• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.09.2021

15:30

ODBOJKAŠI JEDNOGLASNI! Nema opuštanja!

beta

Ostali sportovi

ODBOJKAŠI JEDNOGLASNI! Nema opuštanja!

Podeli vest

Odbojkaški reprezentativac Srbije Neven Majstorović rekao je danas da njegova ekipa nikako ne sme da se opusti pred meč protiv Turske u osmini finala Evropskog prvenstva

- Imali smo, neko će reći, tu sreću da zaobiđemo Rusiju u osmini finala. Spletom okolnosti i rezultata u poslednjem kolu, igramo sa Turskom meč osmine finala što ni u kom slučaju nas ne treba da opusti jer je Turska dobila upravo tu Rusiju - rekao je Majstorović, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Srbija, aktuelni prvak Evrope, igraće u osmini finala Evropskog prvenstva protiv Turske u nedelju u Gdanjsku.

- Turska ima mladu, fantasičnu generaciju. Možda će to biti meč nalik onom protiv Ukrajine sa prošlog EP. Možda su na ovom Evropskom prvenstvu Turci najprijatnije iznenađenje do sada i sigurno da neće biti lako - rekao je Majstorović i nastavio.

- Igraju brzu, savremenu odbojku. Naše je da ih što bolje analiziramo i da na tom meču pružimo naš maksimum i plasiramo se u četvrtfinale - dodao je libero Srbije.

Foto: beta

Bloker Marko Podraščanin rekao je da je njegova ekipa ispunila prvi cilj na Evropskom prvenstvu - da je prošla grupu sa jednog od prva dva mesta.

- Igrali smo u grupi sa Poljacima koji su, po mom mišljenju, glavni favoriti za osvajanje EP, naročito posle loših Olimpijskih igara, a plus igraju na domaćem terenu - rekao je Podraščanin.

On je naveo i da je Turska dobra ekipa, sa mladim igračima.

- Znamo šta nas čeka. Sigurno da smo favoriti na papiru, ali to treba da pokažemo i na terenu. Dosta timova je možda malo umorno posle napornog leta. To je naša šansa jer nismo igrali na Olimpijskim igrama i imamo motiv više. Želimo da dođemo u Katovice i da uzmemo medalju - rekao je Podraščanin.

Utakmica Srbija - Turska igra se u nedelju od 20.30. Pobednik tog meča će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela Holandija - Portugal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija