• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.09.2021

12:13

DOMINACIJA SRPKINJE! Nova pobeda Anja Ilić na Zlatiboru!

Anja Ilić

Ostali sportovi

DOMINACIJA SRPKINJE! Nova pobeda Anja Ilić na Zlatiboru!

Podeli vest

Drugog dana takmičenja na Zlatiboru u nordijskom trčanju, okviru FIS trke Zvezda kup, videli smo još šest zanimljivih trka u tri starosne kategorije

Distanca je bila ista, za mlađe nordijce, starosti do 14 i do 12 godina, dužina je bila 3km, za seniorke 5 i seniore 10km. 

Dobra vest sa Zlatibora je da je naša najbolja takmičarka, Anja Ilić, zabeležila još jednu pobedu i da je sa novom trkom u kojoj je osvojila 72 FIS poena, zabeležila još jedan rezultat kojim je korak bliže OI u Kini. Ilićeva je u drugoj trci imala vreme 16:33,4 što je skoro pola minuta bolje od drugoplasirane Paraskevi Ladopolou, treća je kao i juče bila Maria Ntanou. Druga i treća takmičarka su iz Grčke. 

Foto: Foto: Anja Ilić

 

I ovoga puta, kao i juče, bili su predstavnici 10 zemalja. Pored takmičara iz okruženja i Srbije imali smo prilike da na delu vidimo sportiste iz Zelenortskih ostrva, Portugalije i Kolumbije.

Mađarska je i ovoga puta imala pobednika kod seniora. Juče je slavio Krištof Lagler, danas je bio treći, a pobedu je odneo njegov reprezentativni kolega Adam Konja i vreme bilo je 24:07, 3. Drugo mesto pripalo je Bugarinu Danijelu Peškovu.

U mlađim kategorijama dve pobede domaćih nordijaca, pobedili su Andrija Tošić, kategorija do 14 godina i Anđela Rajevac u dve godine mlađoj uzrasnoj kategoriji. Preostala dva prva mesta pripala su Kristini Rozi iz Grčke i Blagojču Trajanovskom iz Severne Makedonije.

Foto: Foto: Anja Ilić

 

Nakon trka na Zlatiboru selektorka naše nordijske reprezentacije Mina Ilić bila je više nego zadovoljna: "Ostvaren je dobar rezultat, Anja Ilić je zabeležila dve pobede u dva dana i pokazala da joj je mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu. 

I mlađe snage su opravdale ukazano poverenje, pobede drugog dana govore u prilog tome da smo dobro radili tokom leta. Žao mi je što zbog aktuelne situacije sa pandemijom nismo mogli da nastupimo u najjačem sastavu, imamo odlične juniore koji su bili sprečeni da nastupe na ovim trkama, da nije toga rezultati bi bilo još bolji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija