• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2021

07:42

SRBIJA IMA NOVU MEDALJU! Nemilosrdna Jovana Preković u polufinalu, juri zlato!

reuters

Ostali sportovi

SRBIJA IMA NOVU MEDALJU! Nemilosrdna Jovana Preković u polufinalu, juri zlato!

Podeli vest

Srpska karatistkinja Jovana Preković je uspela da se plasira u polufinale OI u Tokiju i obezbedi Srbiji bronzanu medalju

Srpska karatistkinja Jovana Prekovi, kako nema meča za treće mesto, donela je Srbiji sedmu medalju na ovim Olimpijskim igrama.

Jovana je uspela da se plasira u polufinale sa sve tri pobede u grupi. Rivalke su padale redom pred nemilosrdnom Srpkinjom.  U prvom meču je pala Marokanka Sadini Bitsamsa 3:1, u drugom Peruanka Aleksandra Grande sa 1:0. U trećem meču Jovana je dobila Serogine  6:4 posle dva preokreta.

Meč sa Đanom Lofti iz Egipta bio je najneizvesniji, ali je Jovana osigurana pobeda za perfektan skor pred polufinale!

Borba za zlato počinje u 13 časova!

Foto: reuters

 

Otvorila je Jovana samouvereno  Olimpijske igre. Srpka karatistkinja je u prvom kolu grupne faze bila bolja od Marokanke Sadini Bitsam. Preokrenula je  rezultat na nekoliko sekundi do kraja, iponom je osvojila tri boda i upisala pobedu - 3:1.

Marokanka je povela 17 sekundi do kraja, kada je Sadini osvojila prvi poen jukom. Primorana je Jovana bila da krene  na sve ili ništa. Čekala je pravi trenutak za napad i mavaši gerijem došla je do ipona.

Potom je Jovana upisla i drugi trijumf. Pobedila je Aleksandru Grand 1:0 i tako napravila još jedan korak ka polufinalu. 

Rivalka u narednom kolu bila joj je Ukrajinka Anita Serogina. Srpkinja je upisala Juko i stigla do prvog poena, a karatistkinja Ukrajine nije imala rešenje. 

Srpkinja je povela 3:0. Ali,Ukrajinka je napravila četiri poena izuzetno brzo stigla do 4:3. Međutim, neverovatna Jovana je pokazal zašto je najbolja, osvaja tri boda (ipon) i stiže do 6:4, pobede i polufinala.

 

Foto: tanug/ap

 

 

UŽIVO

 

3.meč

U poslednjem meču grupne faze protiv Đane Lofti biće odlučeno s koje će pozicije u borbe za medalje.

Obezbeđena je bronza, ali Jovana želi zlato!

Ukrajinka Anita Serogina bila je treća prepreka Jovani. Gubila je naša karatistkinja sa 3:4. Ukrajinka je uzvratila nakon što je Jovana povela 3:0. Ali Srpkinja je preokrenula na 6:4 izdržala je do kraja i plasirala se u polufinale. 

2. meč

Jovana Preković je i u drugom kolu zabeležila trijumf Pobedila je Aleksandru Grand 1:0 i tako napravila još jedan korak ka polufinalu.

Rivalka u narednom kolu biće joj Ukrajinka Anita Serogina.

Foto: reuters

 

1. meč

Počeo je Jovanin meč, a poen dobija Marokanka u finišu rune. Međutim, Srpkinja odmah uzvraća devet sekundi pre kraja mavaši gerijem za ipon i trijumf od 3:1. Sledeći rival Jovane koja je slobodna u 2. kolu, biće Peruanka Aleksandra Grande koja je u 1. kolu izgubila od Ukrajinke Anite Serogine 1:6.

05.45 - Jovana bi Srbiji mogla da donese sedmu medalju na Olimpijskim igrama

05.13 - Peruanka Grande je najiskusnija, a 31-godišnja karatistkinja dolazi kao šampionka Panameričkih igara, a 2017. je osvojila Svetske igre. Tu je i Ukrajinka Serigina, evropska šampionka iz 2013, trostruka bronzana sa EP i treća sa Svetskog prvenstva 2016. Prekovićeva ju je pobedila u finalu EP u maju ove godine 2:0.


05.11 - Egipćanka Faruk je bila šampionka sveta 2014. i 2016, dok Marokanka Sadini stiže na OI kao najbolja afrička karatistkinja. Jovana je savladala Egipćanku 5:0 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2018.

05.10 - Pratite uz Informer.rs borbe naše Jovane Preković.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija