• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2021

19:33 >> 19:37

SRBIJA SRAVNILA PORTUGAL I OVERILA PLASMAN U OSMINU FINALA EP! Neka se spreme Grci!

beta

Ostali sportovi

SRBIJA SRAVNILA PORTUGAL I OVERILA PLASMAN U OSMINU FINALA EP! Neka se spreme Grci!

Podeli vest

Odbojkaši Srbije pobedili su Portugal u četvrtom kolu grupne faze Evropskog prvenstva 3:1 (25:15,25:21,22:25, 25:17 )

Bez Marka Podraščanina, Aleksandra Atanasijevića i Uroša Kovačevića, Srbija je došla do trećeg trijumfa na šampionatu Evrope, pored poraza uz jedan bod protiv Poljske u prošloj rundi.

Sada je naša selekcija  praktično osigurala drugu poziciju u grupi pred meč u poslednjem kolu protiv Grčke u utorak u 17.30.

 

Foto: beta

 

Srbija je zadržala  stopostotan učinak, jer je na poslednjih pet međusobnih mečeva protiv Portugala pobedila u svakom! Ovo je šesti put!

Ekipa Slobodana Kovača je imala opuštanje u trećem setu, ali su naši reprezentativci ponovo dali gas u četvrtom i zasluženo slavili!

Najefikasniji je bio Dražen Luburić sa 20 poena, Pavle Perić je upisao 15, a dva manje Marko Ivović. Kod Portugalaca je najbolji bio Lorenco Martins sa 15 poena.

 

 

SRBIJA - PORTUGAL 3:1 (25:15,25:21,22:25, 25:17 )

 

 

TOK MEČA:

Četvrti set:

Posle ne baš najboljeg trećeg seta, ponovo su naši odbojkaši na visini zadatka u četvrtom! Odlično je servirao, onda i napao dvojni blok Marko Ivović, međutim, usledio je servis u mrežu. Bila je to deseta servirs greška našeg tima, ali uzvratio je protivnik servisom u aut (8:5)!

Poenom Perića konačno je Srbija stigla do četiri razlike, ali je uzvratio Martins (13:10)

Bilo kako bilo, Srbi su odmah pokazali da nemaju nameru da dovedu meč u neizvesnu završnicu! Pri rezultatu 19:13 desio se neki problem za zapisničkim stolom, pa je meč već nekoliko minuta u prekidu!  Nadamo se da će uskoro biti nastavljen, jer je pitanje pobednika izvesno! Brutalan servis Ivovića za 22:14 i kraj je blizu! 

Kraj! 3:1! Pobeda Srbije!

 

Treći set: 

Nisu naši momci odigrali u ovom setu kao u prva dva! Čak je Portugal gotovo ceo svet vodio! Martins je u jednom mometnu probio trojni blok za novi beg Portugalije na dva poena razlike, a zatim dvojni blok Portugalaca uvećava prednost (7:10)!

Kod rezultata 18:18 viđen je prvo loš servis rivala, a onda i blok Todorovića za novo izjednačenje u trećem setu! Ispustili su Portugalci tri poena prednosti, a probao je selektor da trgne svoje igrače tajm-autom!

A onda je Portugal došao na korak od toga da reši set u svoju korist! Luburić je svojim 16. poenom poništio prvu set loptu Portugalaca (22:24)!

Ipak, uspeo je Portugal da reši set u svoju korist!

Drugi set:

Apsolutno je jasno ko je veliki favorit na ovom susretu! Naši ni u drugom setu ne spuštaju ritam. Selektor Portugalije Ugo Silva pokušava tajm-autom da ga poremeti, ali mu to definitivno nje pošlo za rukom!

Ipak, Portugalci su  iskoristili nekoliko grešaka naših odbojkaša za prvo izjednačenje (12:12) u drugom setu posle uvodnih 1:1. Nije im nada da bi mogli da preuzmu vođstvo dugo trajala!

Foto: beta

 


Perić je smečovao iz druge linije za maksimalna četiri poena prednosti u ovom setu (18:14)! 

Treba istaći da Todorović odlično razigrava saigrače i da rival ne stiže da sastavi dvojni blok!

Nije rezultat bio ubedljiv kao u prvom setu, ali je bilo jasno da će pripasti Srbiji! 25:21 je dobila Srbija drugi set!

Prvi set:

Malo je usporeno krenuo meč, ali su onda odbojkaški Srbije nanizali tri poena i poveli sa 4:3! Dobro je služio naše igrače servis, pa smo uspevali da sve vreme održamo prednost!

Pri rezultatu 14:10 u korist Srbije, Portugalci su bili prinuđeni da tajm-autom pokušaju da prekinu ritam naših odbojkaša!

Tražila je naša selekcija čelendž zato što je Ivović bio siguran da nije poslednji dirao loptu pre odlaska u aut, što se i videlo, ali je sudija dao poen Portugalu! Kovač nije mogao da veruje i samo  se nasmejao! U tom momentu je bilo 16:13!

Fenomelano su sprski odbojkaši odigrali prvi set i bili bolji od Protugala 25:15! Prelepo je Srećko Lisinac asom završio ovaj set!

 

 

Odbojkaški savez Srbije saopštio je da kapiten Petrić neće igrati dve utakmice, ali da će biti spreman za nokaut fazu. Petrić je lakše povređen, i u dogovoru sa selektorom Slobodanom Kovačem odlučeno je da pauzira.

Petrić se vraća u Beograd, gde će odraditi terapije, a onda se vraća u Poljsku. Odluka je doneta u dogovoru sa lekarskim timom reprezentacije Srbije, a o svemu su obavešteni i delegati CEV na prvenstvu Evrope.

Subota
Srbija - Poljska 2:3 (21:25, 25:23, 25:20, 20:25, 14:16)

Ponedeljak
Portugal - Srbija  3:1 (25:15,25:21,22:25, 25:17 )

Utorak
Srbija - Grčka 17.30

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija