• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2021

20:30 >> 22:32

SRBIJA SIGURNA NA STARTU EVROPSKOG PRVENSTVA! Orlovi krenuli u POHOD na novo ZLATO!

Ostali sportovi

SRBIJA SIGURNA NA STARTU EVROPSKOG PRVENSTVA! Orlovi krenuli u POHOD na novo ZLATO!

Podeli vest

Odbojkaši Srbije savladali su Belgiju sa 3:1 (25:13, 25:18, 21:25, 25:20) u prvom kolu Evropskog prvenstva

Rapsodija srpskih odbojkaših selekcija se nastavlja u Poljskoj! Dok odbojkašice sigurno hitaju ka novom zlatu u Beogradu, odbojkaši su večeras protiv Belgije krenuli u ka odbrani zlata. 

Orlovi su smešteni u grupu A zajedno sa domaćinom Poljskom, Portugalom, Ukrajinom, Grčkom i današnjim rivalom Belgijom, a naša stalna mušterija poražena je u Tauron Areni sa 3:1 (25:13, 25:18, 21:25, 25:20). 

Foto: Starsportphoto©

Delovala je Srbija savršeno tokom prva dva seta, ali je blagi pad u trećem pokvario utisak. Ipak, ni to sprečilo naše momke da se pobedom upišu na Evropskom prvenstvu i na najbolji mogući način započnu napad na novo zlato. 

Nezaustaviljivi su u prvom setu bili Uroš Kovačević i Marko Ivović, nisu Belgijanci imali odgovora za sjajna Jovovićeva dizanja, te su korektori naše reprezentacije imali otvoren put ka poenima. Sa druge strane, Marko Podraščanin je sjajno držao blok Srbije i zaustavljao udarne belgijske igle. 

Foto: worldleague.2016.fivb.com

Kada je pao ritam utakmice u trećem setu Dražena Luburića zamenio je Aleksandar Atanasijević, a sjajni srpski korektor nagovestio je da će uprkos slaboj sezoni biti od koristi reprezentaciji. Belgijanci su uspeli da smanje na 1:2, ali je posle pauze Srbija ponovo delovala sjajno i lako rešila četvrti set. 

Ranije danas, pobede su upisali Portugalci i Ukrajinci, te Srbija deli prvo mesto u grupi sa domaćinom, dok Ukrajina ima bod manje zbog minimalne pobede od 3:2!

SRBIJA - BELGIJA 2:1(25:13, 25:18, 21:25, 25:20)

Tauron Arena, Krakov    Sudije: Ozan Čagi Sarikaja, Bogdan Laurenti Stoika

Belgija: Van den Drajs, Tuerliks, Dero, D'Huls, Van Elsen, van de Valde, D'Her, Veraneman, Tis, Valkirs, Rosoš, Desmet, Perin

Srbija: Okolić, Kovačević, Petrić, Peković, Krsmanović, Ivović, Jovović, Perić, Atanasijević, Luburić, Majstorović, Podraščanin, Lisinac, Todorović 

Tok meča: 

Četvrti set: 

17:13 - Vezuju Belgijanci tri poena, odmah reaguje Slobodan Kovač tajm-autom! 

Foto: CEV

13:8 - Uroš Kovačević nije sa ove planete! Kakvi potezi srpskog odbojkaša, ostali su Belgijanci u čudu nakon "rolinga" i lakog smeča iz nemoguće situacije! 

4:1 - Sjajan početak Srbije, raspucao se Aleksandar Atanasijević i vezao nekoliko bitnih poena. 

Treći set: 

21:25 - Smanjuje Belgija zaostatak u setovima! Raspucao se Tuerliks na servisu, napravio osetniju prednost, a ni Atanasijević koji je dobio šansu u finišu nije pomogao Orlovima da se vrate!

14:17 - Ne kreće se treći set u željenom smeru... Raspucali su se Belgijanci, ruka više ne drhti.

3:6 - Mnogo bolji početak Belgije na startu trećeg seta, uspeo je Dero u nekoliko navrata da uhvati napade Ivovića i Luburića, ali se raspucao nakon toga naš dizač Jovović. 

Drugi set: 

25:18 - Uspela je Srbija da veže četiri poena i tako reši drugi set u svoju korist. Čini se da su Orlovi na dobrom putu da bez većih problema savladaju prvu prepreku u Poljskoj! 

21:18 - Uspeva Belgija da održi priključak uprkos sjajnoj igri Srbije! Sada je Ruso bio dobar na prijemu, nakon čega je van de Valde dobro poentirao. 

16:13 - Mnogo neizvesnije igra se u drugom setu. Popravili su Belgijanci blok, ali napadu Srbije pomaže sjajan prijem Srećka Lisinca!

9:8 - Prva ozbiljnija serija Belgijanaca preko de Valdea, ali seče to Kovačević nakon sjajno Jovovićevog dizanja.

5:3 - Novi As Uroša Kovačevića, bez greške igra za sada jedan od najboljih igrača na svetu!

Prvi set: 

25:13 - Srbija vodi sa 1:0! Kakav set, rapsodija Orlova! Nije Belgija imala nikakve šanse protiv kaznene ekspedicije koju je u prvom setu predvodio Uroš Kovačević. 

Foto: Tanjug

21:11 - Zadovoljan je i selektor Srbije Slobodan Kovač kako naši momci deluju u prvom meču na Evropskom prvenstvu! Nastavlja Kovačević da teroriše odbranu Belgijanaca.

16:7 - Nerešiva enigma je Marko Podraščanin za Rusoa! Korektor Belgijanaca još uvek nije našao pukotinu u srskom bloku, a prednost naše reprezentacije raste iz poena u poen! 

11:3 - Nemaju pojma Belgijanci šta ih je snašlo! Teroriše napad Srbije odbranu našeg rivala, Uroš Kovačević vezuje dva asa. 

5:1 - Sjajan početak Srbije, odlučno funckioniše naš blok, dok je Marko Ivović sa dva fantastična servisa razbio prijem Belgijanaca!  

20:30 - Dobro došli na lajv prenos prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva u odbojci između Srbije i Belgije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Onaj tko je pisao ovaj tekst vjerovatno se nikada nije bavio sportom , a mozda ni sa bilo cim drugim. Protivnika u sportu a i bilo cemu, ne treba ponizavati vec ga treba samo nadigrati biti bolji i pobjediti.

srle

pre 2 godine

Moze li neko da kaze nasim novinarima da ne govore o zlatu posle prve utakmice?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija