• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2021

16:15 >> 19:23

SRBIJA IDE U POLUFINALE! Orlovi nastavljaju POHOD ka odbrani ZLATA!

Beta

Ostali sportovi

SRBIJA IDE U POLUFINALE! Orlovi nastavljaju POHOD ka odbrani ZLATA!

Podeli vest

Odbojkaši Srbije savladali su Holandiju sa 3:0 (25:23, 25:20, 27:25) i plasirali se u polufinale Evropskog prvenstva

Nije išlo u grupi, katastrofalna igra i pobeda protiv Turaka u prvom meču nokaut faze, delovalo je da je Srbija daleko od top forme, ali su nas izabranici Slobodana Kovača demantovali u duelu protiv nezgodne Holandije! 

Bez greške je igrala Srbija u četvrtfinalu, prikazala najbolju partiju u dosadašnjem delu turnira i zasluženo savladala Holandiju sa ubedljivih 3:0 (25:23, 25:20, 27:25).

Foto: Beta

Jasno je bilo da Orlovi moraju da zaustave Abdel Aziza ukoliko žele da olakšaju sebi posao i to su uspeli! Nije uspevao kapiten Lala i najbolji poenter našeg rivala da pronađe rupu u bloku Srećka Lisinca i Marka Podraščanina. 

Sporije je Srbija ušla u meč, poveda Dražena Luburića usprorila je napad našeg tima, ali je nakon tajm-auta Slobodana Kovača na terenu bio samo jedan tim. Raspucao se pre svih Uroš Kovačević, brzo mu se priključio i Marko Ivović, te je Srbija preokrenula i dobila prvi set. 

Foto: Beta

Mnogo manje uzbuđenja videlo je u drugom setu! Srbija je odmah povela sa pet razlike, pokušavali su Holanđani da se vrate, ali nije bilo odgovora za bombardovanje Uroša Kovačevića! 

Morali su Holanđani da krenu na sve ili ništa, ali im ni to nije pomoglo protiv sjajne Srbije. Neven Majstorović je hvatao sve što je prošlo pored bloka, Kovačević i Ivović su terorisali obe odbranbene linije Holandije i postojao je samo jedan mogući ishod! 

SRBIJA - HOLANDIJA  27:25 (25:23, 25:20)

Tok meča

Treći set:

25:24 - Sačuvala je Srbija set loptu Holandije, a potom i sama stigla do meč šanse!

23:23 - Po servis greška na obe strane, a potom i sjajan potez Nikole Jovovića i laki poeni za Luburića!

20:20 - Vraćaju se ekspresno Iranci čim je na servis stigao Abdel Aziz!

18:15 - Došao je Dražen Luburić na servis liniju i ne namerava da ode odatle! Korektor Srbije razbija prijem Holanđana, a prednost Orlova raste iz poena u poen!

12:10 - Krenuli su Holanđani na sve ili ništa u trećem setu, gotovo svaka lopta ide na korektora Abdel Azizla, ali ni on ne uspeva da se izbori sa sjajnim blokom Srbije!

5:5 - Izjendačen početak trećeg seta, ponovo su Holanđani uspeli da formiraju blok i značajno otežaju posao našim odbojkašima!

Drugi set: 

25:20 - SRBIJA IMA OGROMNU PREDNOST! Novi poeni za Uroša Kovačevića!

23:19 - Sjajna odbrana Srbije, a potom i laki poeni za Marka Ivovića!

22:19 - Sve vreme Holanđani dišu za vrat našim momcima, sada su posle starta meča prišli najbliže nakon desetog poena Abdela Aziza!

20:15 - Pokušava Holandija da se vrati preko Abdela Aziza u meč, ali ne dozvoljava to Uroš Kovačević. Nakon njega i sjajan servis Srećka Lisinca!

16:11 - Ponovo je stala igra Srbije i ponovo naše momke iz "nokdauna" budi Uroš Kovačević. Prvo kuvanje, a potom i fantastičan smeč za novih +5!

Foto: beta

13:7 - Još jedan savršen blok Marka Ivovića i selekcije Srbije, reagovala je klupa Lala tajm-autom, ali im ni to nije pomoglo protiv sjajnih Orlova!

11:5 - Nastavlja Srbija da teroriše odbranu Holandije nakon osvojenog prvog seta. Potpuna dominacije čete Slobodna Kovača sjajno radi i blok našeg tima na čelu sa Markom Podraščaninom!

6:2 - Sjajan početak drugog seta za Srbiju, počeo je da poentira i Dražen Luburić koji se vratio na teren u finišu prvog seta!

Prvi set

25:23 - AS ZA KRAJ PRVOG SETA! Svirale su sudije aut, ali je Kovač tražio video proveru i pogodio!

24:23 - Briljira Uroš Kovačević u finišu prvog seta, primač našeg tima se sjajno odbranio, a potom i doneo set loptu Srbiji! 

20:20 - Igra se u serijama nakon što je Kovač prekinuo seriju Holandije, sada je Uroš Kovačević vezao dva sjajna poena posle dobrih prijema Nevena Majstorovića! 

17:18 - Reagovao je selektor Srbije Slobodan Kovač tajm-autom i uspeli su Orlovi da se probude nakon minuta pauze!

Foto: beta

14:16 - Razigrali su se Holanđani, počeo je da radi i blok, a Ivović, Kovačević i Atanasijević ne uspevaju da pronađu rupu u odbrani rivala!

13:12 - Održava Srbija poen prednosti, ali ne uspevaju naši momci da se odvoje za sada. Raspucao se Abdel Aziz i izvukao dva puta blok aut.

10:8 - Ušao je Aleksandar Atanasijević na teren, otvorilo je to mnogo prostora za Marka Ivovića koji sjajno poentira posle dizanja Srećka Lisinca!

7:6 - Sjajan poen Srećka Lisinca na mreži, a potom i dva dobra servisa našeg srednjeg blokera, ali potom nova greška!

4:4 - Ujednačen početak, posle prvih poena jasno je da naše momke čeka težak zadatak. Nekoliko servis grešaka sa obe strane, ali seče to Nikola Jovović dobim servisom. 

 

16.15 - Dobro došli na lajv prenos četvrtfinalne utakmice Evropskog prvenstva između odbojkaša Srbije i Holandije. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!
Live TV

Jezivi zločini Nasera Orića 32 godine ostali nekažnjeni! Republika Srpska nije poklonjena, ona je zarađena hiljadama srpskih žrtava!

Danas se navršava 32 godine od stradanja Srba u srednjem podrinju. Najmlađa žrtva bio je dečak od samo četiri godine. Za ove zločine niko nikada nije odgovarao. Naši zvaničnici iz Srbije i Republike Srpske otišli su danas da odaju počast srpskim žrtvama. Na ovu temu u "Info večeri" govorili su novinar "Politike" Marko Lakić, član predstavništva SNS-a Vladimir Marinković i Stefan Krkobabić, potpredsednik PUPS-a. Uživo u program uključio se i Brano Vučetić iz Bratunca koji je ispričao svoja svedočenja o zverstvima Nasera Orića, kao i Radojka Filipović iz Bratunca koja je ispričala svoja svedočenja.

06.07.2024

22:30

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)
Live TV

Šokantna izjava Fica nakon oporavka od ranjavanja! ŠOS sve moćniji! Multipolarnost sveta na vidiku! (VIDEO)

Ruska vojska je u prethodna 24 sata oborila više raketa i dronova! Premijer Slovačke Robert Fico prvi put se pojavio nakon ranjavanja. Njegova poruka bila je da bi otišao sa Orbanom u Moskvu, samo da je mogao. Na ove, ali i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Mile Pršić i general Vinko Pandurević. Uživo u program javio se i Dževad Galijašević koji je komentarisao rezultate predsedničkih izbora u Iranu, kao i Nenad Bumbić, dopisnik iz Čikaga koji je komentarisao izbore u Americi.

06.07.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija