• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2021

06:36

MEDALJA JE BILA DALEKO! Sinančević sedmi, tri puta padao olimpijski rekord!

Reuters

Ostali sportovi

MEDALJA JE BILA DALEKO! Sinančević sedmi, tri puta padao olimpijski rekord!

Podeli vest

Srpski bacač kugle Armin Sinančević nije uspeo da osvoji medalju u finalu bacanja kugle na Olimpijskim igrama u Tokiju

Armin Sinančević je sjajno počeo takmičenje. Već u prvoj seriji izbacio svoj najbolji hitac od 20.89 metara što je tada bilo dovoljno za sedmo mesto.

Ali, nije bilo dovoljno za medaju. Do kraja takmičenja nije uspeo da popravi svoj rezultat. Imao je samo još jedan validan hitac od 20,44 i završio je takmičenje kao sedmi. To je najbolji rezultat za srpsko bacanje kugle na OI kako po plasmanu tako i po rezultatu. 

Foto: reuters

 

Rajan Krauzer je briljirao i oborio olimpijski rekord iz Rija koji je upravo on postavio. Ne samo to, nego ga je oborio i njegov sunarodnik Džo Kovač i to dva puta.

Amerikanac koji je odmah u prvoj seriji oborio olimpijski rekord sa hicem od 22,83, pa ga popravio u drugoj sa 22,93. Na kraju je u poslednjoj seriji postao prvi čovek koji je na Olimpijskim igrama bacio preko 23 metra - 23,30! 

Drugi je bio njegov sunarodnik Džo Kovač.  On je sjajno bacao i na kraju sa 22,65 bio drugi ispred Toma Volša sa 22,17 i bronzom za Novi Zeland. 

Treće mesto zauzelo je takmičar sa Novog Zelanda Tomas Volš koji je takođe bacao preko 22 metra.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mix

pre 2 godine

Samo jos da se ovim AMerima pregleda krv....! Sve je to ogromna zavera svetskih mocnika.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija