• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.08.2021

23:53

DUEL DVE SESTRE U BEOGRADU! Tijana Bošković predvodi Srbiju, a Dajana Bosnu!

Instagram/Dajana Bošković

Ostali sportovi

DUEL DVE SESTRE U BEOGRADU! Tijana Bošković predvodi Srbiju, a Dajana Bosnu!

Podeli vest

Najbolja odbojkašica Srbije Tijana Bošković igraće prvi put protiv sestre Dajane koja nosi dres Bosne i Hercegovine

Odbojkašice Srbije su nedavno osvojile bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju, a već za šest dana očekuje ih početak Evropskog prvenstva koje će delimično biti održano i u Beogradu.

I već na startu najbolja odbojkašica Srbije Tijana Bošković (24) odmeriće snage protiv svoje sestre Dajane koja nastupa za Bosnu i Hercegovinu!

Evropsko prvenstvo startuje 18. avgusta, a dan kasnije u Beogradu će igrati dve Srbija i Bosna. Srpkinje brane evropsku krunu, a za odbojkašice BiH će to biti istorijski meč - prvi na šampionatu Evrope. 

Foto: Reuters

 

taj meč biće posaban za sestre iz Bileće. Tijana Bošković je najbolja odbojkašica sveta, osvajala i Svetsko prvenstvo kao i Evropsko, uz dve medalje sa Olimpijskih igara, a u Tokiju je nedavno bila i najbolja korektorka.

S druge strane mreže biće njena sestra Dajana, koja je tri godine starija. Ona je svojevremeno otišla na koledž u SAD, a posle završetka studija je rešila da nastavi da igra odbojku.

Foto: Reuters

 

Ovo će biti prvi put da se sestre Bošković susreću u meču reprezentacija, ali su se već jednom prilikom nadmetale u klupskoj odbojci. Tijana igra za turski Ezačibaši, dok je Dajana u turskom Kuzejboruu.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija