• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2021

10:34

SPOMENIK ZA VATERPOLISTE! Nekadašnji kapiten otkrio kako je legendama koje odlaze iz reprezentacije!

Tanjug/ap

Ostali sportovi

SPOMENIK ZA VATERPOLISTE! Nekadašnji kapiten otkrio kako je legendama koje odlaze iz reprezentacije!

Podeli vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije odbranila je zlato na Olimpijskim igrama i potvrdila domaciju, najbolji su na planeti

Nažalost, čak sedmorica veličanstvenih odlaze u penziju. Filip Filipović, Andrija Prlainović, braća Pijetlović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović i Milan Aleksić više neće igrati za reprezentaciju Srbije, a njihov nekadašnji kapiten Živko Gocić ima zanimljivu ideju.

Foto: Tanjug/ap

 

- Svi zaslužuju spomenik u našoj zemlji! - kazao je legendarni Gocić gostujući na TV Prva.

- Ne mogu da vam opišem koliko sam srećan što imamo ovakve igrače i ovakav sport. Moram da kažem... To što su oni uspeli da odbrane zlato iz Rija, verovatno je kod njih izazvalo još eksplozivniji osećaj. Sećam se najviše mojih suza na pobedničkom postolju u Riju, jednostavno su krenule iz mene na jedan način na koji nisam očekivao. Mislio sam da se to nikada neće desiti, ali jeste. Sve ono što si radio i o čemu si sanjao, kada se isplati, shvatiš da je imalo smisla. Mogu samo da zamislim koliko su momci srećni. Juče sam pričao sa njima. Neviđen je rezultat - dodao je Gocić.

Foto: Tanjug/ap

 

Bivši srpski vaterpolista je rekao da može da pretpostavi šta je Filip Filipović rekao igračima kada ih je okupio u krug i održao govor. Vreme da reprezentaciju preuzmu mlađi, a Dejan Savić će imati težak zadatak za koji se odavno sprema.

- On je tvorac svih tih uspeha i najveći krivac što se sve ovo dešava. Neverovatan uspeh i potvrda njegovog rada, i da je možda najbolji trener u vaterpolu svih vremena. Ovo je i pečat i potvrda svega toga, ali i da nije bilo tako, ne bih promenio mišljenje.

Foto: reuters

 

Sada se svi pitaju kako će izgledati nova vaterpolo reprezentacija Srbije.

- Biće teško napraviti novu i ponoviti ove uspehe. Ali, kod nas u Savezu svi treneri se trude da obezbede dobar rad iz kog bismo došli do nekih novih Filipovića i Prlainovića. Igrači koji ostaju da nastupaju u nacionalnoj selekciji, to su igrači koji su dokazali da su sopremni za najveće izazove. Ima još igrača koji su možda mogli i na ovim Igrama da nastupaju, nisu se izborili za 12 igrača, ali imamo potencijal da nastavimo sa uspesima -  zaključio je on.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija