• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2021

14:36

ZLATNA JOVANA PREKOVIĆ! Surova dominacija Srpkinje, ispisala istoriju u Tokiju! /FOTO/

reuters

Ostali sportovi

ZLATNA JOVANA PREKOVIĆ! Surova dominacija Srpkinje, ispisala istoriju u Tokiju! /FOTO/

Podeli vest

Karatistkinja Srbije Jovana Preković osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju

Jovana Preković ušla je u istoriju.

Ona je prva srpska karatistkinja koja je učestvovala na Olimpijskim igrama i odmah je osvojila medalju - najsjajniju. Jovana je donela Srbiji sedmu medalju, a drugu zlatnu!

Jovana je prvo prebila sve protivnice u grupi, pa onda u polufinalu Turkinju Mervu Čoban, a onda je surovu dominaciju potvrdila u finalu sa Kineskinjom Šaojin Jin. Bilo je 0:0, pa je glasanjem sudija Jovana zvanično proglašena da je olimpijska šampionka

Foto: Reuters

 

Otvorila je Jovana samouvereno Olimpijske igre. Srpka karatistkinja je u prvom kolu grupne faze bila bolja od Marokanke Sadini Bitsam. Preokrenula je  rezultat na nekoliko sekundi do kraja, iponom je osvojila tri boda i upisala pobedu - 3:1.

Marokanka je povela 17 sekundi do kraja, kada je Sadini osvojila prvi poen jukom. Primorana je Jovana bila da krene  na sve ili ništa. Čekala je pravi trenutak za napad i mavaši gerijem došla je do ipona.

Foto: Reuters

 

Potom je Jovana upisla i drugi trijumf. Pobedila je Aleksandru Grand 1:0 i tako napravila još jedan korak ka polufinalu.  Rivalka u narednom kolu bila joj je Ukrajinka Anita Serogina. Srpkinja je upisala Juko i stigla do prvog poena, a karatistkinja Ukrajine nije imala rešenje. 

Srpkinja je povela 3:0. Ali,Ukrajinka je napravila četiri poena izuzetno brzo stigla do 4:3. Međutim, neverovatna Jovana je pokazal zašto je najbolja, osvaja tri boda (ipon) i stiže do 6:4, pobede i polufinala bez poraza.

Borbu za finale Jovana je odradila besprekorno. Krenula je agresivno i odmah stekla prednost od 1:0 protiv Merve Čoban, posle udarca rukom u bradu. Na 42 sekunde do kraja došla je do 2:0, novi Juko pošto je iz kontre opet pogodila rukom protivnicu koja do kraja borbe nije ništa mogla sjajnoj srpkinji.

Poslednja je pala Kineskinja Šaojin Jin! Kineskinja nije imala šansu protiv strašne Srpkinje

 

 

Foto: Reuters

 

UŽIVO

Finale

Sudije su odlučivale i Jovana Preković je olimpijski šampion!

Jovana je dobila kaznu zbog držanja sa dve ruke.

Sjajna je Jovana još 17 sekundi do kraja. 

Odmah je Jovana krenula u presing a onda je sa nekoliko udaraca unakazila. Vrhunski je bacila ali i dlaje nema promene - 0:0.

 

Foto: Tanjug/AP

 

Polufinale

Jovana dolazi do novog poena - 2:0! 

Još minut do finala! Sada su obe dobile kaznu zbog pasivnosti ali Jovana vodi.

Sjajna je Jovana ofanzivna od starta i dobija poen za 1:0. Kazna za Turkinju ali bez poena nema promene.

Izašla je Jovana Preković na tatami.

13.55 - Jovana Preković, ako izbori finale, boriće se sa Kineskinjom Jin, koja je bila bolja od Đane Lofti. Bilo je 1:1, ali je prva ostvarila poen i to joj je donelo  bar srebro!

13.50 - Počinje žensko polufinale u kategoriji do 61 kilogram. 

13.28 - Borbe u karateu neće skoro početi, bar ne u narednih pola sata. 

Foto: Tanjug/AP

 

13.14 - Kasne mečevi, na tatami još nisu izašle Fofti i Jin.

12.48 -  Prvo je na programu borba  Egipćanke Đane Lofti i Kineskinje Jin, a onda naša Jovana Preković. 

12.45 - Borba traje tri minuta ili dok jedan borac ne napravi osam poena više od protivnika. Jednim udarcem može se uzeti 1,2 ili 3 boda.  Ukoliko bude nerešeno, pobednik je borac koji prvi stigne do sledećeg poena. Ukoliko ne bude poena za tri minuta, pobednika odlučuje komisija od petoro sudija.

12.00 - Kako nema meča za treće mesto - naša karatistikinja je već donela Srbiji bonzu, sedmu medalju na ovim OI.

12.00 - Pratite iz Informer.rs polufinalni meč naše karatistkinje Jovane Preković.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleks

pre 2 godine

Milica Mandic i Jovana Prekovic...dve devojke koje su spasile cast i ugled Srbije na OI...i sve po nedelje popodne mediji ce pisati o njima, odnosno Jovani, Milicu su vec zaboravili...a od ponedeljka se vracamo na starlete, pevaljke, politicarke i ostali talog svakodnevnog zivota!

Baki

pre 2 godine

Svaka čast devojko !!!!!!!! Neka crknu dušmani !!!!!! Ne može nam noko ništa jači smo od dušmana . Konjino Jokiću i svi oni koji su okrenuli leđa Srbiji učite kako se brane boje svoje zemlje !!!!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija