• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.I.

13.08.2021

13:36

BRONZANI RVAČ ZURABI DATUNAŠVILI dočekan kako dolikuje u Zrenjaninu!  /FOTO/

Z.I.

Ostali sportovi

BRONZANI RVAČ ZURABI DATUNAŠVILI dočekan kako dolikuje u Zrenjaninu! /FOTO/

Podeli vest

Gruzijac Zurabi Datunašvili, rvač Proletera iz Zrenjanina i srpskog nacionalnog tima, osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, harizmom istinskog sportskog asa, ovih dana, nosi breme slave i ogromne popularnosti

Momak koji je sa balkona u Beogradu, ponosno uzviknuo živela Srbija, dočekan je spontano, sa puno emocija, odakle je i krenuo, kod svojih, u Zrenjaninu,  Proleteru.

Da to ne bude u radnom ambijentu, jer strunjača je ovih slavskih dana, potpuno u drugom planu, pobrinuli su se predsednik Rvačkog saveza Srbije, takođe Zrenjaninac i nekada uspešan rvač, Željko Trajković, predsednik zrenjaninskog Proletera Marko Stanojčić, ali i ostali rvači iz kluba i doček bronzanom heroju, organizovali u autentičnom banatskom salašu Kod stare dunje, nadomak Zrenjanina.

Foto: Z.I.

 



- Šta drugo da kažem nego da sam fasciniran, ovo je nešto nezaboravno, toliko emocija i dragih lica - oduševljeno je rekao Zurab Datunašvili i obećao zlato u Parizu, 2024. godine.

Da uživa punim plućima u danima slavlja, poželeo mu je  selektor reprezentacije Srbije, Bugarin Stojan Dobrev, uz opasku da nakon posete bratu u Parizu, sledi povratak i pripreme u Zrenjaninu, za svetsko prvenstvo u Oslu, od 2. do 10. oktobra.

Foto: Z.I.

 



- Zura je istinski heroj, sjajan je momak, obožava decu, podelio je stotine autograma i zaslužio da živa ovih dana, jer je za rvanje i srpski sport, učinio veliku stvar. Idemo korak po korak, ubeđen sam da ćemo još bolji rezultat ostvariti na Prvenstvu sveta - naglasio je Željko Trajković.

Predsednik Proletera, najmlađi u istoriji šampionskog kluba, čestitao je Zurabu Datunašviliju bronzanu medalju i simbolično mu uručio umetničku sliku sa motivima Zrenjanina, a svoje impresije ogromnim uspehom Gruzijca pod zastovom Srbije, izrazili su i gradonačelnik Zrenjanina,  Simo Salapura i zlatni rvač iz Rija, Davor Štefanek, kao i ostali srpski reprezentativci, braća Viktor i Mate Nemeš, Kristijan Fris...

Foto: Z.I.

 



Uz ukusne kulinarske specijalitete, karakteristične za Banat i neizbežne tamburaše koji su ne štedeći žice, grmeli Četir konja debela, slavlje je potrajalo do duboko u noć.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija