• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2021

07:26 >> 06:23

ODBOJKAŠICE BEZ FINALA, BORIĆE SE ZA BRONZU! Srpkinje ništa nisu mogle Amerikankama! /FOTO/

tanug/ap

Ostali sportovi

ODBOJKAŠICE BEZ FINALA, BORIĆE SE ZA BRONZU! Srpkinje ništa nisu mogle Amerikankama! /FOTO/

Podeli vest

Najbolje odbojkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finale Olimpijskih igara, poražene su od Sjedinjenih Američkih Država 0:3 - 19:25, 15:25, 23:25

Srpkinje nisu ličile na sebe, ništa im nije polazilo za rukom, grešile su, poklanjale poene protivnicama...

S druge strane Amerikanke su igrale savršeno, kao u transu, ubacile su u mašinu od prvog poena i nisu stale do kraja meča.

Našim devojkama sada preostaje borba za medalju, ali bronzanu, videćemo da li protiv Brazila ili Južne Koreje.  Meč za bronzu je u noći između subote i nedelje, od 02:00 po našem vremenu.

Foto: tanug/ap

 

Loše je počeo set za naše devojke. Amerikanke su od starta krenule agresivno, posle 2:0 za nas napravile seriju 5:0 i preokrenule na 5:2.

Držale su se nekako naše devojke na dva, tri poena minusa do nove serije protivnica od 5:0 kada su se odlepile i povele 14:9, a potom 18:12. Nisu Srpkinje mogle to da stignu. U finišu seta su naprevile seriju od 4:0 i prišle na 19:24, ali set je na kraju pripao Amerikankama 25:19.

Ništa nije polazilo za rukom našim devojkama. Loš je bio seris,  mnogo su grešile i poklanjale poene, protivnice to koristile pa su se u drugom setu odlepile na 11:7. Prijem servisa nam je bio najveći problem, pokušao je i selektor da smiri odbojkašice, da im kaže da uživaju, odigraju dobar meč, da ne misle na polufinale.

Foto: Reuters

 

Ali, šta god bi pokušale, Amerikanke su igrale kao u transu i imale rešenje. Pobegle su na 23:14, a onda iskoristile meč loptu za drugi set - 25:15.

U odlučujućem setu su se izabranice selektora Terzića vratile posle "-5" - 2:7. Napravile su seriju od 3:0 onda prišle na 7:8. Međutim, odbile su Amerikanke nalet, odlepile se na 12:8. Uspele su naše odbojkašice opet da se vrate, ali nikako da dođu do izjednačenja i preokreta. Amerikanke su čuvale vođstvo i na kraju ubedljivo slaville sa 3:0.

 

Foto: Reuters

 

 

SRBIJA - SAD 19:25, 15:25, 23:25

 

TOK MEČA

Treći set

Imaju meč loptu Amerikanke, prvu ne koriste, ali drugu šansu pratvraju u pobedu i idu u finale - 3:0

Ajmo devojke! Srbija prilazi na "-1" - 21:22. Ipak smeč s druge strane vode protivnice 23:21.

Bore se naše devojke, ali ne mogu ništa raspoloženim Amerikankama, koje igraju savršeno danas.

Serija Srbije posle predaha 0d 3:0, prilazimo na 19:21,pa odmor traže Amerikanke. 

Nova min serija Amerikanki koje vode 20:15 i nadomak su seta i pobede.Posle nove serije grešaka naših odbojkašica selektor Terzić je zatražio tajm-aut.

Šteta! Taman priđemo, ali nikako da izjednačimo! Amerikanke vode 15:13. Sada naša greška, Amerikanke igraju savršeno vode 16:13, Terzić traži tajm-aut.

Čuvaju prednost protivnice, ali su konačno počele da greše. Srbija prilazi na 10:12. Pokušavaju sve naše odbojkašice, bore se, prilaze na 12:13.

Neeeee! Amerikanke su neverovatne, uporne, ne odustaju, ginu za svaku loptu. Opet imaju tri poena više- 11:8.

Foto: Reuters

 

Bravo devojke, tri vezana poena i vraća se Srbija u set - 5:7. Sada smo se dobro odbranili, pa je proradila Tijana Boškovića i prilazimo na +1 - 7:8.

Muče nas servisom Amerikanke od starta meča i ne popuštaju, 2:7.

Neverovatno! Kao da su uključene u struju Amerikanke, melju, ne greše i već vode 5:2 u trećem setu.

Moraju Srpkinje da se probude i dobiju ovaj set! Ajmooo!

Foto: reuters

 

Drugi set

Nova serija protivnica koje stižu do set lopte i odmah koriste prvu priliku, dobijaju set sa 25:15 i vode 2:0 u meču.

Opet su Amerikanke ubacile u brzinu i pobegle na 17:12. Prijem servisa nam je najveći problem, s druge strane protivnice briljiraju i idu na 20:14.

Sjajan blok Tijane, dva poena u nizu naših odbojkašica i prilaze na 10:12. Amerikanke igraju kao u transu. Taman priđemo, a one naprave seriju i pobegnu, vode 15:11.

Foto: tanug/ap

 

Održavaju prednost Amerikanke, ništa ne ide našim odbojkašicama ni u drugom setu, s druge strane protivnice sve stižu. 

- Hajde, opuštanje... Tvrdi smo. Imamo ih bez problema, samo da radimo one naše stvari - smirenim glasom rekoa je Terzić devojkama.

Održavaju Amerikanke prednost vode 9:6. Konačno greše, ali i naše devojke , već su poklonile Amerikankama šest poena. Gube Srpkinje 7:11.

Foto: tanug/ap

 

Igra se sada poen za poen, pa su Amerikanke povele 6:4. Vezala je Srbija dve servis greške i Amerikanke sada imaju tri poena više 8:5.

Poen za Srbiju sjajan napad Tijane Bošković, pa greška Amerikanki za 2:3, a Tijana poravnava na 3:3.

Bled početak i drugog seta. Tijana Bošković zaustavljena u napadu na startu drugog seta, ekspresno idu Amerikanke na 3:0.

 

Foto: reuters

 

Prvi set

 

Vode Amerikanke 21:13, izgubljen je ovaj set. Povećavaju vođstvo i sada vode 23:15, uzaludan je svaki pokušaj naših devojaka. Ali, vezale su devojke tri poena i smanjile rezulta na 18:24. Amerikanke traže tajm-aut. Kraj, prvi set ipak dobijaju Amerikanke sa 25:19.

Ovo je baš za brigu, odlepile su se Amerikane, koje vode 16:10. Terzić traži tajm-aut. Konačno, dva vezana poena za nas i sada je 12:16. Međutim, odmah uzvraćaju Amerikanke koje sjajno serviraju sa tri vezana poena za 12:19.

Foto: tanug/ap

 

Nina Popović prekida seriju Amerikanki - 9:13. Mišel je nezaustavljiva, ima šest poena, ali s druge strane opet prolazi Nina, ali smo i dalje na minus 4 - 10:14.

Dobro je, zaustavile su naše devojke seriju Amerikanki sa dva vezana poena i smanjile na 4:5.  Ali, drže prednost protivnice koje vode 8:5. Uzvarćaju Rašić i Milenković i Srbija je na 8:9. Odlično igraju Amerikanke, opet su napravile seriju od 4:0 i sada vode 13:8.

Tijana Bošković je otvorila meč sa dva poena, ali preokreću Amerikanke na 4:2. Pet vezanih poena Amerikanki za 5:2 i Terzić traži tajm-aut.

Foto: tanug/ap

 

Devojke izlaze na teren! "Bože, pravde" u Tokiju...

05.05 - Obojkašice SAD su prve na svetskoj rang listi, pre dva meseca osvojile su Ligu nacija, ali to nimalo ne plaši naše dame.

05.05 - Naše devojke će u reprizi polufinalnog epskog duela iz Rija  ponovo odmeriti snage sa Amerikom.

05.00 - Budite uz Informer.rs i pratite polufinalni meč između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fedja

pre 2 godine

Bilo je predivno gledati vas kako se borite.Hvala vam . Cekacemo vas donele medalju ili ne.Bravo , bravo , bravo.

sledeća vest

Vesti

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti
Društvo

Zajedno za Srbiju bez barijera: Biljana Barošević razgovarala sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević razgovarala je danas sa predstavnicima saveza Udruženja osoba sa invaliditetom o realizaciji zajedničkih aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života osoba sa invaliditetom i njihovih porodica.

05.07.2024

14:11

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija