• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2021

08:48

ZURAB DONEO MEDALJU I ZAGRMEO! Moja kuća je Srbija! Odmah uzeo trobojku, čekali ga trubači...

tanjug

Ostali sportovi

ZURAB DONEO MEDALJU I ZAGRMEO! Moja kuća je Srbija! Odmah uzeo trobojku, čekali ga trubači...

Podeli vest

Srpski reprezentativac u rvanju Zurab Datunašvili osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, u kategoriji 87 kilograma grčko-rimskim stilom

Zurab Datunašvil je u meču za treće mesto savladao Hrvata Ivana Hukleka rezultatom 6:1.

Datunašvili je osvojio šestu medalju za Srbiju u Tokiju, prvu u rvanju. Srbija sada ima šest medalja na Igrama u Tokiju, jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri bronzane.

Foto: tanjug

 

Datunašvili je do šanse za bronzu došao nakon što je u 1. kolu poražen od Žana Belenjuka iz Ukrajine sa 3:1. Kako je Ukrajinac stigao do borbe za zlatom Datunašvili je dobio prilku da se kroz repasaž bori za treće mesto.

Foto: Tanjug

 

Put ga je vodio preko Bačira Sid Azare iz Alžira, kog je savladao sa 5:1, a pobedom nad Huklekom doneo je Srbiji ukupno šestu  medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Iz Tokija je u petak ujutru stigao na aerodrom Nikola Tesla. Na aerodromu su ga dočekali prijatelji, brojni predstavnici medija, odmah je uzeo srpsku trobojku, a lavlje nije moglo da prođe bez trubača.

- Srećna sam zbog medalje, dobro se osećam - rekao je Zurab po dolasku u Beograd.

Foto: tanjug

 

Izgubio je prvi meč, ali se vratio i izborio medalju.

-  Pravio sam taktičke greške u prvom kolu, iako sam ga pobedio na Evropskom prvenstvu. Na kraju sam zadovoljan bronzom. Plan je da u Parizu uzmemo zlato - kazao je Zurab, a onda poručio:

- Moja kuća je Srbija!

Jasan je bio i njegov trener Stojan Dobrev.

Foto: tanjug

 

- Ovo je jako dobar trenutak za nas, ovo je istorija za srpsko rvanje. Srećan sam zbog Zurabija. ošao je iz Gruzije, dali smo mu priliku. Trenutno nas tim ima dobre rvače. Ovo je bilo jako teško takmičenje. Mate Nemeš je bio jako spreman, ali nije imao sreće u žrebu. U prvom kolu je ispao i olimpijski pobednik. U ovom takmičenju se ništa ne zna - rekao je Dobev.

Foto: Tanjug/AP

 

- Znali smo da će prva borba biti najteža i da će pobednik biti olimpijski šampion. Bili smo posle sigurni da će proći do finala, bio je koncentrisan - rekao je drugi trener Vojislav Trajković.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija