• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2021

22:14 >> 22:17

SPEKTAKULARAN DOČEK ZA NAŠE ŠAMPIONE! Srbija se POKLONILA BESMRTNIM herojima! /VIDEO/FOTO/

Starsportphoto

Ostali sportovi

SPEKTAKULARAN DOČEK ZA NAŠE ŠAMPIONE! Srbija se POKLONILA BESMRTNIM herojima! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Veliki broj navijača dočekao je srpske olimpijce na plato ispred Skupštine Beograda

 

Kakvo veče za Srbiju i srpski narod! Na platou ispred Skupštine Beograda okupio se veliki broj građana kako bi dočekali naše šampione, olimpijce i devet OGROMNIH medalja sa Igara iz Tokija! 

Najveće ovacije od navijača dobili su vaterpostisti, 13 veličanstvenih, neponovljivih od kojih se, nažalost, sedmorica opraštaju od reprezentacije! Debitant Đorđe Lazić, Nikola Dedović, Strahinja Rašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Dušan Mandić, Branislav Mitrović, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Gojko Pijetlović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Filip Filipović, neki od njih i po drugi put, ponovo sa zlatom, a tu je bio i vođa najbolje generacije ikada Dejan Savić! 

Foto: Starsportphoto©

- Hvala Vam što nam dajete smisao, hvala Vam na podršci i molim Vas da još jednom pozdravimo ovih 50 veličanstvenih na balkonu! Ko je najbolji? - SRBIJA! Ko je najbolji? - SRBIJA! Ko je najbolji? - SRBIJA - poručio je prisutnima Filip Filipović

Foto: Starsportphoto

 

Pre svih na balkon su izašli osvajači bronzanih medalja, tekvondistkinja Tijana Bogdanović, strelac Milenko Sebić, basketaši Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić (Dušan Domović Bulut opravdano odsutan), a za kraj i odbojkašice Srbije Ana Bjelica, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Maja Aleksić, Slađana Mirković, Silvija Popović, Mina Popović, Tijana Bošković, Milena Rašić, Maja Ognjenović i za kraj general ove zlatne generacije Srbije Zoran Terzić!

Foto: Starsportphoto

- Dobro veče Srbijo! Mislila sam da će mi svako sledeće obraćanje sa balkona biti lakše, ali je uvek teže! Hvala Vam na svoj podršci i ljubavi koju nam pružate i koju osećamo, nadam se da su medalje makar jedan posto ljubavi koju mi vraćamo - istakla je Maja Ognjenović!

- Veklika je čast što sam deo ovog tima, nisam u stanju da pričam. Želim da se zahvalim svima koji su nas podržavali, ustajali ujutru da nas gledaju i doneti medalju je veliki uspeh, a nadam se da ćemo tako nastaviti - dodala je Bjanka Buša. 

Foto: Starsportphoto

Nakon toga, Srbija je pozdravila srebro! Nakon Pekinga, Londona, Rija, Mikec je otišao da predstavlja naš olimpijski tim i u Tokijo i doneo je prvu medalju! Već prvog dana upucao je drugo mesto i na najlepši mogući način otvorio Igre. 

- Medalja je predivan osećaj, za ovo svaki sportista radi. Srce će mi iskočiti, lepše je nego na postolju. Hvala Srbiji, ovo je snaga svim sportistima! Živela Srbija - rekao je Damir Mikec.  

Foto: Starsportphoto

A za kraj pravi spektakl ispred Skupštine Beograda, red je došao na zlatna odličja, a prva među jednakima bila je Jovana Preković. Nije mogla srpska karatistkinja da obuzda emocije, a sa balkona je poslal snažnu poruku svim mladim sportistima. 

- Dobro veče Srbijo, dobro veče Beograde! Pozdrav pre svega za Aranđelovac koji me čeka i da Vam kažem, snovi se ostvaruju ako verujete svim srcem, radite i dajete sve od sebe! Hvala Vam mnogo. Ovo je ludilo, ne mogu da verujem da sam uspela da doživim ovo. Presrećna sam i uzbuđena, sve Vas volim - poručila je srpska zlatna šampionka Jovana Preković. 

Potom je na balkon izašla Milica Mandić, ili Carica Milica! Drugo zlato sa Olimpijskih igara, prva u istoriji za kraj karijere! Grmeo je Beograd kada se srpska tekvondistkinja pojavila pred navijačima. 

- Hvala Vam divni ljudi, puno mi je srce kada Vas vidim i ovo je za Vas. Na Tviteru sam videla sliku moju Tijaninu i Jovaninu, a pisalo je "One da biju, a mi da rađamo", vrištala sam od smeha, a večeras ću naručiti "Čamac na Tisi" - rekla je Carica Milica nakon što je sa vaterpolistima otpevala "A sad adio". 

Foto: Starsportphoto

Tok dočeka: 

20:53 - Hvala Vam što nam dajete smisao, hvala Vam na podršci i molim Vas da još jednom pozdravimo ovih 50 veličanstvenih na balkonu! Ko je najbolji? - SRBIJA - podvukao je Filip Filipović!

Foto: Tanjug

20:52 - Hvala Vam divni ljudi, puno mi je srce kada Vas vidim i ovo je za Vas - rekla je Carica Milica! 

20:51 - Dobro veče Srbijo, dobro veče Beograde! Pozdrav pre svega za Aranđelovac koji me čeka i da Vam kažem, snovi se ostvaruju ako verujete svim srcem, radite i dajete sve od sebe! Hvala Vam mnogo - poručila je srpska zlatna šampionka Jovana Preković. 

20:50 - Ova medalja je vaša medalja, srce na balkonu mi kuca više nego u finalu i hvala Vam - dodao je Damir Mikec. 

20:49 - Živela Srbija - kratko i jasno poručio je Zurabi Datunašvili. 

20:48 - Srbijo, dobro veče! Znam da ste razočarani što nije zlato, ali smo srećni što smo uspeli makar brzonzu da donesemo kući i hvala Vam - istakao je Majstorović

20:47 - Dobro veče Srbijo! Mislila sam da će mi svako sledeće obraćanje sa balkona biti lakše, ali je uvek teže! Hvala Vam na svoj podršci i ljubavi koju nam pružate i koju osećamo, nadam se da su medalje makar jedan posto ljubavi koju mi vraćamo - rekla je Maja Ognjenović!

20:45 - Na redu je himna Srbije! 

20:44 - Za kraj, Dušan Savić selektor srpskih šampiona! Dva puta je Savić morao da izlazi pred publiku! 

20:43 - NA REDU SU SRPSKIH 13 VELIČANSTVENIH! Debitant Đorđe Lazić, Nikola Dedović, Strahinja Rašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Dušan Mandić, Branislav Mitrović, Stefan Mitrović, Duško Pijetlović, Gojko Pijetlović, Andrija Prlainović, Milan Aleksić, Filip Filipović!   

Foto: Starsportphoto

20:35 - Drugi put u karijeri Milica Mandić donosi Srbiji zlato sa Olimpijskih igara! I ide najava voditelja sa balkona "CARICA MILICA"! 

Foto: printscreen

20:33 - Na red su stigle zlatne medalje, a prva u redu je Jovana PREKOVIĆ! Grmelo je do Tokija kakav je aplauz dobila srpska karatistkinja! 

Foto: Starsportphoto

21:31 - DAMIIIIR MIKEC! Prva medalja za srpskog strelca posle Pekinga, Londona i Rija, pištolj na deset metara doneo je srebro Srbiji! 

Foto: Starsportphoto

21:29 - Ana Bjelica, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Maja Aleksić, Slađana Mirković, Silvija Popović, Mina Popović, Tijana Bošković, Milena Rašić, Maja Ognjenović i za kraj general ove zlatne generacije Srbije Zoran Terzić! Pozdravila je Srbija novu medalju odbojkašica, ovoga puta bronzanu! 

Foto: Starsportphoto

21:23 - Velike ovacije dobili su basketaši Srbije, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić, Aleksandar Ratkov, dok je Dušan Domović Bulut opravdano odsutan! A sada spektakl, na balkon izlaze ODBOJKAŠICE!

21:19 - ŽIVELA SRBIJA! Ponvo je Datunašvili oduševio srpske navijače i pokazao da pripada ovde! Nakon njega na balkon su izašli Milenko Sebić, Tijana Bogdanović, kao i njihovi treneri! 

Foto: Starsportphoto©

21:14 - Pozdravili su navijači pre svega srpske sportiste koji su stigli na korak od medalje, Zoranu Arunović, košarkašice Srbije, Novaka Đokovića, Ninu Stojanović i Ivanu Španović!

20:54 - Ogroman broj ljudi prisutan je ispred Skupštine grada Beograda. Trenutno je na balkonu pevačica Milica Todorović!

20:30 - Dobro došli na lajv dočeka srpskih olimpijaca ispred Skupštine Beograda! Sve detalje možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

VELIKA NEPRAVDA je ucinjena veceras a i do sada, prema svim sportistima koji su ucestvovali na OI a nisu veceras prisutni na doceku. Za takmicenje na OI moraju se postici odredjene norme u rezultatima i svatko tko se rakmici je vec na neki nacin postigao uspjeh Kako rezultatski tako i sto svojim ucescem reprezentuje svoju zemlju . Njihov izostanak je veliki 'poraz' za Olimpiski komitet i potpuno nekorektan odnos prema onima koji su predstavljali Srbiju. Nadam se da ce u Olimpiskom komitetu imati sluha pa na kraju sledecih OI pozvati sve koji budu nastupali za Srbiju jer oni to zasluzuju. Pored svih podjela, ova je potpuno nepotrebna.

Rade R

pre 2 godine

"bravo"! "Obožavam" ovakve likove koji o svemu što lepo i pozitivno uvek imaju neko negativno mišljenje! Sve je prelepo! A vi koji ne volite svoju zemlju, "uživajte" u svojoj gluposti i mržnji (ako je Srbija uopšte zemlja ovog srbomrzca koji piše ovakve gluposti )!

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija