• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

30.08.2021

09:56

Ovo je FARSA! Hamilton BESAN posle VN Belgije

Reuters

Ostali sportovi

Ovo je FARSA! Hamilton BESAN posle VN Belgije

Podeli vest

Direktor trka u Formuli 1 Majkl Masi rekao je da nije bilo mogućnosti da se trka za Veliku nagradu Belgije pomeri za jedan dan i naveo da je bezbednost učesnika najvažnija

- Ne postoji mogućnost da se trka odloži za sutra. Najvažnija je bezbednost za vozače i gledaoce. Data nam je mogućnost da završimo trku, ali nismo mogli da pređemo celokupnu udaljenost - rekao je Masi, preneli su britanski mediji.

Vozač Red Bula Maks Ferštapen proglašen je za pobednika nesvakidašnje trke u Belgiji.

On je imao pol poziciju i trebalo je da startuje kao prvi. Međutim, zbog izuzetno loših vremenskih uslova i jake kiše start trke je u više navrata pomeran, a kada je posle skoro tri sata odlučeno da trka počne, vozači su vozili iza bezbednosnog vozila.

Vozilo se dva kruga, a zatim je ponovo istaknuta crvena zastava, pa su svi vozači otišli u boks. Nedugo zatim trka je prekinuta i priznat je poredak iz kvalifikacija, a vozači su dobili polovinu od predviđenog broja bodova.

- Postoji mnogo stvari koje bi se potezale između organizatora i svih učesnika... Nema mogućnosti da se trka odloži za naredni dan. Ne znam logistički da li bi to bilo moguće kasnije u sezoni - naveo je Masi.

Drugo mesto zauzeo je vozač Vilijamsa Džordž Rasel, a treći je bio vozač Mercedesa, aktuelni svetski šampion Luis Hamilton.

Foto: Reuters

Luis Hamilton u Belgiji

On je posle trke rekao da je sve urađeno zbog novca i naveo da se posle pauze od tri sata vozilo iza bezbednosnog vozila dva kruga, samo da bi se trka priznala.

- Novac govori. A dva kruga su scenario novca. Svi će dobiti svoj novac, a mislim da bi i navijači trebalo. Šteta što nismo mogli sutra da se trkamo. Danas nije bila trka. Mislim da je sport napravio loš izbor. Minimum su dva kruga bila potrebna, postoji samo jedan razlog zbog koga su nas izveli na stazu - naveo je on.

Sedmostruki svetski prvak je večeras na društvenim mrežama trku nazvao "farsom" i ponovio da bi navijačima trebalo vratiti novac.

Vozači su dobili polovinu od predviđenog broja bodova, pa je prednost Hamiltona u generalom plasmanu sa osam pala na tri boda u odnosu na Ferštapena.

Naredna trka u šampionatu vozi se u nedelju u Holandiji, na domaćoj stazi Maksa Ferštapena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Deda

pre 2 godine

A kada ti, ili u iducoj trci tvoj partner, izbacite glavnog konkurenta sa staze, to je ok? Kme, kme, crnac samo zna da place. Povlascen je kao beli medved.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija