• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2021

03:21

SRBIJA JE BRONZANA! Odbojkašice donele istorijsku medalju našoj zemlji! /FOTO/

tanjug/ap photo

Ostali sportovi

SRBIJA JE BRONZANA! Odbojkašice donele istorijsku medalju našoj zemlji! /FOTO/

Podeli vest

Najbolje odbojkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na Olimpijskim igrama i donele našoj zemlji deveto odličje

Bravo, devojke! Bile su najbolje kada je bilo najteže, posle bolnog poraza od SAD u polufinalu. Vratile su se, resetovale i deklasirale Južnu Koreju 3:0 - 25:18, 25:15, 25:15 u borbi za bronzanu medalju.

Foto: tanjug/ap photo

 



Donele su odbojkašice Srbiji devetu medalju i tako oborile rekord iz Rija pre pet godina, sada je osvojena jedna medalja više.

Foto: tanjug/ap photo

 

Nije sjajno počelo, "štucale" su na startu, ali izdigle su se naše odbojkašice kako je odmicao prvi set. Nisu Korejke imale rešenja za raspoloženu Tijanu Bošković, koja je osvojila 14 poena u prvom setu. 

Foto: tanjug/ap photo

 

Korejke odlučno ušle u meč da osvoje medalju. Brzo je usledio preorket, pravile su probleme našim devojkama i povele 13:10. Međutim, usledila je serija Srbije od 5:0 i preokret na 15:13. Opet su se Korejke vratile, ali je Tijana Bošković nastavila da dominira, dobila je i podršku saigračica u napadu, naše devojke su otišle na 22:17, a onda rutinski privele set kraju, pošto su iskoristile prvu set loptu - 25:18.

Foto: tanjug/ap photo

 


 
Na krilima prvom setu, nastavile su naše devojke da igraju i u drugom. Odmah povele 3:1, pa 11:6, Tijana Bošković i Maja Ognjenović bile su nerešiva enigma za Korejke, nisu imale rešenje za naše devojke koje su lako došle do sedam poena prednosti (14:7), a potom dobile drugi set ubedljivo sa 25:15.

Foto: tanjug/ap photo

 

Foto: tanjug/ap photo

 

Korejke su sve karte bacile na napad u trećem setu i povele 4:1. Međutim, kratko je to trajalo, Srbija je brzo smirila nalet rivala, tačnije Tijana Bošković, koja je sa tri neverovatna servisa odvela naš tim na 8:5. Devojke su nastavile da melju, pobegle na nedostižnih 21:12 i bez problema stavile tačku na pobedu i medalju. 
 

 

SRBIJA - JUŽNA KOREJA 25:18, 25:15, 25:15

 

TOK MEČA

Treći set

Bronzaaaaaaa!  

Srbija čuva prednsot, još četiri poena, može slavlje da počne - 21:12.

Devojke odmah ubacuju u brzinu, dolaze do tri vezana poena i povećavaju prednost na 17:10.
 

Foto: tanjug/ap photo

 

Prave Korejke seriju 3:0 i prilaze na 10:14, pa terzuć odmah traži tajm-aut ne želi komplikacije u trećem setu.

Serija Srbije 4:0, vodimo 13:7, a Koreje pokušava da nas poremeti tajm-autim.  Ne vredi, novi poen i 14:7 za Srpkinje!

Tijana Bošković je u "klubu 30", odbojkašica koje su osvojile bar 30 poena na jednom meču.

Foto: tanjug/ap photo

 



Tijana je nastavila da melje i bije iz svoh oružja, tri asa zaredom - 8:5. 

Tijana Bošković i Mina Popović donose egal Srbiji, pa as nemilosrdne Tijane i još jedan brutalan servis  za preokret, Srbija vodi 7:5. Odmah Koreja traži tajm-aut.

Dobar start Korejki nakon gubitka dva seta, nemaju šta da izgube pa su krenule svim silama. Vode 3:1 na početku trećeg seta.

 

Foto: tanjug/ap photo

 

Drugi set

Kraj,  Srbija dobija drugi set sa 25:15, ubedljivije nego prvi deo igre.

Terzić traži tajm-aut posle serije protivnica od 2:0, nema opuštanja, želi rutinski da se završi ovaj set.  Nije imao ni šta da kaže timu, pa je kratko popričao samo sa Bjankom Bušom.

Foto: tanjug/ap photo

 

Pokušava sve Južna Koreja kako bi nekako zaustavil Srpkinje ali bez mnogo uspeha, gubi 21:14.

Zaustavljaju naše devojke svaki pokušaj Korejki, a Bojana Milenković vodi Srbiju na 19:11 i tera rivale da traže tajm-aut.

Opet Tijana, danas je nezaustavljiva, 14:7 vodi Srbija. Dijagonala Maje za Tijanu i njen dvadeseti poen - 15:8. Nemaju Korejke više šta da traže u drugom setu.

Foto: tanjug/ap photo

 

Nema Koreja rešenja za Tijanu Bošković, odlične su naše devojke i u napadu i u odbrani. Samo da nastave u istom ritmu i bronza je naša. 

Trener Koreje reaguje tajm-autom, posle naše serije od 3:0 i prednosti od pet poena - 11:6.

Foto: tanjug/ap photo

 

Ali, nastavlja Tijana da teroriše Korejke - 6:3. Novo kuvanje Maje, vodi Srbiju na 7:4. Pokušavaju Korejke da priđu, preokrenu, ali ne daju naše odbojkašice prednost, vode 11:6

Na startu drugog seta poveće su naše devojke sa 3:1, ali Korejke pokazuju da nisu bez razloga međiu 4 najbolje ekipe u Tokju. Prilaze na 4:3.

Foto: tanjug/ap photo

 

 

Prvi set

- 14 poena Tijane Bošković u prvom setu.

Maja povećava, prebacila je loptu u dalji deo polja za veliku prednost  21:17. Nastavile su naše devojke u istom ritmu i dobile prvi set sa 25:18.

Sada uzvraćaju Srpkinje i vode 17:16. Prilično izjednačen set u borbi za bronzu. Milena Rašić sa dva vezana poena vodi Srbiju na 20:17.

Odlično igra Tijana Bošković, Srpkinje nastavljaju seriju i vode 15:13. Nije prošao blok Tijane Bošković opet vodi Koreja 16:15.

Foto: tanjug/ap photo

 

Dve greške Koreje zaredom, Srbija je na minus 1 - 12:13. Serija Srbija 4:0, napali smo servisom i naše devojke sada vode 14:13 , Koreja pokušava da ih zaustavi tajm-autom. 

Ali, Korejke ne staju, povećavaju prednost - 11:8. Idu protivnice na 13:10 i selektor Terzić traži tajm-aut.

Preokret! Povela je Koreja sa dva sjajna servisa - 8:6. Bojana Milenković je smanjila, pa dobra lopta Bjanke Buše - 8:9.

Dobar početak Srbije, Tijana Bošković donosi prednost od 3:1, ali uzvraćaju igračice Koreje i prvi smanjuju pa poravnavaju rezultat 6:6 mini serijom od 4:1.

Foto: tanjug/ap photo

 

Meč je počeo!

01.59 - U toku je intoniranje himni Južne Koreje i Srbije. Srpske odbojkašice zajedno pevaju "Bože pravde"

01.58 - Srbija je već pobedila Južnu Koreju u Tokiju sa 3:0.

01.27 - Osvajanjem odličja u duelu sa Južnom Korejom, obezbedile bi Srbiju i devetu medalju u Tokiju. Tako bi srpski olimpijski tim oborio rekord ostvaren pre pet godina u Rio de Žaneiru

01.10  - Moramo da ponovimo igru iz četvrtfinala protiv Italija. Ipak je medalja veliki uspeh i daćemo sve od sebe da donesemo još jedan trofej Srbiji - rekla je  Tijana Bošković pred meč.

01.00 - Pratite uz Informer.rs meč za bronzu između Srbije i Južne Koreje.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nina

pre 2 godine

Bravo za odbojkasice. Cestitke i njima i svima koji su osvojili medalje a i onima koji su ucestvovali i borili se za Srbiju.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17