• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2021

16:44

JOVANA, SRBIJA JE UZ TEBE! Naša karatiskinja je FAVORIT za zlato! Već je UŠLA U ISTORIJU, a i žreb joj ide na ruku!

oks.org.rs

Ostali sportovi

JOVANA, SRBIJA JE UZ TEBE! Naša karatiskinja je FAVORIT za zlato! Već je UŠLA U ISTORIJU, a i žreb joj ide na ruku!

Podeli vest

Neverovatno, ali istinito, karate će debitovati na Olimpijskoj sceni, a ime Jovane Preković ostaće zapisano u istoriji! Ona postaje prva Srpkinja koja će u drevnoj borilačkoj veštini učestvovati na Olimpijskim igrama

Jovana Preković je definitivno jedna od najboljih karatiskinja koje je Srbija ikada imala! Uspela je mlada takmičarka da se okiti titulom šampiona Evrope i sveta, a pred njom je najveći izazov u karijeri! 

Za one koji ne znaju, u karateu postoje dve disciplne - kate i borbe. Dok u borbama postoji protivnik protiv koga se bori takmičar, kate se definišu kao "borba sa zamišljenim protivnikom" i neophodno je imati perfektnu tehniku izvođenja! Ranije danas, Špankinja Sara Sančez je u kategoriji kata postala šampion Olimpijskih igara!

Foto: oks.org.rs

Jovana Preković sa trenerom Roksandom Atanasov (Lazarević)

U kategoriji borbi do 61kg, Jovana Preković kreće takmičenje u petak već oko 5.30 po našem vremenu.

Bojana Marković, trener, vlasnik i osnivač karate kluba "Skipper", jednog od najboljih i najuspešnijih klubova u našoj zemlji za naš portal potvrdila je da Jovana Preković ima sjajne šanse da se okiti najsjajnijim odličjem u Tokiju!

- Jovana je bez sumnje najbolja takmičarka u svojoj kategoriji! Ona je maksimalno posvećena tome što radi i to čini na najbolji način! Ima odličan tim stručnjaka koji vode računa o svakom detalju, na čelu sa Roksandom Atanasov (ex Lazarević) ! Verujem da će joj najteži meč u grupi biti protiv Egipćanke koja joj je česta protivnica na ligama i svetskim prvenstvima! Jovana bez sumnje ima spremnu taktiku kako da preskoči i tu prpreku! Ona je sjajna takmičarka i duboko verujem da može da donese veliku radost Srbiji - zaključila je Bojana Marković za Informer.rs

Foto: kk skipper

Bojana Marković dugi niz godina stvara šampione u KK SKipper

Prva protivnica će joj biti Marokanka Btisam Sadini, zatim čeka šest borbi, pa se suočava sa Peruankom Aleksandrom Risko Grande. Potom su na programu četiri borbe, pred ukrštanje sa Anitom Seroginom iz Ukrajine. Između te i završne borbe sa Egipćankom Đijanom Lotfi, održaće se tri meča. Takmičarke su raspoređene u po dve grupe, a već posle četiri borbe može da se obezbedi medalja. Po dve najbolje takmičarke iz svake grupe idu direktno u polufinale, koje garantuje medalju, jer nema meča za bronzu.

Foto: oks.org.rs

Jovana Preković

Dobijaju je obe poražene polufinalistkinje, a u drugoj grupi su Jan Ksiaojan iz Kine, Francuskinja Lejla Ertol, Japanka Majumi Someja, Aleksandra Vanesa Grande Risko (Peru) i Turkinja Merve Coban. U slučaju plasmana u polufinale, Jovana bi se borila 6. avgusta oko 13.05 po našem vremenu.

Finale borbi je u 13.40 istog dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija