• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.09.2021

16:08

Udovičić ugostio Kuzmanova! U planu još zajedničkih projekata sa Bugarima

Ministarstvo omladine i sporta

Ostali sportovi

Udovičić ugostio Kuzmanova! U planu još zajedničkih projekata sa Bugarima

Podeli vest

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić sastao se danas (petak) sa svojim bugarskim kolegom Andrejem Kuzmanovim

Oni su tom prilokom razgovarali o uspešnoj organizaciji Evropskog prvenstva u odbojci za žene, čiji su Bugarska, Rumunija, Hrvatska i Srbija domaćini, ali i o Paraolimpijskim igrama koje su u toku i brojnim vidovima institucionalne saradnje kojim bi se ojačali prijateljski odnosi dveju zemalja.

Na samom početku ministar Udovičić je poželeo dobrodošlicu i prijatan boravak u Srbiji ministru Kuzmanovu i istakao da su svi napori uloženi u organizaciju Evrpskog prvenstva u odbojci za žene urodili plodom i da su se četiri zemlje pokazale kao izvanredni i uigrani domaćini, što je najbolji dokaz dobrih odnosa i kvalitetne saradnje.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Sastanak Udovičića i Kuzmanova

Ministri su se složili da je zajedničkim snagama uspešno organizovano veliko međunarodno takmičenje, što je odličan preduslov za brojne druge zajedničke projekte, u interesu obe strane.

Jedan od glavnih ciljeva Memoranduma o saradnji u oblastima omladine i sporta između Srbije i Bugarske jeste intenziviranje razmene znanja i iskustava stručnjaka iz obe zemlje, pa je planirano dodatno povezivanje profesionalaca iz oblasti sportske medicine.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Andrej Kuzmanov i Vanja Udovičić

Ministar Udovičić je predložio svom kolegi da posete Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, kako bi se bolje upoznao sa infrastrukturnim i kadrovskim potencijalima Zavoda.

Ministri su razgovarali i o uspesima srpskih i bugarskih olimpijaca i paraolimpijaca, ali i o samoj organizaciji Olimpijskim i Paraolimpijskih igara u vremenima izazova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija