŠAMPIONA! /FOTO/

Podeli vest

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara pošto su sa 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2) savladali Italiju

Rapsodija Srbije u četvrtfinalu! Možda nije bilo savršeno u grupnoj fazi, ali kao po navici, Delfini su najbolji kada je najpotrebnije. Srbija je potopila svetskog šampiona, pograla se sa Italijanima i poslala četu Alesandra Kampanje kući bez šanse da se bori za medalje - 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2).

Foto: Reuters

Bilo je u grupi uspona i padova, igrala je Srbija toplo-hladno, ali se od prvog sprinta za loptu videlo da su Delfini došli u Tatsumi centar samo po pobedu! 

Nestvarno je delovalo napad Delfina tokom prve četvrtine, De Lungo je pet puta morao da vadi loptu iz svoje mreže, dok je sa druge strane Branislav Mitrović "hvatao zalet" za ono što se dogodilo u nastavku. 

Foto: Reuters

Golman srpskog tima zabeležio je 15 odbrana, predstavljao je nerešivu enigmu za bombardere italijanskog tima i trasirao je put Srbiji ka polufinalu i novom duelu sa Špancima! 

Usporili su naši momci u drugom poluvremenu, čekalo se na gol više od deset minuta kada je loptu u ruke uzeo Filip Filipović i pocepao mrežu Del Lunga za 10:5 na tri minuta do kraja, a povratka iz -5 protiv branioca trofeja nije bilo!

Foto: Starsportphoto

Srbiju su predvodili Filip Filipović sa tri gola iz četiri pokušaja, dok su po dva dodali Dušan Mandić, Strahinja Rašović i Andrija Prlainović! Sa druge strane, najbolji je bio Nikolas Prešuti koji je bio stopostotan 2/2!

SRBIJA - ITALIJA 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2)

Tatsumi vaterpolo centar     Sudije: Arkadij Voevodin, Jorgos Stavridis

Srbija: Mandić, Dedović, Ranđelović, Lazić, Pijetlović, Rašović, Aleksić, Jakšić, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović
Selektor: Dejan Savić

Italija: De Lungo, Di Fulvio, Luongo, Filjoli, Prešuti, Veloto, Rencuto, Ečenike, Figari, Bodegas, Aigardi, Dolče
Selektor: Alesandro Kampanja

Četvrta četvrtina: 

30. minut - 

29. minut - Naleteo je i Ečenike na zid Branislava Mitrovića, 15. odbrana za našeg golmana protiv Italije! 

28. minut - Novo isključenje za Filipa Filipovića, reaguje Kampanja tajm-autom, ali Srbija ima sve u svojim rukama! 

26. minut - Uspeva napokon Frančesko Di Fulvio da savlada Mitrovića, ali vraća sa druge strane Filip Filipović! Smeši se Srbiji još jedno polufinale - 10:5!

Foto: Reuters

25. minut - Još jednom zaustavlja Branislav Mitrović Italijane, još jednom nisu imali Azuri rešenje za srpskog golmana, ostaje pet razlike - 9:4!

Treća četvrtina: 

24. minut - Spustio je Branislav Mitrović roletnu na svoj gol i sada izluđuje Pjetra Fijolija, nova odbrana za čuvara naše mreže - 9:4. Kraj treće deonice!

23. minut - Uspeo je De Lungo da zaustavi udarac Filipa Filipovića iz peterca, prvi promašaj za naš tim iz "penala"!

22. minut - Još jednom je Bodega uspeo da "namesti" igrača više svom timu, sada je Nikola Jakšić isključen, ali sjajna blokada Filipa Filipovića, ne posustaje srpska odbrana - 9:4!

20. minut - Ponovo je isključen Sava Ranđelović nakon borbe sa Bodegasom, Italijani su stvorili višak, a Stefano Longo je matirao Mitrovića - 9:4!

19. minut - MITROVIIIIIIIĆ! Nema kraja odbrana za srpskog golmana, kakva serija za Branislava Mitrovića!

18. minut - Serija promašaja sa obe strane, sada je Prlainović zaustavljen prilikom šuta - 9:3!

Druga četvrtina: 

Foto: Starsportphoto

16. minut - Predstava Andrije Prlainovića u finišu druge četvrtine, ponovo je srpski bek raspalio po golu Italije i matirao De Lunga - 9:3!

16. minut - PRLAINOVIIIĆ! Uspavano je delovao jedan od najboljih vaterpolista svih vremena tokom prvog poluvremena, a onda magija! Srbija imam ponovo +5 nakon Andrijine bombe - 8:3!

15. minut - Prekida Nikolo Figari post Italijana, ponovo je Mitrović imao loptu na ruci, ali je prešla "gol liniju" - 7:3!

14. minut - FILIPOVIIIIIĆ! Kapitenski, sa autoritetom, prava BOMBA na De Lunga! Srbija vodi pet razlike pred kraj druge deonice, mora Kampanja tajm-autom - 7:2!

14. minut - Nemaju Italijani rešenje za Dušana Mandića, novi gol za našeg vaterpolistu, a potom i dobra odbrana na drugoj strani - 6:2!

13. minut - MITROVIIIIĆ! Kakva serija srpskog golmana, ponovo je zaustavljen Ečenike! Reaguje Dejan Savić tajm-autom nakon nekoliko "sporih" napada!

Foto: tanjug/ap photo

12. minut - Imala je Srbija šansu da dodatno poveća prednost, šutirao je FIlip Filipović, ali gol nije priznat zbog faula u napadu Nikole Jakšića!

11. minut - Nastavlja se serija odbrana Branislava Mitrovića, sada je odbranio udarac naturalizovanom Italijanu Ečenikeu, ostaje 5:2!

10. minut - Sevnula je kontra Srbije, ali je kontra zaustavila Strahunju Rašovića!

9. minut - Uahpsio je Branislav Mitrović Frančeska De Fulvia na startu meča, ponovo je superstar Pro Reka bio neprecizan, a potom još jedan promašaj Italijana - 5:2!

Prva četvrtina: 

8. minut - Faul  u napadu Italije, povukao je Prlainović kontru, šutirao je Mandić sa velike udaljenosti, ali je De Lungo zaustavio njegovu udarac. Kraj prve deonice!

7. minut - Imala je Srbija tri igrača manje, ali ni to nije pomoglo Azurima! Fioli je opalio sa dva metra, ali je Mitrović zaustavio njegov udarac - 5:2!

6. minut - Napadačka rapsodija Srbije u prvoj deonici, sada se i Dedović upisao u strelce, raste prednost Delfina - 5:2!

Foto: Tanjug/AP

5. minut - GOOOOOL! Ponovo je Strahinja Rašović bio u centru pažnje i ponovo De Lungo vadi loptu iz svoje mreže! Sjajna igra Srbije u prvoj četvrtini - 4:2!

4. minut - Imala je sada Srbija igrača više nakon Prlainovićeve dobre odbrane, ali se nisu snašli naši vaterpolisti na protivničkoj polovini, seče loptu golman De Lungo. Sa druge strane nova intervencija za Branislava Mitrovića!

3- minut - MANDIIIIĆ! Golčina srpskog beka sa distance, nije imao De Lungo šansu posle Dušanovog šuta, Delfini ponovo imaju gol prednosti - 3:2!

3. minut - Ponovo je Italija iskoristila igrača više nakon što je isključen Ranđelović, još jednom je Prešuti matirao Branislava Mitrovića - 2:2!

2. minut - Raspalio je Filip Filipović sa velike udaljenosti, ali je De Lungo zaustavio njegov udarac. Ipak, posle "VAR" analize ustanovljeno je da je lopta prešla gol-liniju, Srbija ponovo vodi - 2:1!

2. minut - Zaradio je Milan Aleksić isključenje i kažnjava to Preskuti - 1:1!

1. minut - Prvi napad na meču za Srbiju, sjajno uplivavanje Strahinje Rašvića i vođstvo Delfina - 1:0!

10:40 - Dobro došli na lajv prenos četvrtfinalne utakmice između vaterpolista Srbije i Italije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Savjet

pre 2 godine

Edukujte svoje stanovnistvo i neka prestanu ljude iz BiH zvati samo Bosanci, neki mozda to i nisu.. u BiH zive pripadnici 3 naroda..

NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Protivnik u sportu se pobjedjuje , nadigrava. Nikako se ne ponizava . Takav pristup moze da se odbije o glavu. Vjerovatno se 'novinar' nikada nije bavio ni jednim sportom. Jer svaka medalja ime dve strane . Danas si pobjednik a sutra lako mozes biti gubitnik.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije
Politika

Palma primio jagodinskog olimpijca, strelca Lazara Kovačevića i ženski fudbalski klub „Jagodina“ koji se plasirao u prvu ligu Srbije

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma primio je danas Lazara Kovačevića, strelca kluba „Jagodina 92“, koji je prošle nedelje u Rio De Žanieru u Brazilu na kvalifkacionom turniru za Olimpijske igre osvojio prvo mesto u pucanju vazdušnom puškom na 10 metara i plasirao se na Olimpijske igre koje će ovog leta biti održane u Parizu.

24.04.2024

11:45

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija